Movement Medicine / Διαδικτυακά μαθήματα με τη Μαρία Βαρελά

Event_Online_Gal_Monday_movement medicine greece_fabrica athens_fabrica artspace
Κινητικός Διαλογισμός • Χορός και Σωματική Έκφραση με την Μαρία Βαρελά – Εβδομαδιαία Διαδικτυακά Μαθήματα 2021 (μέσω zoom)
Ο Τεχνοχώρος Φάμπρικα και το Movement Medicine Greece σας προσκαλούν σε μια μοναδική εξερεύνηση κίνησης και σωματικής έκφρασης!

Awakening the Body (Αφυπνίζοντας το Σώμα)

Τι είναι;

Το Movement Medicine είναι μια συναρπαστική πρακτική κινητικού διαλογισμού/επίγνωσης μέσω της κίνησης που συνδυάζει την ευχαρίστηση του δικού μας χορού με το mindfulness και τη σοφία της σαμάνικης κατανόησης για τη φύση και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Mας προσκαλεί να αναπνεύσουμε, να ακούσουμε το σώμα μας και να το αφήσουμε να «μεταφράσει» την εμπειρία μας σε κίνηση και έκφραση.

Η πρακτική είναι καθοδηγούμενη. Η κίνηση/εξερεύνηση μπορεί να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες δυνατότητες κάθε σώματος, ακολουθώντας ταυτόχρονα το νήμα που δίνουν οι οδηγίες.

Τι κάνουμε;

Με τη βοήθεια επιλεγμένης μουσικής από κάθε γωνιά της Γης, και στοχευμένη καθοδήγηση, δίνουμε λίγη παραπάνω προσοχή στην αναπνοή μας και ακολουθούμε το κινούμενο σώμα. Μέσα από το διαλογιστικό χορό και δομημένες βιωματικές εξερευνήσεις, παρα-κινούμε το σώμα να αφυπνιστεί, το νου να εστιαστεί κι αφήνουμε τις αισθήσεις να μας «σχηματίσουν». Μετουσιώνουμε την εμπειρία της στιγμής σε κινητική δημιουργία κι αυθεντική προσωπική έκφραση που απελευθερώνεται και μας απελευθερώνει. Φέρνοντάς μας, με κάθε βήμα, πιο κοντά σε αυτό που είμαστε κι ανοίγοντας δρόμους για ό,τι θέλουμε να μοιραστούμε.

Πού απευθύνεται;

Απευθύνεται σε ενήλικες με ενδιαφέρον να ανακαλύψουν καινούργιες πρακτικές σωματικής, νοητικής και συναισθηματικής αποφόρτισης και αναζωογόνησης, με βάση την κίνηση και το διαλογισμό∙ μαζί με βαθιά περιέργεια κι ανάγκη να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τους ανθρώπους γύρω τους, ανακαλύπτοντας την ευφυία, την εκφραστικότητα και την απόλαυση του κινούμενου σώματος.

  • Οι συναντήσεις ακολουθούν ένα ευρύτερο θεματικό νήμα αλλά είναι αυτοτελείς και υπάρχουν διαφορετικές επιλογές συμμετοχής (μεμονωμένη συνάντηση/drop–in, τέσσερις συνεχόμενες ή ολόκληρος ο δίμηνος κύκλος).
  • Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία με το χορό ή το διαλογισμό και καμία ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, μόνο σεβασμός στα όρια του σώματος.

Η κίνηση είναι γιατρικό είτε κινείστε μια ζωή, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, είτε ξεκινάτε τώρα και νομίζετε ότι έχετε δυο αριστερά πόδια (ή χέρια!). Το μόνο που χρειάζεστε είναι ρούχα με τα οποία να μπορείτε να κινηθείτε άνετα, το νεράκι σας – και κυρίως τον εαυτό σας, όπως ακριβώς είναι.

Ημερομηνία και ώρα: Δευτέρα 05.04.2021, και ώρα 20.15-21.30 και κάθε Δευτέρα ως και 26.04.2021 (συμμετοχή μόνο με κράτηση και προπληρωμή του μαθήματος)

Χώρος διεξαγωγήςOnline μέσα από την πλατφόρμα zoom

Επικοινωνία, πληροφορίες και κρατήσεις • movement.medicine.greece@gmail.com, 6998 729988

Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ το αργότερο ως και τις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, και κατά το δυνατό νωρίτερα.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Χρειάζεται να έχετε:

– Υπολογιστή ή κάποια ηλεκτρονική συσκευή. Συστήνουμε laptop ή pc για καλύτερη απόδοση, αλλά πολύς κόσμος συνδέεται μέσω tablet ή κινητού και μας μεταφέρει θετικές εμπειρίες.

– Ηχεία ή ακουστικά. Έχουμε δει πως βοηθούν την ποιότητα του ήχου που λαμβάνετε και άρα ακούτε καλύτερα. Παρόλα αυτά, και πάλι υπάρχει κόσμος που ακούει ικανοποιητικά από τα ηχεία του laptop ή του tablet. Σας προτείνουμε να κάνετε δοκιμές και να αποφασίσετε τι βοηθάει εσάς προσωπικά.

Μια καλή σύνδεση στο ίντερνετ, καθώς η ποιότητά της επηρεάζει την ποιότητα του ήχου που λαμβάνετε.

Zoom

Θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή zoom, μια γνωστή και διαρκώς εξελισσόμενη πλατφόρμα για συναντήσεις online. Χρειάζεται να εγγραφείτε ή να το κατεβάσετε από αυτή τη διεύθυνση: https://zoom.us. Είναι δωρεάν και εγγράφεστε με το email σας. Η διαδικασία είναι απλή και αρκετά σύντομη. Για βοήθεια σχετικά με τη λειτουργία του, μπορείτε να εξερευνήσετε τη σελίδα zoom help center: https://support.zoom.us/hc/enus.

– Όταν πατήσετε το link που θα σας στείλουμε για να συνδεθείτε στο μάθημα, ακολουθήστε τα μηνύματα που βγάζει αυτόματα η εφαρμογή στην οθόνη σας. Σιγουρευτείτε ότι έχετε πατήσει το κουμπί Join with Computer AudioJoin Audio που εμφανίζεται κάτω αριστερά), που σας δείχνει το zoom όταν ανοίγει, έτσι ώστε να σας φτάνει ο ήχος κανονικά.

Εισηγήτρια • Μαρία Βαρελά

Η Μαρία Βαρελά είναι δασκάλα της κινητικής πρακτικής του Movement Medicine, πιστοποιημένη στην Αγγλία. Έχει ολοκληρώσει την επαγγελματική εκπαίδευση με τους ιδρυτές, Susannah και YaAcov Darling Khan, στο School of Movement Medicine στο Ντέβον (συνολικά 1000 ώρες εκπαίδευσης, 120 ώρες πρακτικής, τουλάχιστον 150 ώρες εμπειρίας ως βοηθός εκπαιδευτών και διαρκής εποπτεία). Παρακολουθεί τις επιμορφώσεις από το 2014 και συνεργάζεται με τη Σχολή ως επίσημη διοργανώτρια εργαστηρίων στην Ελλάδα. Ακόμα συμμετέχει σε τριήμερα και πενθήμερα σεμινάρια ως βοηθός εκπαιδευτών, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, από το 2017. Διδάσκει τους κύκλους μαθημάτων/εργαστηρίων Movement Medicine εντός και εκτός Αττικής, καθώς και τα διαδικτυακά μαθήματα. Είναι μέλος κι ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας του διεθνούς συλλόγου πιστοποιημένων διδασκόντων της πρακτικής, Movement Medicine Association (movementmedicineassociation.org).

Εμβαθύνει συγκεκριμένα στους ενεργητικούς, κινητικούς διαλογισμούς και τις διαλογιστικές θεραπείες από το 2006 και ασκείται εντατικά στις πρακτικές συνειδητής κίνησης από το 2011. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στο Twice Born | Primal, με εξειδίκευση σε διαλογιστικές τεχνικές και βιωματικές ασκήσεις που αφορούν θέματα αποπρογραμματισμού από πεποιθήσεις της παιδικής ηλικίας, στην Ελλάδα και την Ιταλία (2007-2009).

Έχει σπουδάσει Ξένες Γλώσσες και Μετάφραση (Κέρκυρα, 2000). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στις Ευρωπαϊκές Σπουδές (Σιένα, 2003) και Διδακτορικού στην Ανάλυση Πολιτικού Λόγου (Αθήνα, 2012). Έχει εργαστεί ως επιμελήτρια επιστημονικών κειμένων και σύμβουλος/βοηθός συγγραφής για ακαδημαϊκούς, ερευνητές και διδάσκοντες, μη γηγενείς ομιλητές της Αγγλικής, για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κινητικό διαλογισμό, μπορείτε να ακούσετε το podcast της συνέντευξής της στο Boem Radio εδώ: Μαρία Βαρελά @ Boem Radio

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μαθήματα και σεμινάρια Movement Medicine στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε:

 fb: Movement Medicine Greece

Ιστοσελίδα: trustinmotion.org

Κεντρική ιστοσελίδα: School of Movement Medicine

*στα πλαίσια των διαδικτυακών μαθημάτων της Fabrica Athens