Τμήμα Ονείρων / Θεατρικό Αναλόγιο – Handan Ozbilgin – 09/11/18

between the seas festival, fabrica athens, fabrica artspace, theater, art, new york, τεχνοχώρος φάμπρικα, θέατρο, αθήνα, σεζόν 2018, θεατρικό αναλόγιο, νοέμβριος 2018

Ο Oργανισμός Between the Seas Festival, ο Τεχνοχώρος Φάμπρικα και η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica athens σας προσκαλούν στο Θεατρικό Αναλόγιο Τμήμα Ονείρων”.

Είναι μεγάλη η χαρά να φιλοξενούμε την Handan Ozbilgin στον πιο χειροποίητο χώρο της Αθήνας. Η καλλιτέχνης σκηνοθετεί τη δυστοπική πολιτική σάτιρα του Jeton Neziraj “Τμήμα Ονείρων” σε μορφή αναλογίου με Έλληνες ηθοποιούς, ύστερα από το σεμινάριο θεατρικής συγγραφής που θα πραγματοποιηθεί με τον ίδιο, 05 με 10 Νοεμβρίου στο αναγνωστήριο του Τεχνοχώρου.

“Στο τμήμα των ονείρων δεν είναι ποτέ δυνατόν να βγεις από την ίδια πόρτα από την οποία μπήκες. Όλα είναι φτιαγμένα ώστε να φαίνονται σαν όνειρο. Ξέρω, θα πεις ότι τα όνειρα δεν καταλαμβάνουν φυσικό χώρο. Αυτό το κτίριο, λοιπόν, δεν είναι φυσικός χώρος. […]
Ο πρώτος όροφος, γνωστός και ως «όροφος υποδοχής» είναι ο χώρος που οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν τα όνειρά τους. Ο δεύτερος όροφος, γνωστός και ως «όροφος διαλογής», είναι ο όροφος που τα όνειρα διαχωρίζονται σε κατηγορίες και αποστέλλονται σε συγκεκριμένους τομείς. Ο τρίτος όροφος, αυτός στον οποίο βρισκόμαστε τώρα και στον οποίο είναι το γραφείο σου, έχει διαφορετική ονομασία, είναι ο «όροφος των ενδιάμεσων ονείρων»….”

H Handan Ozbilgin, έρχεται στην Αθήνα για να σκηνοθετήσει την δυστοπική πολιτική σάτιρα του Jeton Neziraj Τμήμα Ονείρων, σε μορφή αναλογίου με Ελληνες ηθοποιούς. Είσοδος ελεύθερη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα και τη σκηνοθέτη.

Βιογραφικά:

O Jeton Neziraj, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου του Κοσόβου και ιδρυτής του ανεξάρτητου καλλιτεχνικού οργανισμού Qendra Multimedia (www.qendra.org) που επικεντρώνεται στο σύγχρονο θέατρο και τη λογοτεχνία, έχει γράψει πάνω από 20 έργα, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 15 γλώσσες.
Ως συγγραφέας έχει συνεργαστεί με θεατρικούς οργανισμούς όπως: Volkstheater (Βιέννη), Εθνικό Θέατρο της Ουαλίας, Εθνικό Θέατρο του Μαυροβουνίου, Εθνικό Θέατρο Τουρκίας, Schlachthaus Theater (Βέρνη), Εθνικό Θέατρο Κοσόβου, Hessisches Staatstheater (Wiesbaden), Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου MESS (Sarajevo), Bitef Theater (Βελιγράδι), Nomad Theater (Λονδίνο), Collectife Termos (Παρίσι) κ.α.

Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά ευρωπαϊκά φεστιβάλ αποσπώντας σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία. Ο Neziraj είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Polip, στην Πρίστινα, ενώ παράλληλα είναι εκπρόσωπος της Αλβανικής επιτροπής του δικτύου Eurodram και μέλος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κοινοβουλίου (European Cultural Parliament). Γράφει επίσης τακτικά άρθρα σχετικά με πολιτιστικά και κοινωνικά ζητήματα, σε διεθνή περιοδικά.

Η Handan Ozbilgin είναι σκηνοθέτις με έδρα τη Νέα Υόρκη και αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του LaGuardia Performing Arts Center (LPAC) στο LaGuardia Community College (LAGCC). Είναι επίσης υπεύθυνη προγραμματισμού και παραγωγής στο The Rough Draft Theater Festival, ένα φεστιβάλ που επικεντρώνεται σε work in process, ενώ διδάσκει υποκριτική στο LAGCC οπου και αναπτύσσει καινούρια έργα με τους μαθητές της. Προσφάτως σκηνοθέτησε τα έργα:
Privatopia της Μαρίας Ευσταθιάδη ( Cairo International Experimental Theater Sept, 2017), Athens on the Half Shell της Joey Merlo (LPAC, October 2018.)

Συνεργάζεται με τους οργανισμούς Lark Play Development Center και New Georges. Είναι μέλος των Lincoln Center’s Director Lab, Theatre Without Borders, Atelier for Young Festival Managers και ELI (Emerging Leadership Institute) Περισσότερες πληροφορίες: handanozbilgin.com

Για να μάθετε περισσότερα για το διοργανωτή οργανισμό:

HOME


Για να μάθετε για τον οικοδεσπότη καλλιτεχνικό οργανισμό: