Movement Medicine – Κινητική Πρακτική με την Μαρία Βαρελά – Εβδομαδιαία Μαθήματα 2020

movement medicine greece_fabrica athens_fabrica artspace
Movement Medicine • Awakening the Body (Αφυπνίζοντας το Σώμα) • Κινητικός Διαλογισμός • Χορός και σωματική έκφραση στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα με τη Μαρία Βαρελά
Ο Τεχνοχώρος Φάμπρικα και το Movement Medicine Greece σας προσκαλούν σε μια μοναδική εξερεύνηση κίνησης και σωματικής έκφρασης!
Τι είναι;

Το Movement Medicine είναι μια συναρπαστική πρακτική κινητικού διαλογισμού/επίγνωσης μέσω της κίνησης που συνδυάζει την ευχαρίστηση του δικού μας χορού με το mindfulness και τη σοφία της σαμάνικης κατανόησης για τη φύση και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Mας προσκαλεί να αναπνεύσουμε, να ακούσουμε το σώμα μας και να το αφήσουμε να «μεταφράσει» την εμπειρία μας σε κίνηση και έκφραση.

Τι κάνουμε;

Με τη βοήθεια επιλεγμένης μουσικής από κάθε γωνιά της Γης, και στοχευμένη καθοδήγηση, δίνουμε λίγη παραπάνω προσοχή στην αναπνοή μας και ακολουθούμε το κινούμενο σώμα. Μέσα από τον διαλογιστικό χορό και απλές βιωματικές εξερευνήσεις, παρα-κινούμε το σώμα να αφυπνιστεί, το νου να εστιαστεί κι αφήνουμε τις αισθήσεις να μας «σχηματίσουν». Μετουσιώνουμε την εμπειρία της στιγμής σε κινητική δημιουργία κι αυθεντική προσωπική έκφραση που απελευθερώνεται και μας απελευθερώνει. Φέρνοντάς μας, με κάθε βήμα, πιο κοντά σε αυτό που είμαστε κι ανοίγοντας δρόμους για ό,τι θέλουμε να μοιραστούμε.

Πού απευθύνεται;

Απευθύνεται σε ενήλικες με ενδιαφέρον να ανακαλύψουν καινούριους τρόπους σωματικής, νοητικής και συναισθηματικής αποφόρτισης και αναζωογόνησης∙ μαζί με βαθιά περιέργεια κι ανάγκη να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τους ανθρώπους γύρω τους, ανακαλύπτοντας την ευφυία, την εκφραστικότητα και την απόλαυση του κινούμενου σώματος.

  • Οι συναντήσεις ακολουθούν ένα ευρύτερο θεματικό νήμα αλλά είναι αυτοτελείς και υπάρχουν διαφορετικές επιλογές συμμετοχής (μεμονωμένη συνάντηση/dropin, τέσσερις συνεχόμενες ή ολόκληρος ο τρίμηνος κύκλος).
  • Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία με το χορό ή το διαλογισμό και καμία ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, μόνο σεβασμός στα όρια του σώματος.

Η κίνηση είναι γιατρικό είτε κινείστε μια ζωή, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, είτε ξεκινάτε τώρα και νομίζετε ότι έχετε δυο αριστερά πόδια (ή χέρια!). Το μόνο που χρειάζεστε είναι ρούχα με τα οποία να μπορείτε να κινηθείτε άνετα, το νεράκι σας – και κυρίως τον εαυτό σας, όπως ακριβώς είναι.

Ημερομηνία και ώρα•  Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, 11:30-13:00, και κάθε Κυριακή έως τις 20.12.2020(συμμετοχή μόνο με κράτηση)

Χώρος διεξαγωγής • Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος (πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός)

Επικοινωνία, πληροφορίες και κρατήσεις • movement.medicine.greece@gmail.com, 6998 729988
Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.
_________________________
Εισηγήτρια • Μαρία Βαρελά

Η Μαρία Βαρελά έχει ολοκληρώσει την επαγγελματική εκπαίδευση δασκάλων κίνησης του Movement Medicine με τους ιδρυτές του, Susannah & YaAcov Darling Khan, στο School of Movement Medicine στο Ντέβον της Νότιας Αγγλίας (συνολικά 1000 ώρες εκπαίδευσης, 120 ώρες πρακτικής, τουλάχιστον 150 ώρες εμπειρίας ως βοηθός εκπαιδευτών και διαρκής εποπτεία). Παρακολουθεί τις επιμορφώσεις από το 2014, συνεργάζεται με τη Σχολή ως επίσημη διοργανώτρια εργαστηρίων στην Ελλάδα και συμμετέχει σε τριήμερα και πενθήμερα σεμινάρια ως βοηθός εκπαιδευτών, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, από το 2017. Διδάσκει τους κύκλους μαθημάτων/εργαστηρίων Movement Medicine εντός και εκτός Αττικής, καθώς και τα online sessions. Είναι μέλος, κι ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας, του διεθνούς συλλόγου πιστοποιημένων διδασκόντων της πρακτικής Movement Medicine Association (movementmedicineassociation.org).

Εμβαθύνει συγκεκριμένα στους ενεργητικούς, κινητικούς διαλογισμούς και τις διαλογιστικές θεραπείες από το 2006 και ασκείται εντατικά στις πρακτικές συνειδητής κίνησης από το 2011. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στο Twice Born | Primal, με εξειδίκευση σε διαλογιστικές τεχνικές και βιωματικές ασκήσεις που αφορούν θέματα αποπρογραμματισμού από πεποιθήσεις της παιδικής ηλικίας, στην Ελλάδα και την Ιταλία (2007-2009). Έχει διδακτορικό στην Ανάλυση Πολιτικού Λόγου (2012) κι έχει σπουδάσει Ξένες Γλώσσες και Μετάφραση (2000). Έχει εργαστεί ως επιμελήτρια επιστημονικών κειμένων και σύμβουλος/βοηθός συγγραφής για ακαδημαϊκούς, ερευνητές και διδάσκοντες, μη γηγενείς ομιλητές της Αγγλικής, για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κινητικό διαλογισμό, μπορείτε να ακούσετε το podcast της συνέντευξής της στο Boem Radio εδώ: Μαρία Βαρελά @ Boem Radio.

Πληροφορίες σχετικά με μαθήματα και σεμινάρια Movement Medicine στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Movement Medicine Greece στο facebook και στην ιστοσελίδα trustinmotion.org. Κεντρική ιστοσελίδα: School of Movement Medicine – www.schoolofmovementmedicine.com.