Rebel – Naïma Baraka | ZID THEATER: 17/02/2023

θέατρο,περφόρμας, αθήνα, ολλανδία, τεχνοχώρος φάμπρικα, fabrica athens, zid theater, greece
Rebel – Naïma Baraka | ZID THEATER (Ολλανδία)
Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens υποδέχεται στη θεατρική σκηνή του Τεχνοχώρου Φάμπρικα τη performance Rebel με τη Naïma Baraka από το ZID THEATER της Ολλανδίας.

Είναι μαχήτρια, ντίβα ή ονειροπόλα; Ή είναι όλα σε ένα;

Το Rebel είναι μια σόλο παράσταση της Naïma Baraka για μια γυναίκα kickboxer που αποκαλύπτει την ιστορία της. Μας παρασέρνει στα κίνητρα και στις δυνάμεις μιας σύγχρονης γυναίκας. Στην ενεργητική και συναισθηματική της παράσταση, έρχεται αντιμέτωπη με τους περιορισμούς του περίγυρού, της κουλτούρας και των προσδοκιών της. Μια ιστορία για το να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου, την ανθεκτικότητα και την εμπιστοσύνη. Το Rebel αποτελεί έμπνευση για όλους, ειδικά για τις γυναίκες που θέλουν να ακολουθήσουν τον αυθεντικό δρόμο τους. Η Naïma Baraka χρησιμοποιεί το kickboxing ως μεταφορά για μια προσωπική διαδικασία πτώσης και ανύψωσης και εύρεσης της δικής σας, προσωπικής δύναμης.

Credits

Ιδέα, κείμενο, ηθοποιός: Naïma Baraka

Σκηνοθέτης: Karolina Spaić

Παραγωγή: ZID Theater

Πληροφορίες

Που: Τεχνοχώρος Φάμπρικα (Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, 10435, Αθήνα)

Πότε: 17 Φεβρουαρίου 2023

Ώρα έναρξης: 21:00

Πληροφορίες: 6981871669

Γλώσσα: Αγγλικά

Αγορά εισιτηρίων εδώ.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές
Naïma Baraka

Η Naïma είναι performer, kickboxer, butoh χορεύτρια και αστική αφηγήτρια. Ασχολείται από μικρή με το θέατρο, με χρόνια εκπαίδευση στο χώρο του σωματικού θεάτρου. Η αγάπη της για τη μικτή πολεμική τέχνη την οδήγησε να συμμετάσχει στην κατάκτηση της δεξιότητας του kickboxing για περισσότερο από μια δεκαετία. Είναι μια έμπειρη δασκάλα kickboxing και διδάσκει διάφορα άτομα. Στη σόλο performance της Rebel ενώνει τον κόσμο του θεάτρου και του kickboxing. Η Naïma είναι performer στο  ZID THEATER από το 2017 σε διάφορες παραστάσεις. Έχει τη δική της οργάνωση BARAKA EMPOWERMENT, όπου εργάζεται διεπιστημονικά, χορός, κίνηση, θέατρο, kickboxing και εκπαίδευση ενώνονται. Στόχος των δραστηριοτήτων είναι η τόνωση της δημιουργικότητας και της αυτοενδυνάμωσης.

Karolina Spaic

Η Karolina είναι σκηνοθέτης θεάτρου και διευθύντρια του ZID Theatre – City Art and Performance Center στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Αφού σπούδασε κλασικό μπαλέτο και λογοτεχνία στη γενέτειρά της Βελιγράδι (Σερβία), αποφοίτησε από το Διεθνές Τμήμα Θεάτρου στο HKU της Ουτρέχτης στην Ολλανδία. Το 2001 ίδρυσε το ZID Theatre και έχει κάνει δεκάδες παραγωγές που έχουν παιχτεί στην Ολλανδία και στο εξωτερικό. Μέσω της εξειδίκευσής της στη Διεθνή Σχολή Θεατρικής Ανθρωπολογίας (ISTA), με επικεφαλής τον Eugenio Barbara, ανέπτυξε το πάθος της για το συνδυασμό δυτικών και μη δυτικών μορφών τέχνης. Διορίστηκε με το Βασιλικό Βραβείο Ιππότης στο Τάγμα του Oranje-Nassau το 2020.

ZID THEATER – CITY ART & PERFORMANCE CENTER

Το ZID THEATER είναι ένας πολιτιστικός οργανισμός με έδρα το Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Το ZID πραγματοποιεί το ετήσιο διεθνές φεστιβάλ ExploreZ, διεπιστημονικές παραστάσεις και οργανώνει έργα μαζί με επαγγελματίες της τέχνης, ταλέντα της πόλης και πολίτες. Το έργο του ZID είναι βαθιά ριζωμένο στη δυναμική της μεγαλούπολης και μετατρέπει τα τρέχοντα θέματα σε σύγχρονες παραστάσεις. Το ZID αφηγείται νέες ιστορίες στις παραστάσεις που δημιουργούνται μέσα από τη συλλογική δημιουργία των δημιουργών, τον αυτοσχεδιασμό, τη σωματική άσκηση και την αφήγηση. Η Karolina Spaic, σκηνοθέτης θεάτρου ηγείται του ZID για 30 χρόνια.

Το ZID δραστηριοποιείται σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο και έχει περιοδεύσει σε Ευρώπη, Αφρική, Νότια Αμερική, ΗΠΑ, Ρωσία και Μέση Ανατολή. Το ZID έχει λάβει διάφορα βραβεία, όπως το «Βασιλικό Βραβείο «Μήλο του Πορτοκαλιού» (2011) και το «Χρυσό Καλειδοσκόπιο» (2018) από το Ταμείο Πολιτιστικής Συμμετοχής.