Κάλεσμα για Συνεργάτες – Training Course “Theater of Research”

training course, theater of research, fabrica athens, mostar friedensprojekt, θέατρο της έρευνας, εκπαίδευση εκπαιδευτών, θεατρο, erasmus plus, επαιδευτικά προγράμματα, educational programs, theater
Ανοιχτό κάλεσμα Συνεργατών για το Training Course “Theater of Research”.
Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens και ο γερμανικός Οργανισμός Mostar Friedensprojekt σας προσκαλούν στο Training Course Θεάτρου της Έρευνας “Theater of Research”.

To “Θέατρο της Έρευνας – Theater Of Research” είναι μια θεατρική μεθοδολογία
ανεπτυγμένη απο την Fabrica Athens σε συνεργασία με τον οργανισμό Mostar Friedensprojekt.

Η μεθοδολογία επιτρέπει σε νέους λάτρεις του θεάτρου να δημιουργήσουν μια κοινή παράσταση σε σχετικά μικρό χρονικό και να την παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό. Μέσα από συγκεκριμένο κύκλο εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες θα πετύχουν από το μηδέν μια έρευνα πάνω σε ποικίλες θεατρικές τεχνικές και μεθόδους με σκοπό να δημιουργήσουν έναν νέο κώδικα θεατρικής συμπεριφοράς και ενέργειας. Mε αναφορά στους Stanislavski, Grotowski, Eugenio Barba, Peter Brook, Suzuki κ.α., όπως και στα ακροβατικά και τεχνικές του θεάτρου δρόμου, ένας νέος τρόπος δημιουργίας θεατρικών έργων θα επιτευχθεί. 

Οι οργανισμοί Mostar Friedensprojekt e.V., Berlin,  και Fabrica Athens έχουν αναπτύξει και εφαρμόσει αυτή την μεθοδολογία σε επτά διαφορετικά σεμινάρια, με το κάθε ένα απο αυτά να εκφράζουν σε μια παράσταση τις σκέψεις, τις προθέσεις και τις επιθυμίες των νέων συμμετεχόντων και ερασιτεχνών ηθοποιών. 

Στο παρόν κάλεσμα προσκαλούμε οργανισμούς, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε ένα training, στο οποίο θα σας παρουσιάσουμε το Θέατρο της Έρευνας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν δίαφορες πρακτικές και τεχνικές του Θεάτρου της Έρευνας. Η ομάδα θα εκπαιδευτεί πάνω στην σωματική πλαστικότητα, τα ακροβατικά, την τεχνική των ξυλοπόδορων, την σωματοποίηση του λόγου, την διεύρυνση της φαντασίας, αλλά και σε θεατρικές τεχνικές που έχει αναπτύξει η ίδια η Fabrica Athens

Το training course και τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο αυτού, απευθύνεται τόσο σε οργανισμούς με εμπειρία στην θεατρική και ευρύτερη καλλιτεχνική πρακτική, όσο και σε οργανισμούς με ελάχιστή η καθόλου εμπειρία, που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το θέατρο και την τέχνη στα προγράμματά τους. Παρακάτω ακολουθεί μια επιγραμματική προσεγγιση των πεδίων του Θεάτρου της Έρευνας που θα διερευνηθούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης:

Θεατρική Διαδικασία:

Α. Ατομικές ασκήσεις (Μέσα στην ομάδα)

 1. Σωματική και Ψυχική αντοχή- Διαχείριση Ενέργειας- Εγρήγορση
 2. Σωματική συνειδητότητα ( Χώρος και Χρόνος)- Σχέση σώματος, Φωνής και ήχου με τον έξω κόσμο
 3. Ρυθμός- μουσικότητα ( Ησυχία & Ήχος)
 4. Ενσυνειδητότητα (επίγνωση) – Συγκέντρωση
 5. Μνήμη
 6. Ομιλία – Λόγος (κείμενο)

Β.  Ομάδα & Σύνολα

 1. Χτίσιμο ομάδας
 2. Χτίσιμο εμπιστοσύνης ομάδας
 3. Mη λεκτική επικοινωνία

Γ. Πειραματισμός- Έρευνα

 1. Πρακτική Έρευνα ( Σωματική δράση, σύνθεση)
 2. Θεωρητική Έρευνα (μελέτη γραπτών, προσωπικές καταγραφές, διαδίκτυο, συμμετοχή σε ψυχαγωγικές – εκπαιδευτικες εκδηλώσεις και επισκέψεις)

Δ. Δημιουργικότητα- Λήψη Αποφάσεων (Δράση και Φαντασία)

 1. Ατομικές διεργασίες για τη δημιουργία ενός πρότζεκτ
 2. Ομαδικές διεργασίες για τη δημιουργία ενός πρότζεκτ

Ε. Ρόλοι και Αρμοδιότητες του πρότζεκτ

 1. Εύρεση προσωπικού ρόλου μέσα στην ομάδα για κάθε πρότζεκτ
 2. Λήψη ευθυνών και υλοποίηση τους

Ζ. Έκθεση- Κοινοποίηση- Παράσταση

 1. Μέσα στην ομάδα
 2. Δημόσια

Η. Kαταγραφή- καταχώρηση – Εποικοδομητική ανατροφοδότηση κατά την διάρκεια όλης της διαδικασίας

Αν σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε στο παρόν training course «Θέατρο της Έρευνας – Theater of Research» παρακαλούμε να μας στείλετε τα ακόλουθα στοιχεία στην αγγλική γλώσσα στο email mostarfp@yahoo.de. Η προθεσμία λήγει το Σάββατο 02/05/2020.

 1. Μήνυμα εκδήλωση ενδιαφέροντος
 2. Το PIF του οργανισμού σας
 3. Και τον νέο αριθμό ταυτοτητας OID 
Facebooktwittermail