Fabrica Athens – Η Ομάδα

fabrica stage, τεχνοχώρος φάμπρικα, fabrica athens, artspace, θεατρική σκηνή, κεραμεικός, θέατρο της έρευνας, research theater, handmade and recycled festival, χειροποίητο θέατρο, diy theater (7) (1) (2)
το μικρό θέατρο κάτω από τον Τεχνοχώρο Φάμπρικα που αποτελεί και την φυσική έδρα της ομάδας μας

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens δημιουργήθηκε το 2009. Το 2011 διαμόρφωσε με μηδενικούς οικονομικούς πόρους το προσωπικό της, εξολοκλήρου χειροποίητο θέατρο, «Fabrica Theater Stage», στον Κεραμεικό. Η στέγη της ομάδας λαμβάνει την τωρινή της μορφή το 2014, με τον προστιθέμενο χώρο «Τεχνοχώρος Φάμπρικα». Μία ισόγεια γωνία της Αθήνας πάνω από το ομώνυμο, υπόγειο θέατρο.

Land Without Man- Fabrica Athens- Mostar Organisation

Συμβολή στην Εκπαίδευση

Η Fabrica Athens δραστηριοποιείται σημαντικά στον χώρο της εκπαίδευσης. Άνθρωποι της ομάδας πραγματοποιούν εβδομαδιαία μαθήματα και ανεξάρτητα σεμινάρια στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα, σε καλλιτεχνικούς χώρους και σχολεία της Αθήνας, στην Δραματική Σχολή του Δήμου Αγίας Βαρβάρας «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στις Φυλακές Κορυδαλλού και στις Φυλακές του Αυλώνα.

Επιπλέον, η Fabrica Athens συμμετέχει, συνδιοργανώνει και στέλνει εκπαιδευτές και trainers σε ευρωπαϊκά προγράμματα για νέους, ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαίδευσης εκπαιδευτών, προγράμματα Erasmus+, ανεξάρτητα workshop και masterclasses σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ισπανία, Τουρκία, Γερμανία, Βοσνία).

Τα πεδία εκπαίδευσης στα οποία ελίσσεται η ομάδα είναι το θέατρο, η yoga και η τέχνη του τσίρκο. Ιδιαίτερη είναι η συμβολή, και η αναγνώριση, της μεθόδου «Θέατρο της Έρευνας», την οποία εισήγαγε το ιδρυτικό τής μέλος Κατέχος Φάνης.

Χειροποίητο και Ανακυκλώσιμο Φεστιβάλ

Από το 2013, και κάθε χρονιά, η Fabrica Athens διοργανώνει το δικό της φεστιβάλ «Handmade and Recycled Theater Festival». Κινητήρια δύναμη για την έναρξη της γιορτής αυτής αποτέλεσε η ανάγκη «να πάρουμε τη τέχνη στα χέρια μας».

Ωριμάζοντας και βρίσκοντας τον σκοπό τού μέσα στον χρόνο, το Handmade and Recycled Theater Festival έχει στόχο να δώσει βήμα σε νέους καλλιτέχνες, αλλά και να δώσει ελεύθερα χώρο να προβληθούν επαγγελματίες καλλιτέχνες που, όπως και η Fabrica Athens, προωθούν τις έννοιες του χειροποίητου και ανακυκλώσιμου. Έννοιες άμεσα συνδεδεμένες με την αυτοοργάνωση, την αυτοδημιουργία και την ομαδικότητα.

handmade recycled theater festival, athens, performance, circus, all arts, keramikos, φεστιβάλ, χειροποίητο ανακυκλώσιμο θέατρο, αθήνα, τέχνες, περφορμανς, σεμινάρια, wor (6) (1)

Συμπερασματικά, κάθε χρόνο η ομάδα καλεί τους εκπρόσωπους αυτού του σκοπού, βοηθώντας τους να τον εκπληρώσουν. Σημαντικό γεγονός αποτελεί η ποικιλία των δράσεων που λαμβάνουν μέρος το Φεστιβάλ, χωρίς περιορισμό στην φιλοξενία οποιουδήποτε είδους τέχνης.

Παραγωγές της Fabrica Athens Theater Group

Επιπλέον, η Fabrica Athens έχει αναλάβει, δημιουργήσει και παρουσιάσει ποικιλία θεατρικών παραγωγών και performance σε Ελλάδα και εξωτερικό, με ανάμεσά τους:

https://www.fabricaathens.gr/teamwork/wp-content/uploads/sites/2/2019/05/villa-utopi-fabrica-athens-fabrica-artspace-τεχνωχώρος-φάμπρικα-greece.jpg
από την παράσταση “Villa Utopia”
 • Τα Παιδιά του Κάιν, Θέατρο Βαφείο (2008)
 • Η Αλίκη στη Χώρα, Θέατρο Χυτήριο  (2008)
 • Η Πόλη, Θέατρο Βαφείο (2009)
 • Shopping and Fucking, Θέατρο Βαφείο (2011)
 • Undead, Θέατρο Beton 7 (2012)
 • Σε αγαπώ – Σε μισώ, Fabrica Theater Stage (2013)
 • Επιμένω, Fabrica Theater Stage (2013)
 • Pulp Fiction, Θέατρο Αλκμήνη (2014)
 • Villa Utopia, Θέατρο Βυρσοδεψείο (2014)
 • Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι, Θέατρο Rabbithole (2016)
 • 7 Θανάσιμα Αμαρτήματα, Fabrica Theater Stage (2017)
 • Faith, Fabrica Theater Stage (2017)
 • Land without Man, Theaterhaus Berlin Mitte (2017)
 • Roots and Wings, Schauspielschule Charlottenburg (2018)
 • Xanthi, Fabrica Theater Stage (2018)
 • Στην Τροχιά του Ανέμου, Fabrica Theater Stage (2019)

ΕΠΤΑ θανάσιμα αμαρτήματα- Fabrica Athens Theater Group- Τεχνοχώρος Φάμπρικα
από την performance “Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα”
παράσταση με σαπουνόφουσκες, τσίρκο, θέατρο, παιδιά και γονείς, bubbleshows, bubble shows athens, fabrica athens, theater, circus, greece, ελλάδα, αθήνα, θεάματα, διαδραστικές παραστάσεις
Οι Mr & Mrs Bubble εν δράσει

Παράσταση με Σαπουνόφουσκες, Δρώμενα και Εκπαιδευτικές Δράσεις

Πρώτη στην Ελλάδα, το 2012 η Fabrica Athens φέρνει το Bubble performing στη χώρα μας, δημιουργώντας το καλλιτεχνικό ζευγάρι Mr and Mrs Bubble και τη θεαματική performance τσιρκοθεάτρου Mr. And Mrs. Bubble- The Show. Παράλληλα, άρχισαν να δραστηριοποιούνται στο τομέα του Τσίρκο, του Θεάματος-Ψυχαγωγίας και του Θεάτρου Δρόμου προσθέτοντας στη βαλίτσα τούς διαφορετικών κατηγοριών παραστάσεις, δρώμενα και εκπαιδευτικές δράσεις για μικρούς και ενήλικες. Το Mr. And Mrs. Bubble The Show και δρώμενα του καλλιτεχνικού ζευγαριού έχουν παρουσιαστεί σε Ελλάδα, Ν. Κορέα, Ιαπωνία, Ινδία, Γερμανία, Π.Γ.Δ.Μ., Ιταλία και Κύπρο.

Η διαδραστική αυτή παράσταση σαπουνόφουσκας γεννήθηκε στο πλαίσιο θεατρικής έρευνας, η οποία άνοιξε στην ομάδα το επιστημονικό πεδίο που ασχολείται με τη σαπουνόφουσκα, «Bubble-ology». Πειραματισμοί εξελίσσουν και ανανεώνουν συνεχώς την μοναδική στο είδος τής παράσταση, καθώς και το πλήθος δρώμενων που διαθέτουν. Μοναδικές εφευρέσεις των Mr And MrsBubble, που πρώτοι εισήγαγαν στο Bubble Performing παγκοσμίως, αποτελούν τα Bubble Fingers, τα Bubble-Poi και το Bubble Bike. Οι Mr and Mrs Bubble, η συνεργασία τους με ανεξάρτητους καλλιτέχνες και η μύηση καινούργιων καλλιτεχνών, διαφορετικών τομέων στη Τέχνη του Δρόμου, χτίζουν τις βάσεις για μία Σύγχρονη Μορφή Τέχνης και Υψηλής Αισθητικής Ψυχαγωγίας.

Ο Τεχνοχώρος Φάμπρικα

Τέλος, Η θεατρική σκηνή «Fabrica Theater Stage» και ο Τεχνοχώρος Φάμπρικα αποτελούν σημείο συνάντησης ποικίλων μορφών τέχνης και καλλιτεχνικής έκφρασης, φιλοξενώντας ανεξάρτητους, νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Η Fabrica Athens, οι δράσεις και η στέγη τής αποτελούν σημείο αναφοράς στην πόλη της Αθήνας. Καλλιεργούν στην γειτονιά του Κεραμεικού ένα ενεργό πολιτιστικό τοπίο. Επεκτείνουν το θεατρικό και σύγχρονο καλλιτεχνικό χάρτη της Αθήνας, ενώ παράλληλα ταξιδεύουν πέρα από τα σύνορα της χώρας, διαγράφοντας νέους ορίζοντας για τη τέχνη και τον άνθρωπο.

τεχνοχώρος φάμπρικα, θέατρο, αθήνα, τέχνη, πολιτισμός, fabrica athens, artspace, greece, athens center, handmade space
άποψη του Τεχνοχώρου Φάμπρικα

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή περάστε μια βόλτα από τον Τεχνοχώρο Fabrica.

Facebooktwittermail