Φάνης Κατέχος

Fabrica Athens

Ο Φάνης Κάτεχος είναι σκηνοθέτης, εκπαιδευτής θεάτρου και ηθοποιός. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγ. Βαρβάρας «Ιακώβος Καμπανέλλης», ενώ συνέχισε την εκπαίδευσή του στο εξωτερικό (Ιταλία, Ιαπωνία, Ρωσία, Πολωνία, Αγγλία, Δανία). Έχει σπουδάσει κοντά στους Gilles Forman (Center for Acting), Eugenio Barba / Roberta Carreri / Else Marie Lawkvik / Tage Larsen / Donald Kitt (Odin Teatret), Raul Laiza / Mario Barzaghi / Matej Matejka (Grotowski Institute) και Kitt Johnson (X-act). Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια, όπως το «Territory Festival – School», το «International Noh Institute Summer Intensive Program» και εργαστήρια του Astragali Teatro.

Ως εκπαιδευτής θεάτρου συνεργάζεται με τον Στάθη Γράψα στο Πρόγραμμα Προσωπικής Ανάπτυξης με βάση το Θέατρο που λαμβάνει χώρα σε σωφρονιστικά ιδρύματα της Ελλάδας, τη Nazim Hitmek Akademi Korosu (Κωνσταντινούπολη), το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Alicante (Ισπανία), τον οργανισμό Mostar Friedensprojekt (Γερμανία – Βοσνία), τον οργανισμό Asociacion Juvenil Inter-AJ Inter (Ισπανία) και την Ανώτατη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγ. Βαρβάρας «Ιάκωβος Καμπανέλλης». Διευθύνει σεμινάρια και διδάσκει σε Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Προγράμματα Ανταλλαγής Νέων και Προγράμματα Erasmus + στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό παραστάσεων και ταινιών. Οι πιο πρόσφατες συμμετοχές του είναι η Θεατρική Ανταλλαγή Νέων «Memories» με την παραγωγή τεσσάρων ταινιών μικρού μήκους και μιας παράστασης δρόμου ως σκηνοθέτης και εκπαιδευτής, ενώ ως ηθοποιός η παράσταση «Αγάπης Αγώνας Άγονος» σε παραγωγή της Fabrica Athens. Στην τέχνη του τσίρκου, ήταν ο πρώτος που εισήγαγε την τέχνη του Bubble Performing στην Ελλάδα, δημιουργώντας την παράσταση «Mr and Mrs Bubble – The Show». Είναι ιδρυτικό μέλος του Πολύ-δραστικής Ομάδας Τέχνης «Fabrica Athens» και του «Τεχνοχώρος Φάμπρικα», εμπνευστής της θεατρικής μεθοδολογίας «Θέατρο της Έρευνας» και διοργανωτής του «Handmade and Recycled Theater Festival».

Facebooktwittermail