Πρώτη Απόπειρα – Χριστουγεννιάτικη Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για τον Εγκλεισμό και την Ψυχική Υγεία

ψκκ, τεχνοχώρος φάμπρικα, θέατρο στις φυλακές, εφαρμοσμένο θέάτρο, ψκκ, τεχνοχώρος φάμπρικα, θέατρο στις φυλακές, εφαρμοσμένο θέάτρο, θέατρο της έρευνας, φάνης κατέχος, ημερίδα, χριστουγ
Πρώτη Απόπειρα – Χριστουγεννιάτικη Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για τον Εγκλεισμό και την Ψυχική Υγεία
Η Πρώτη Απόπειρα είναι μια γιορτινή ημερίδα αφιερωμένη στους φίλους, εθελοντές και έγκλειστους του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού (Ψ.Κ.Κ.) από τη Fabrica Athens.

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens, στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης, στηρίζει έμπρακτα τις διαδικασίες επανένταξης και την προσωπική έκφραση των εγκλείστων σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Μαζί με την Κοινωνική Υπηρεσία διοργανώνει ημερίδα ανοιχτή προς το ευρύ κοινό με σκοπό να παρουσιαστεί η προσπάθεια των ασθενών κρατουμένων, να ευαισθητοποιηθούν οι επισκέπτες για τον εγκλεισμό και την ψυχική ασθένεια και να ενισχυθεί το φιλόπτωχο ταμείο καλύπτοντας έτσι όλο και περισσότερες ανάγκες των απόρων κρατουμένων.

Η ημερίδα περιλαμβάνει:
  • Ολοήμερο χριστουγεννιάτικο bazaar (ώρα έναρξης 12:00 και ώρα λήξης 22:00) με έργα της ομάδας χειροτεχνίας κρατουμένων του Ψ.Κ.Κ. στον φιλόξενο χώρο του Τεχνοχώρου Φάμπρικα (Μ. Αλεξάνδρου 125- Κεραμεικός) όπου φίλοι, εθελοντές και το ευρύ κοινό θα μπορέσουν να απολαύσουν τον καφέ και το ποτό τους, να γνωριστούν μεταξύ τους και να κάνουν χριστουγεννιάτικες αγορές. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο φιλόπτωχο ταμείο.
  • Την παρουσίαση  της ποιητικής συλλογής του Αλέξανδρου Β. με ποιήματα που γράφτηκαν κατά τα 22 έτη του εγκλεισμού του στην ψυχιατρική μονάδα – αυτή τη φορά με τη φυσική παρουσία του ίδιου – δίνοντας ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και δύναμης του ανθρώπου. 

Υπεύθυνοι της εκδήλωσης είναι ο Φάνης Κατέχος, ιδρυτικό μέλος της Fabrica Athens, που συμμετέχει εθελοντικά σε δράσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ψ.Κ.Κ., ο Στάθης Γράψας, εισηγητής του Εργαστηρίου Προσωπικής Ανάπτυξης Κρατουμένων (Ε.Π.Α.Κ.) και η Κοινωνική Υπηρεσία του Καταστήματος.

Πληροφορίες

Τίτλος εκδήλωσης: Πρώτη Απόπειρα – Χριστουγεννιάτικη Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για τον Εγκλεισμό και την Ψυχική Υγεία
Πότε:
Σάββατο, 10-12-2022
Ώρα εκδήλωσης: 
Χριστουγεννιάτικο bazaar: 12.00 – 22.00
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αλέξανδρου Β.: 19.00
Είσοδος Ελεύθερη
Που: Τεχνοχώρος Φάμπρικα (Μεγ. Αλεξάνδρου 125- Κεραμeικός)
Τηλέφωνο: 695 80 67 231 (Δευτ. – Παρ.: 12:00-18:00)
Email επικοινωνίας: be.with.fabricart@gmail.com