Σύγχρονος Ακροβατικός Χορός – Fabrica Lab 2020

ακροβατικά, σύγχρονος χορός, ακροβατικός χορός, νατάσα αραμπατζή, τεχνοχώρος φάμπρικά, φεστιβάλ, hrtfest, fabrica lab, fabrica athens, theater, fabrica artspace, θέατρο
Σύγχρονος Ακροβατικός Χορός με την Νατάσσα Αραμπατζή
Εβδομαδιαία μαθήματα Σύγχρονου Ακροβατικού Χορού στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα. Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens συνεργάζεται με την αγαπημένη Νατάσσα Αραμπατζή και εντάσσει στο πρόγραμμα του Fabrica Lab 2020 μαθήματα σύγχρονου χορού με ακροβατικά στοιχεία.

Σύγχρονος Ακροβατικός Χορός – Τα μαθήματα μπορεί να τα παρακολουθήσει κανείς μεμονωμένα (drop-in), σε μηνιαίο πακέτο με ή χωρίς άλλα μαθήματα του Fabrica Lab, καθώς και στο πλαίσιο του Προγράμματος Θεατρικής Έρευνας και Δημιουργίας “Διαστατός Ηθοποιός“.

Για να δείτε όλα τα μαθήματα και προγράμματα του Fabrica Lab 2020 πατήστε εδώ, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα στοιχεία που αναγράφονται στο τέλος.

Σύγχρονος Ακροβατικός Χορός

Στη διάρκεια των μαθημάτων θα ερευνήσουμε το κινητικό λεξιλόγιο του σύγχρονου  χορού και θα δουλέψουε τόσο τις σωματικές δυνατότητες (τεχνική, δυναμική, ροή, ισορροπία και ακροβασία) όσο και τη διεύρυνση της χορευτικής μας μνήμης. Θα διερευνήσουμε τις δυνατότητες αλληλουχίας μικρών και μεγαλύτερων χορευτικών/κινητικών συνδυασμών, και τη λειτουργικότητά τους στο χώρο. Θα παίξουμε με τις εναλλαγές στη σύνθεση αυτών των συνδυασμών (αλληλουχία, ποιότητα και ταχύτητα).

Στόχος του μαθήματος είναι να βρούμε τη μηχανική κάθε κίνησης και τις πιθανές εναλλαγές της, να παίξουμε τα όρια μιας τρισδιάστατης κίνησης στο χώρο και να αναπτύξουμε ενα χορογραφικά πολύπλοκο αποτέλεσμα που θα προκύψει μέσα από απλούστερα κινητικά υλικά.

Το μάθημα απευθύνεται σε άτομα όλων των επιπέδων στο σύγχρονο χορό.

Νατάσσα Αραμπατζή

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή, όπου ξεκίνησε κλασσικό χορό το 1991. Αποφοίτησε ως χορεύτρια το 2006 και σπούδασε Φιλολογία (τμήμα Γλωσσολογίας) στο Α.Π.Θ. Παρακολούθησε το εργαστήρι των Vis Motrix (Κων/νος Γεράρδος) 2006-2009. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας Aniline Dancetheatre (Θεσσαλονίκη) από το 2009 ως σήμερα με παραστάσεις και συμμετοχές σε φεστιβάλ χορού.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια Contact Improvisation & Partnering (Daelik & Delia Brett, KirstieSimson & Christian Burns, Eckhard Muller & Daniela  Schwarz, Yuya Fujinami & Emmanouela Dolianiti), Σύγχρονου χορού (Αλέξης Τσιάμογλου, David Zambrano, Ann Cooper Albright, Γιάννης Καρούνης, Έντυ Λάμε, Ερμής Μαλκότσης, Jorge Crecis, Τάσος Καραχάλιος, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Camilo Bentancor, Diego De la Rosa, Horacio Macuacua), static trapeze και ακροβατικά εδάφους (Χριστίνα Σουγιουλτζή, Αντιγόνη Λινάρδου, Hana Kristlova), Butoh (Gregor Webber) και ξυλοπόδαρα (Φάνης Κατέχος).

Έχει συνδιοργανώσει με την χορεύτρια και χορογράφο Ειρήνη Καλογηρά το “δικό μου FEΣΤΙVAΛ ΧΟΡΟΥ” το 2016, 2017 και 2018, και με την Βίκυ Αγγελίδου το Pocket Dance Festival 2019. Έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια και χορογράφος με τους Αλέξανδρο Γκουντινάκη, Κων/νο Γεράρδο, Ειρήνη Καλογηρά, Γιώργο Χρηστάκη, Γιάννη Μόχλα, Χριστιάνα Σκιαδά, Λύσανδρο Σπετσιέρη κ.α. Ως ηθοποιός έχει παίξει και βραβευτεί στην παράσταση «Ο Υπολοχαγός του Ίνισμορ» του Martin McDonough, (στο ρόλο της Married), σε σκηνοθεσία Σπύρου Αθηναίου (2017). Ως χορεύτρια και χορογράφος έχει βραβευτεί μαζί με τον Αλέξανδρο Γκουντινάκη το 2017 για το ντουέτο “XXXY” στο Φεστιβάλ του πολυχώρου Φάμπρικα.

Πληροφορίες

Μάθημα: Σύγχρονος Ακροβατικός Χορός
Που: Τεχνοχώρος Φάμπρικα
Πότε: Κάθε Τρίτη και Παρασκευή, 16:00 – 18:00
(Το αναρτημένο πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την ομάδα της Fabrica Athens για τις ώρες των τμημάτων, καθώς θα διαμορφωθούν με βάση τις δικές τους ανάγκες και θα μπορούν να κυμανθούν από πρωινές, μεσημεριανές και απογευματινές. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας κλειστών τμημάτων με τα οικεία τους πρόσωπα. Όλα τα τμήματα είναι ολιγομελή. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης και η ενημέρωση 1 μέρα νωρίτερα σε περίπτωση ακύρωσης. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.)
Κόστος Drop in: 6 ευρώ (+Φ.Π.Α.)
(Για πακέτα μαθημάτων και πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία)
Κρατήσεις Θέσεων: +30 6983188790 (με SMS), naspell.aniline@gmail.com
Πληροφορίες: researchtheater@gmail.com, 210 34 11 651 (Δευτέρα με Παρασκευή, 12:00 – 16:00)

Facebooktwittermail