Θέατρο & Folk Τραγούδι – Daniel Jacewicz (Teatr Brama)

fabrica athens, workshops, athens, greece, third theatre, independent theater, physical theater, folk song, teatr brama, daniel jacewicz, poland, τεχνοχώρος φάμπρικα, θέατρο, δωρεάν, σεμινάρια
Θέατρο & Folk Τραγούδι – Daniel Jacewicz (Teatr Brama)
Workshop Θεάτρου & Folk Τραγουδιού με τον Daniel Jacewicz, ιδρυτή του Πολωνικού Θεάτρου και Οργανισμού, Teatr Brama, στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα.

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens με πολύ μεγάλη χαρά φιλοξενεί στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα τον Daniel Jacewicz, εμπνευστή του Teatr Brama (Θέατρο Πύλη), για ένα Workshop Θεάτρου και Folk Τραγουδιού. Ο σπουδαίος Πολωνός σκηνοθέτης, ηθοποιός, εκπαιδευτής θεάτρου και πολιτιστικός διαχειριστής, με σημαντικό έργο στο θέατρο στην κοινότητα και γενικότερα στο εφαρμοσμένο θέατρο με την ομάδα του, Teatr Brama, έρχεται στην Αθήνα για πρώτη φορά με ένα διήμερο ανοιχτό εργαστήριο. Το workshop θα επικεντρωθεί σε τεχνικές Θεάτρου και Τραγουδιού, με εργαλείο το σώμα, το συναίσθημα, τη φωνή και τη σχέση μεταξύ των ερμηνευτών επί σκηνής.

Σε ποιους απευθύνεται

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, performer και ερμηνευτές παραστατικών τεχνών, σπουδαστές δραματικών και συναφή σχολών, ανθρώπους που ασχολούνται σε πρακτικό ή θεωρητικό επίπεδο με τις παραστατικές τέχνες, τους ενδιαφέρει περιεχόμενο του workshop και επιθυμούν να δεσμευτούν στην εμπειρία αυτή. Απαραίτητη είναι η τηλεφωνική κράτηση θέσης, λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, ενώ για τη συμμετοχή υπάρχει συμβολική συνεισφορά των 10 ευρώ και για τις 2 μέρες, θέλοντας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε να στηρίξουμε την υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον διαπολιτισμικό διάλογο και την (καλλιτεχνική) κοινότητα.

Θέατρο & Folk Τραγούδι
Περιγραφή Workshop

Για πάνω από 25 χρόνια, το Teatr Brama έχει αναπτύξει τη δική του μέθοδο εργαστηρίων δημιουργώντας ένα ιδανικό χώρο δημιουργικότητας, εκπαίδευσης και αυτοβελτίωσης. Στις δραστηριότητες του στοχεύει στην ειλικρινή σχέση με τους συμμετέχοντες χτίζοντας τη με αφοσίωση στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα τους.

Tο συγκεκριμένο εργαστήριο του Teatr Brama με τον Daniel Jacewicz παρέχει τη δυνατότητα ανάπτυξης της δημιουργικότητας, ανακαλύπτοντας τις φυσικές ικανότητες των συμμετεχόντων μέσα σε ένα κλίμα απόλαυσης, διασκέδασης, χιούμορ και κατανόησης στοχεύοντας στην ελευθερία έκφρασης σκέψεων και συναισθημάτων.

Οι τεχνικές του εργαστηρίου βασίζονται σε πολλά χρόνια εμπειρίας και δουλειάς με ηθοποιούς. Το workshop προτρέπει τους συμμετέχοντες να ψάξουν με ειλικρίνεια την αυθεντική τους έκφραση στην τέχνη, μέσω των κινήσεων, των ακροβατικών, της αφήγησης ιστορίας, υποκριτικής, ρυθμού και τραγουδιού. Θα διδαχθούν ό,τι θεωρείται πιο ενδιαφέρον να δει κανείς στη σκηνή εκκολάπτοντας τη θεατρική συνείδηση και τη σχέση μεταξύ συναδέλφων ηθοποιών. Λόγω των έντονων τεχνικών που χρησιμοποιούνται, το πλεονέκτημα του workshop είναι ότι οι συμμετέχοντες δεσμεύονται σε μια διαδικασία εξέλιξης, σκοπός της οποίας είναι η εμπιστοσύνη, η συναισθηματική κατάθεση και η έκφραση του σώματος μέσω της κίνησης.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει: Βασικές θεατρικές μεθόδους, θεατρικό training, φωνητικές ασκήσεις, χρήση του σώματος ως μουσικό όργανο, χρήση παραδοσιακών τραγουδιών, ορθοφωνία, ασκήσεις που κάνουν τους συμμετέχοντες να συνειδητοποιήσουν το σώμα τους στη σκηνή.

Πιο συγκεκριμένα, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν σχετικά με τις θεατρικές τεχνικές που τους βοηθούν να εξασκήσουν ελεύθερα και ελεγχόμενα τη φωνή τους. Θα εστιάσουν στη σύνδεση σώματος, φωνής και συναισθημάτων, η οποία κατά την άποψη του Teatr Brama, είναι το κλειδί για την ανακάλυψη και ενδυνάμωση των καλλιτεχνικών δυνατοτήτων των συμμετεχόντων. Τέλος, θα διερευνήσουμε μέσω των τραγουδιών την πραγματική έννοια του θεατρικού διαλόγου. Το τραγούδι, μπορεί να αποτελέσει μια θεραπευτική εμπειρία για την ομάδα, δυναμώνοντας και αναπτύσσοντας έτσι τη σχέση μεταξύ των μελών της.

Daniel Jacewicz
Σκηνοθέτης θεάτρου, ηθοποιός, εκπαιδευτής θεάτρου

Το 1996, ίδρυσε στο Γκολένιουφ της Πολωνίας το Teatr Brama (Θέατρο Πύλη), ένα ανεξάρτητο θέατρο και οργανισμό (NGO) – συνδυάζοντας καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Είναι ιδρυτής και παραγωγός των θεατρικών φεστιβάλ BRAMAT και Laknienia (Νεανικού θεάτρου). Είναι εμψυχωτής τοπικών, εθνικών και διεθνών θεατρικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων, καθώς και νικητής αρκετών Πολωνικών θεατρικών βραβείων. Είναι δημιουργός πρωτοπόρων δικτύων συνεργασίας μεταξύ τοπικών και εθνικών καλλιτεχνών και κέντρων (συμπεριλαμβανομένου του Polish Theater Offensive, West Pomeranian Theater Offensive), καθώς και διεθνών προγραμμάτων. Είναι επικεφαλής ενός θεατρικού κέντρου, που ιδρύθηκε το 2012 και εγκαταστάθηκε στο Γκολένιουφ, στο οποίο φιλοξενούνται ετήσια εργαστήρια θεάτρου για την τοπική κοινότητα (παιδιά, έφηβοι, ενήλικες, ηλικιωμένοι). Κάθε χρόνο το Teatr Brama φιλοξενεί EVS/ESC εθελοντές δίνοντας την ευκαιρία στο Γκολένιουφ να γίνει ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του Ευρωπαϊκού εθελοντισμού.

Πληροφορίες ǀ Δηλώσεις Συμμετοχής
  1. Email: researchtheater@gmail.com
    – Εισάγετε Θέμα: Theater & Folk Song
    – Βιογραφικό Σημείωμα
    – Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλέφωνο, Email
  2. Τηλέφωνο: +30 6949409474

Συνοπτικές Πληροφορίες

Τίτλος: Θέατρο & Folk Τραγούδι
Εισηγητής: Daniel Jacewicz (Goleniow, Poland)
Ημερομηνίες & Ώρες διεξαγωγής:
19 Νοεμβρίου 2021, 18:30 – 21:30
20 Νοεμβρίου 2021, 19:30 – 22:30
Κόστος συμμετοχής:
Συμβολική συνεισφορά – 10 ευρώ
Γλώσσα: Αγγλική (με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά)