Fabrica Lab 2020

μαθήματα, θέατρο, τσίρκο, ξυλοπόδαρα, χορός, γιόγκα, τσι γκονγκ, τεχνοχώρος φάμπρικα, αθήνα, εργαστήρια, σωματικό θέατρο, fabrica athens, theater, circus, classes, yoga, athens, stilts`
Fabrica Lab 2020 – Οι εγγραφές άνοιξαν!
Ξεκινούν τα μαθήματα και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Fabrica Lab στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα!

Το Fabrica Lab επιστρέφει για 3η χρονιά με ένα δεκαήμερο ανοιχτών μαθημάτων στο 8th Handmade and Recycled Theater Festival! 24 Σεπτεμβρίου με 04 Οκτωβρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τον πολυδιάστατο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του πιο χειροποίητου καλλιτεχνικού χώρου της Αθήνας.

Φέτος, οι έμπειροι trainer της Πολύ-δραστικής Ομάδας Τέχνης Fabrica Athens θα πραγματοποιήσουν μια ποικιλία μαθημάτων και εργαστηρίων, ενώ θα εντάξουν στο Fabrica Lab πολύτιμους και εξειδικευμένους συνεργάτες.

Θέατρο της Έρευνας, Yoga, Συναντήσεις Suzuki Training για Ηθοποιούς, Ακροβατικός χορός, Qi Gong Shen Dao, Ξυλοπόδαρα και Hoop Dance είναι τα μαθήματα που θα απαρτίσουν το φετινό πρόγραμμα του Lab.

Τα drop in μαθήματα, οι ετήσιοι κύκλοι των εργαστηρίων, οι εκπαιδεύσεις, αλλά και τα σεμινάρια απευθύνονται τόσο στο ευρύ κοινό, όσο σε επαγγελματίες και σπουδαστές καλλιτέχνες (ηθοποιούς, performer, χορευτές κ.α.).

Τα τμήματα του Fabrica Lab 2020 θα είναι ολιγομελή, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας κλειστών τμημάτων με τα οικεία τους πρόσωπα. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με την ομάδα για τις ώρες των τμημάτων, καθώς το αναρτημένο πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το ωράριο των μαθημάτων θα διαμορφωθεί με βάση τις δικές τους ανάγκες και θα μπορεί να κυμανθεί από πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό.

Περισσότερες πληροφορίες για την θεατρική ομάδα της Fabrica Athens μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τα μαθήματα, τα εργαστήρια & τα προγράμματα του Fabrica Lab:
Θέατρο της Έρευνας

Περιεχόμενο & Στόχοι Εργαστηρίου: Το ετήσιο εργαστήριο «Θέατρο της Έρευνας» βελτιωμένο και ανανεωμένο όπως κάθε χρόνο, έχει ως αντικείμενο τού την επιμόρφωση και κατάρτιση Καλλιτεχνών – Performer στην Θεατρική Έρευνα, Δημιουργία και Εκπαίδευση.

Στον ετήσιο κύκλο μαθημάτων του Θεάτρου της Έρευνας οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν ως «Διαστατοί Ηθοποιοί / Καλλιτέχνες» (Dimensional Performers), δηλαδή Performer, οι οποίοι αυτό-διαχειρίζονται την τέχνη τους, έχουν πολυδιάστατη οπτική των παραστατικών τεχνών και είναι εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να ελίσσονται με ποικίλους ερμηνευτικούς τρόπους.

Με το τέλος του εργαστηριακού κύκλου οι συμμετέχοντες λαμβάνουν επίσημη Βεβαίωση Παρακολούθησης από τον Θεατρικό Οργανισμό της Fabrica Athens.

Μάθετε λεπτομέρειες εδώ.

Εισηγητής: Φάνης Κατέχος.

Σύγχρονος Ακροβατικός Χορός

Στη διάρκεια των μαθημάτων θα ερευνήσουμε το κινητικό λεξιλόγιο του σύγχρονου  χορού και θα δουλέψουμε τόσο τις σωματικές δυνατότητες (τεχνική, δυναμική, ροή, ισορροπία και ακροβασία) όσο και τη διεύρυνση της χορευτικής μας μνήμης. Θα διερευνήσουμε τις δυνατότητες αλληλουχίας μικρών και μεγαλύτερων χορευτικών/κινητικών συνδυασμών, και τη λειτουργικότητά τους στο χώρο. Θα παίξουμε με τις εναλλαγές στη σύνθεση αυτών των συνδυασμών (αλληλουχία, ποιότητα και ταχύτητα).

Στόχος του μαθήματος είναι να βρούμε τη μηχανική κάθε κίνησης και τις πιθανές εναλλαγές της, να παίξουμε τα όρια μιας τρισδιάστατης κίνησης στο χώρο και να αναπτύξουμε ένα χορογραφικά πολύπλοκο αποτέλεσμα που θα προκύψει μέσα από απλούστερα κινητικά υλικά.

Το μάθημα απευθύνεται σε άτομα όλων των επιπέδων στο σύγχρονο χορό.

Εισηγήτρια: Νατάσα Αραμπατζή

Μάθετε λεπτομέρειες εδώ.

Yoga 

Τα μαθήματα Yoga είναι μια προσωπική συνάντηση με την αναπνοή, το σώμα και τον νου.
Τον χώρο και ότι αυτός  περιλαμβάνει.
Συνάντηση με το μέσα, το έξω και το μεταξύ τους διάστημα.
Με την παύση και την ησυχία.
Μια σύνδεση με το Είμαι Αυτό.
Ένα βήμα προς την Αληθινή Φύση.

Στόχος των συγκεκριμένων μαθημάτων είναι να αποτελέσουν ένα μικρό retreat ή αλλιώς μια μικρή παύση μέσα στην καθημερινότητα. Να δημιουργήσει ο καθένας χώρο και χρόνο για προσωπική εκγύμναση και χαλάρωση του σώματος και του νου, έτσι ώστε να επανέλθει αναζωογονημένος ο ασκούμενος στο σύνολο.

Μάθετε λεπτομέρειες εδώ.

Εισηγήτρια: Giovanna Michaliadi Sarti

Συναντήσεις Suzuki Training

Σκοπός των συναντήσεων είναι η δημιουργία ενός κοινού τόπου και χρόνου, όπου καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Μέθοδο Suzuki για Ηθοποιούς και να προπονηθούν παρέα, στηριζόμενοι στις τεχνικές της. Η ανάγκη πραγματοποίησης των συναντήσεων και διάδοσής της παγκοσμίως αναγνωρισμένης μεθόδου Suzuki, γεννήθηκε ύστερα από συμμετοχή της συντονίστριας των συναντήσεων στο καλοκαιρινό πρόγραμμα Suzuki Training στην Ιαπωνία με τους Tadashi Suzuki, Kameron H. Steele και την Aki Sato – Johnson. Με την παρότρυνση αυτών οι μαθητές τους να μοιραστούν τη μέθοδο και να συνεχίσουν να προπονούνται με μια ομάδα, οι συναντήσεις δεν έχουν τόσο την μορφή μαθήματος, αλλά τη διάθεση να χτιστεί ένα ομαδικό περιβάλλον θεατρικής εξάσκησης βασισμένο στον τεχνικό / σωματικό κώδικα και στις αξίες της μεθόδου Suzuki.

Μάθετε λεπτομέρειες εδώ.

Συντονίστρια: Giovanna Michaliadi Sarti

Hoop Dance –Χορός με Hula Hoop

Για όσους και όσες τους αρέσει ο χορός, τα ακροβατικά, τα ζογκλερικά ή και τα τρία, το Hoop dance είναι ο ιδανικός συνδυασμός αυτών σε ένα μάθημα! Ένα μάθημα έκφρασης, γυμναστικής και διασκέδασης.! Το Hoop dance απευθύνεται σε όσους βαριούνται να χορεύουν μόνοι τους, σε εκείνους που τους αρέσει ο χορός και τα ακροβατικά στοιχεία σε αυτόν και σε αυτούς που τους αρέσουν να μαθαίνουν τον εαυτό τους μέσα από την σύνδεσή τους με κάτι έξω από τους ίδιους, τον πειραματισμό και την κατάκτηση νέων δεξιοτήτων.

Μάθετε λεπτομέρειες εδώ.

Εισηγήτρια: Giovanna Michaliadi Sarti

QiGongShenDao

Το Qigong-ShenDao βασίζεται στις φυσιολογικές και βασικές αρχές της κίνησης. Μέσω αυτού, ανακαλύπτουμε ότι κάθε κίνηση του σώματός μας είναι η συνέπεια μιας εσωτερικής κίνησης ενέργειας. Η εξάσκησή του οδηγεί σε μια καλύτερη λειτουργία του νευρικού και μυοσκελετικού συστήματος, όπως και των εσωτερικών οργάνων. Μας προσφέρει υγεία και ευεξία και μας επιτρέπει να επανασυνδεθούμε με τη χαρά και τη Ζωή. Για όσους ασχολούνται με μια μορφή σωματικής/καλλιτεχνικής έκφρασης, το ShenDao αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο καθώς ενισχύει τη ζωτικότητα και την παρουσία, προσδίδοντας ροή και ακρίβεια στην κίνηση. Σε μια πρώτη φάση, μας επιτρέπει να είμαστε αγωγός της ενέργειας, να την καθοδηγούμε και να την αποθηκεύουμε.

Μάθετε λεπτομέρειες εδώ.

Εισηγητής: Αιμίλιος Ιτάλικος

Pilates mat & props

Η μέθοδος pilates αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους άσκησης στον δυτικό κόσμο, είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα των ασκούμενων, καθώς οι ασκήσεις είναι χωρισμένες σε επίπεδα, ανάλογα με την φυσική κατάσταση του ατόμου που γυμνάζεται.

Τα οφέλη που θα αποκομίσει κάποιος από το pilates είναι πολλά όπως, ανακούφιση από τους πόνους, ισορροπία, ευλυγισία, δύναμη και μυϊκή αντοχή, αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης, βελτίωση της ορθοσωμίας. Έτσι μπορούν να βελτιωθούν μυοσκελετικά προβλήματα όπως σκολίωση, κύφωση, λόρδωση και πόνοι στην μέση.

Μάθετε λεπτομέρειες εδώ.

Εισηγήτρια: Φανή Καραντώνη

Πρόγραμμα Θεατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης «Dimensional Performer»

Το «Πρόγραμμα Θεατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης» του Fabrica Lab διαμορφώθηκε ύστερα από χρόνια ζυμώσεων της Fabrica Athens με:

  1. Την έρευνα σύγχρονων και παραδοσιακών θεατρικών μεθόδων, παραστατικών τεχνών και πρακτικών
  2. Την εκπαίδευση νέων performer και θεατρικών συνόλων
  3. Την χρήση του θεάτρου ως κοινωνικό και ανθρωπολογικό εργαλείο, καθώς και ως εργαλείο μη τυπικής εκπαίδευσης (social theater, theater in formal and nonformal education)

Στόχος του προγράμματος είναι η κατάρτιση «Διαστατών Ηθοποιών / Καλλιτεχνών» (Dimensional Performer), παρακολουθώντας ένα σύνολο μαθημάτων. Ο «Διαστατός Ηθοποιός», είναι εκείνος που:

  • Αυτό-διαχειρίζεται την τέχνη του
  • Είναι δημιουργός: Λειτουργεί δημιουργικά και με τις καλύτερες επιδόσεις μέσα σε μια ομάδα, αλλά και μόνος του
  • Μπορεί και λειτουργεί σε υψηλά όρια αντοχής, όπως ένας αθλητής
  • Έχει πολυδιάστατη οπτική της τέχνης και μπορεί να ελιχθεί με ποικίλους ερμηνευτικούς τρόπους

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες του προγράμματος θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν με προτεραιότητα μια σειρά σεμιναρίων, προγραμμάτων και εκπαιδεύσεων που θα πραγματοποιήσει η ομάδα της Fabrica Athens.

Για τον κάθε ετήσιο κύκλο που παρακολουθούν οι συμμετέχοντες λαμβάνουν την ανάλογη βεβαίωση παρακολούθησης.

Μάθετε λεπτομέρειες εδώ.

Facebooktwittermail