Μέσα στην Ελευθερία του Έξω: 23/01/23 – 15/02/23

fabrica athens, theater, prisons, greece, theater of research, stathis grapsas, στάθης γράψας, θέατρο, φυλακές, αθήνα, τεχνοχώρος φάμπρικα
Μέσα στην Ελευθερία του Έξω

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens και ο Τεχνοχώρος Φάμπρικα έχουν τη τιμή να φιλοξενούν στη θεατρική τους σκηνή τη παράσταση “Μέσα στην Ελευθερία του Έξω” σε σκηνοθεσία Στάθη Γράψα.

Λίγα λόγια για τη παράσταση

Εννέα κρατούμενοι – θεραπευόμενοι είχαν δουλέψει και ετοιμάσει την παράσταση της ζωής τους, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, όμως, ματαίωσαν την παρουσίαση δύο φορές. Τώρα ο Πέτρος, μέλος τότε της ομάδας της Θήβας, ολοκληρώνει μόνος του αυτό το έργο που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Μόνος του, λοιπόν, θα αναμετρηθεί με το σκοτεινό τοπίο μιας ζωής που άφησε πίσω του, όσο επίπονο και αν είναι. Δεν πρόκειται για ερμηνεία, αλλά για τα βιώματα μιας ολόκληρης ζωής μέσα στη χρήση και τον εγκλεισμό.

Άραγε, εμείς -οι φαινομενικά ελεύθεροι- έχουμε το σθένος και την ψυχική δύναμη που απαιτούνται, ώστε να επεξεργαστούμε τα καυτά ζητήματα που διαμορφώνουν το ποιοι είμαστε; Ασχολούμαστε με τα πράγματα και τα πρόσωπα που μας έχουν πληγώσει και στιγματίσει ή τα αφήνουμε στο πατάρι, όπως τα αντικείμενα που μαζεύουμε, αλλά δεν πετάμε ποτέ;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι όσοι παραβρεθούν σε αυτή την παράσταση, θα βρουν κάτι κοινό με τη δική τους ζωή, το δικό τους σκοτεινό τοπίο, και θα μπορέσουν έστω στιγμιαία να πιστέψουν ότι ασχολήθηκαν και ότι είναι καλά.

Συντελεστές

Τίτλος παράστασης: Μέσα Στην Ελευθερία Του Έξω

Σκηνοθεσία : Στάθης Γράψας

Πρωτότυπη μουσική: Σάββας Τσιλιγκιρίδης

Φωτισμοί: Νίκος Νίκου

Ενδυματολόγος: Ευδοκία Χλουβεράκη

Επί σκηνής: Πέτρος Τζεδάκης

Πληροφορίες

Που: Τεχνοχώρος Φάμπρικα (Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, 10435, Αθήνα)

Πότε: 23, 24, 30, 31 Ιανουαρίου & 7, 8, 14, 15 Φεβρουαρίου 2023

Ώρα έναρξης: 21:15

Τηλέφωνο Κρατήσεων – Πληροφορίες: 6973522669