Θεατρικές Συνδέσεις – Καλοκαιρινό Σεμινάριο

καλοκαιρινό θεατρικό σεμινάριο, μεθώνη, μεσσηνία, fabrica athens, θέατρο της έρευνας, 2020, θέατρο στη φύση, ελλάδα, greece, theater of research, summer workshop
Καλοκαιρινό Σεμινάριο «Θεατρικές Συνδέσεις»
Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens διοργανώνει επταήμερο θεατρικό σεμινάριο στην φύση!

Από 3 έως 10 Αυγούστου εκπαιδευτές της Fabrica Athens θα πραγματοποιήσουν ένα σεμινάριο θεατρικής έρευνας και δημιουργίας στην παραθαλάσσια πόλη Μεθώνη της Μεσσηνίας. Το σεμινάριο θα βασιστεί στην θεατρική μεθοδολογία που έχει αναπτύξει η ομάδα «Θέατρο της Έρευνας», αλλά και στην αλληλοδιδακτική μέθοδο, η οποία πρώτο-καθιερώθηκε στο μεσσηνιακό θέρετρο.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:

  • Να συνδυάσουν την θεατρική έρευνα και δημιουργία στην φύση με τις καλοκαιρινές τους διακοπές
  • Να συνδεθούν με τον τόπο και τους κατοίκους της Μεθώνης, μέσα από την θεατρική πρακτική και
  • Να γνωρίσουν την πρωτότυπη μεθοδολογία της ομάδας «Θέατρο της Έρευνας»
Σκοπός του Θεατρικού Σεμιναρίου στη Φύση!

Κύριος στόχος του θεατρικού σεμιναρίου είναι η ανταλλαγή και η δημιουργία συνδέσεων μεταξύ του τόπου που φιλοξενεί τη δράση, των συμμετεχόντων και των διοργανωτών. Αυτό θα επιτευχθεί με την δημιουργία και την πραγματοποίηση δράσεων και δρώμενων για το κοινό της επαρχιακής πόλης, που θα έχουν σημείο αναφοράς το θεατρικό σεμινάριο. Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να μοιραστούν στιγμές δημιουργίας και αναψυχής 24/7, καθώς η εμπειρία του σεμιναρίου στη φύση, περιλαμβάνει τη διαμονή τους στο Camping Methoni (10 βήματα, κυριολεκτικά, από την αμμώδη παραλία) και επισκέψεις σε σημεία και μνημεία ιστορικής σημασίας και φυσικής ομορφιάς.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε μια εβδομάδα οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν από το μηδέν μια performance για τους κατοίκους και τους παραθεριστές της περιοχής. Επιπλέον, η ομάδα της Fabrica Athens θα πραγματοποιήσει εργαστήρια και δρώμενα για αυτούς, στα οποία οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συμμετάσχουν από την μεριά του κοινού ή των εμψυχωτών / καλλιτεχνών, αποκομίζοντας επιπρόσθετη εμπειρία στην θεατρική τους εκπαίδευση και έρευνα.

Το θεατρικό training θα έχει ως αφετηρία το σώμα (κιναισθησία, ενδυνάμωση, πλαστικότητα) και θα περιλαμβάνει τεχνικές από παγκόσμια αναγνωρισμένες θεατρικές μεθόδους, όπως αυτές των Tadashi Suzuki, Jerzy Grotowski, Eugenio Barba κ.α., και τεχνικές που έχουν αναπτυχθεί μέσα στο Θέατρο της Έρευνας.

Συμπληρωματικά, με αφορμή την ενδυνάμωση και ανέλιξη των εκφραστικών μέσων των συμμετεχόντων, η θεατρική τους εκπαίδευση θα αποκτήσει και κοινωνική διάσταση, χρησιμοποιώντας άμεσα και πρακτικά το θέατρο ως πολιτισμικό και κοινωνικό εργαλείο για τη δημιουργία συνδέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό το σεμινάριο θα ενσωματώσει και όλα τα μέτρα προστασίας που προτείνονται από τους αρμόδιους φορείς, λόγω της πανδημίας, χρησιμοποιώντας τα ως συνθήκες για την εξέλιξη της θεατρικής διαδικασίας και των ασκούμενων αυτής.

Οι Trainers

Βασικός εκπαιδευτής του σεμιναρίου είναι ο εισηγητής – δημιουργός του Θεάτρου της Έρευνας, Φάνης Κατέχος. Δίπλα του θα βρίσκεται και η performer – trainer της Fabrica Athens, Giovanna Michaliadi Sarti, αλλά και εκπαιδευόμενοι στο «Θέατρο της Έρευνας», οι οποίοι θα αναλάβουν επιλεγμένα κομμάτια της εκπαίδευσης των συμμετεχόντων, με αφορμή την Λαγκαστριανή ή αλληλοδιδακτική μέθοδο διδασκαλίας, η οποία εφαρμόζεται από την ομάδα.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο

Το καλοκαιρινό, θεατρικό σεμινάριο «Θεατρικές Συνδέσεις» απευθύνεται σε καλλιτέχνες (performer, ηθοποιούς, χορευτές κ.α.), σπουδαστές παραστατικών και άλλων τεχνών, αλλά και σε ανθρώπους με μικρότερη εμπειρία στις (παραστατικές) τέχνες, που έχουν την διάθεση και τη διαθεσιμότητα να εργαστούν σε μια δυναμική ομάδα με άξονα το θέατρο.

Τρόπος Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν email με θέμα «Θεατρικές Συνδέσεις» στο researchtheater@gmail.com. Στο ηλεκτρονικό μήνυμα χρειάζεται να επισυνάπτονται τα ακόλουθα στοιχεία:

  1. Βιογραφικό Σημείωμα
  2. Πρόσφατη Φωτογραφία (Πορτραίτο)

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και τις 19 Ιουλίου. Όσες αιτήσεις δεν περιλαμβάνουν τα παραπάνω στοιχεία ή/και είναι ληξιπρόθεσμες, θα θεωρούνται άκυρες. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν απάντηση για τη συμμετοχή τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

Τίτλος σεμιναρίου:
Θεατρικές Συνδέσεις

Τόπος διεξαγωγής:
Μεθώνη, Μεσσηνίας

Ημερομηνίες:
03 – 10 Αυγούστου 2020
(03/08 – ημέρα προσέλευσης, 10/08 – ημέρα αποχώρησης)

Συνολικές ώρες σεμιναρίου:
35 ώρες

Κόστος Σεμιναρίου (περιλαμβάνεται η διαμονή και οι επισκέψεις σε ιστορικά – φυσικά μνημεία):
180 ευρώ (early bird – εξόφληση μέχρι τις 19/07) ή
200 ευρώ (για εξόφληση μέχρι τις 26/07)

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων:
16 άτομα

Πληροφορίες – Αιτήσεις:
researchtheater@gmail.com

Facebooktwittermail