Κάλεσμα Συμμετοχής στο Θεατρικό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων “Roots and Wings”

Land Without Man- Fabrica Athens- Mostar Organisation

Από πού έρχομαι και πού πηγαίνω;
Πόσο βαθιά μπορώ να βουτήξω στη γη και πόσο ψηλά μπορώ να πετάξω;
Γυρνάω ένα βήμα πίσω και κάνω τρία βήματα μπροστά. Γυρνάω στις ρίζες μου, ανακαλύπτω από πού πηγάζει η ύπαρξη μου και δημιουργώ έναν βατήρα στο εδώ και τώρα για να ανοίξω φτερά στον ατέρμονο ουρανό.

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης «Fabrica Athens» και ο γερμανικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Mostar Friedensprojekt» συνεργάζονται για 3η συνεχόμενη χρονιά και πραγματοποιούν το 4ο σε σειρά Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας με τίτλο «Roots and Wings», υποστηριζόμενο από το Έλληνο-γερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας. Στα project που συνδιοργανώνουν οι δύο οργανισμοί, ως εκπαιδευτικό και κοινωνικό εργαλείο χρησιμοποιείται η τέχνη του Θεάτρου και πιο συγκεκριμένα η θεατρική μέθοδος «Θέατρο της Έρευνας – Theater of Research» που χρησιμοποιεί η Fabrica Athens και ο εισηγητής της μεθόδου Φάνης Κατέχος.

Στη φετινή θεματική του Youth Exchange «Roots and Wings», οι συμμετέχοντες προσκαλούνται σε ένα προσωπικό ταξίδι αυτογνωσίας και προσδιορισμού των ριζών τους. Βάζουν τον εαυτό τους κάτω από το μικροσκόπιο και βρίσκουν τα συστατικά από τα οποία προέρχονται και είναι φτιαγμένοι, είτε σε βιολογικό είτε σε πνευματικό επίπεδο. Συστατικά που θα τα αναμείξουν για να δημιουργήσουν το δικό τους δέντρο που θα ανθίσει. Παράλληλα με την προσωπική αναζήτηση του καθενός, τα άτομα που θα απαρτίσουν την ομάδα θα γνωριστούν σε ένα εν τω βάθει πεδίο, όπου θα υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον καταθέτοντας τις ιστορίες τους, βρίσκοντας τα συστατικά που τους ενώνουν.

Στην εμπειρία αυτή θα είναι δίπλα τους οι εκπαιδευτές της Fabrica Athens, Φάνης Κατέχος και Giovanna Michaliadi Sarti, οι οποίοι θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να μετουσιώσουν την ιστορία σε θεατρική πράξη και ανθρώπινες αρετές. Μέσα από το «Θέατρο της Έρευνας» και τη χρήση στοιχείων από τις θεατρικές μεθόδους των Jerzy Grotowski, Eugenio Barba, Peter Brook, Suzan Batson, αλλά και από τη τέχνη του Τσίρκο και της πρακτικής της Yoga, δημιουργείται μεταξύ των νέων ένα αδιάσπαστο πνεύμα ομάδας, ανακαλύπτουν τα σωματικά και πνευματικά τους όρια, υπερπηδούν εμπόδια και γίνονται αυτόπτες μάρτυρες μίας εσωτερικής και ομαδικής μεταμόρφωσης. Οι ιστορίες που θα φέρουν οι νέοι καλλιτέχνες και οι πρακτικές που θα εξασκήσουν, θα αποτελέσουν το υλικό των εκπαιδευτών, για τη σύνθεση της ομώνυμης με το πρόγραμμα παράστασης.

Το έλληνο-γερμανικό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων «Roots and Wings» θα διαρκέσει 10 ημέρες από 25 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου.

Το πρώτο μέρος του project (25 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου) θα διεξαχθεί στην Αθήνα (Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Κεραμεικός) και το δεύτερο μέρος (3 Οκτωβρίου – 10 Οκτωβρίου) στο Βερολίνο (Theaterhaus Berlin Mitte, Berlin). Η παράσταση που θα δημιουργήσουν οι νέοι, υπό την σκηνοθετική επιμέλεια της Fabrica Athens θα παρουσιαστεί σε θεατρική σκηνή του Βερολίνου στις 9 Οκτωβρίου. Οι ώρες διεξαγωγής του Προγράμματος θα είναι 09:00 με 15:00 όλο το δεκαήμερο. Οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα χρειάζεται να είναι παρόντες όλες τις ημέρες του project και να είναι 10 λεπτά νωρίτερα στους χώρους όπου θα πραγματοποιούνται τα workshops.

Δήλωση στο Youth Exchange μπορούν να κάνουν όσοι νέοι είναι έως 30 ετών. Oι συμμετέχοντες καλούνται να συλλέξουν το υλικό που ακολουθεί, εμπνευσμένοι από το θέμα «Roots and Wings». Το υλικό θα παρουσιαστεί την πρώτη ήμερα διεξαγωγής των εργαστηρίων του Προγράμματος. Όσοι συμμετέχοντες παίζουν κάποιο μουσικό όργανο και επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν μπορούν να το φέρουν. Παρακαλούμε να είστε συνεπής στις εργασίες πριν και κατά τη διάρκεια του project.

Υλικό:
– 1 Κείμενο – προσωπικό κείμενο, ποίημα, θεατρικό έργο, δοκίμιο κ.α. (10 – 20 σειρές)
– 1 Τραγούδι ή Μουσική σύνθεση
– 1 Εικόνα – φωτογραφία, πίνακας, κολλάζ κ.α.

Οι ενδιαφερόμενοι στο έλληνο-γερμανικό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων «Roots and Wings» καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους, μια πρόσφατη φωτογραφία και το λόγο που επιθυμούν να συμμετέχουν στο project στο researchtheater@gmail.com με θέμα «Αίτηση Συμμετοχής – Roots and Wings». Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα της Fabrica Athens στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση. Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 2 Σεπτεμβρίου, 24:00.

Ενημερωθείτε για το έλληνο-γερμανικό Ίδρυμα Νεολαίαςhttps://agorayouth.com/
Για να μάθετε περισσότερα για τις δράσεις τις Fabrica Athens και τους trainers του προγράμματος επισκεφτείτε το http://www.fabricaathens.gr/home/
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον επίσημο διοργανωτή οργανισμό: http://www.mostar-friedensprojekt.de/

Facebooktwittermail