Κάλεσμα Συμμετοχής – Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων

Κάλεσμα Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων – Open Your Eyes, See the Colors.
Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens και ο γερμανικός Οργανισμός Mostar Friedensprojekt σας προσκαλούν στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων – Open Your Eyes, See the Colors.

Το project  “Open Your Eyes, See the Colors” διοργανώνει ο οργανισμός Mostar Friedensprojekt και είναι χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Erasmus+, Youth in Action.  Θα λάβει χώρα στο Usedom της Γερμανίας από 6 έως 15 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτό θα συμμετάσχουν νέοι από 6 διαφορετικές Ευρωπαϊκές Χώρες, οι οποίοι μέσα σε 10 ημέρες θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, αλλά και να γνωρίσουν εκ νέου τους ίδιους τους τους εαυτούς.

Η ομάδα της Fabrica Athens, στενή συνεργάτης του διοργανωτή οργανισμού, χρησιμοποιεί τις θεατρικές τεχνικές ως άτυπο εργαλείο εκπαίδευσης. Έτσι λοιπόν, στο παρόν πρόγραμμα θα αναλάβει την θεατρική προσέγγιση της θεματικής του προγράμματος. Παράλληλα, μέσα από μια σειρά θεατρικών συναντήσεων, οι εκπαιδευτές της Fabrica Athens θα καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες στην δημιουργία μιας παρουσίασης, από τις δικές τους εμπνεύσεις.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Οι έννοιες της  διαφορετικότητας και της ένταξης είναι δύο σημαντικές θεματικές που απασχολούν άμεσα το ευρύ κοινό. Ευρέως τις τοποθετούμε ως βασικές προϋποθέσεις για μια ασφαλή και επιτυχημένη κοινωνία. Παρόλα αυτά, παρατηρείται ότι ο κοινωνικός αποκλεισμός και οι διακρίσεις μεταξύ των νέων έχουν ολοένα και περισσότερο αυξητική τάση. Οι λόγοι που οδηγούν συχνά στο φαινόμενο αυτό είναι ο φόβος και η απόρριψη της διαφορετικότητας (θρησκεία, κοινωνική θέση, σεξουαλικότητα, εθνικότητα κ.ο.κ).

Στο παρόν Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να γνωριστούν με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες. Επιπλέον, θα δοθεί στον κάθε συμμετέχοντα η ευκαιρία να προκαλέσει τον εαυτό του και να βγει έξω από την νοητή φούσκα που έχει δημιουργήσει για αυτόν και μέσα στην οποία έχει συνηθίσει να ζει.

Γενικοί στόχοι του προγράμματος:
  • Να ενδιαφερθούν – προβληματιστούν οι νέοι για την θεματική του συγκεκριμένου project.
  • Να ενθαρρυνθούν στο να εκφραστούν δημιουργικά και να αναζητήσουν μέσα από την ομάδα τις προσωπικές τους προτάσεις – απαντήσεις επί του θέματος.
  • Να μάθουν περισσότερα και να κατανοήσουν την θεματική μέσω άτυπων μορφών εκπαίδευσης και του θεάτρου.

Κινητήρια σκέψη για την πραγματοποίηση του προγράμματος είναι η εξής: Για εκείνον που θέλει να μάθει περισσότερα, θα μπορούσαμε να του πούμε «Googl-αρέ το!», όμως στο project του λέμε «Μάθε από τους άλλους!» ή «Εξήγησέ το στους άλλους!». «Εσύ είσαι αυτός που θα ανοίξει τους ορίζοντες του νου στους ανθρώπους», αυτό είναι το περιεχόμενο της Ανταλλαγής Νέων.

Σημαντικές Πληροφορίες:

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους μεταξύ 18 και 30 ετών. Η συμμετοχή στην Ανταλλαγή  Νέων, τα έξοδα διαμονής, διατροφής και μεταφοράς προς και από την Γερμανία είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες καλούνται να αγοράσουν τα αεροπορικά τους εισιτήρια, των οποίων το ποσό θα τους επιστραφεί από τον διοργανωτή οργανισμό.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να αποστείλουν email με θέμα «Open Your Eyes, See the Colors» στο researchtheater@gmail.com. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπεριλάβουν στο email τα ακόλουθα στοιχεία:

  1. Βιογραφικό / Βιογραφικό Σημείωμα
  2. Μια πρόσφατη φωτογραφία
  3. Το λόγο που επιθυμείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα
  4. Στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση).

Αιτήσεις που δεν περιλαμβάνουν όλα τα παραπάνω, θα θεωρούνται άκυρες. 

Facebooktwittermail