Διαδικτυακά Μαθήματα – Fabrica Athens

Online classes_fabrica_lab_fabrica_athens_teamwork_fabrica_artspace
Διαδικτυακά Μαθήματα από την Fabrica Athens
Τα μαθήματα και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Fabrica Lab, καθώς και τα φιλοξενούμενα μαθήματα του Τεχνοχώρου Φάμπρικα συνεχίζονται διαδικτυακά!

Η Fabrica Athens μετά τις τελευταίες εξελίξεις, και την παύση όλων των δράσεων του Τεχνοχώρου Φάμπρικα, ξεκινά διαδικτυακά εκπαιδευτικά μαθήματα και εργαστήρια. Από την Δευτέρα 16/11 και μέχρις ότου επιτραπούν οι δια ζώσης συναντήσεις, σας προσκαλεί σε ένα πλήθος online μαθημάτων.

Θέατρο της Έρευνας, Yoga, Ευλυγισία και Ενδυνάμωση, Qi Gong Shen Dao, Pilates, Κινητικός Διαλογισμός και Σύγχρονος Aκροβατικός Xορός είναι τα μαθήματα που προσφέρουν οι εκπαιδευτές της Fabrica Athens και οι συνεργάτες της.

Τα διαδικτυακά εκπαιδευτικά μαθήματα που προσφέρονται, απευθύνονται σε όλους και όλες που αναζητούν δημιουργικές χρήσεις του ελεύθερου χρόνου τους σε τούτες τις δύσκολες μέρες και θέλουν να γνωρίσουν τις εκπαιδευτικές δράσεις της ομάδας.

Περισσότερες πληροφορίες για την θεατρική ομάδα της Fabrica Athens μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τα μαθήματα που θα απαρτίσουν τον διαδικτυακό κύκλο μαθημάτων είναι τα εξής:

Yoga

Τα μαθήματα Yoga είναι μια προσωπική συνάντηση με την αναπνοή, το σώμα και τον νου.
Τον χώρο και ότι αυτός περιλαμβάνει.
Συνάντηση με το μέσα, το έξω και το μεταξύ τους διάστημα.
Με την παύση και την ησυχία.
Μια σύνδεση με το Είμαι Αυτό.
Ένα βήμα προς την Αληθινή Φύση.

Στόχος των συγκεκριμένων μαθημάτων είναι να αποτελέσουν ένα μικρό retreat ή αλλιώς μια μικρή παύση μέσα στην καθημερινότητα. Να δημιουργήσει ο καθένας χώρο και χρόνο για προσωπική εκγύμναση και χαλάρωση του σώματος και του νου, έτσι ώστε να επανέλθει αναζωογονημένος ο ασκούμενος στο σύνολο.

Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Κάθε Σάββατο

11:00 – 12:00

Για την συμμετοχή στο διαδικτυακό μάθημα είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης στο email: researchtheater@gmail.com

Εισηγήτρια: Giovanna Michaliadi Sarti

Ευλυγισία και Ενδυνάμωση

Σε αυτόν τον κύκλο μαθημάτων θα στοχεύσουμε τόσο στην μυϊκή ενδυνάμωση και εγρήγορση, όσο και στην ανακατάταξη μυών και αρθρώσεων σε θέση να στηρίξουν οποιαδήποτε κίνηση και ποιότητα κίνησης. Με εναλλαγές διατατικών ασκήσεων και ασκήσεων ενδυνάμωσης δημιουργούμε ένα σώμα δυνατό και ελαστικό, μειώνοντας τις πιθανότητες τραυματισμών.

Το μάθημα απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες, χορευτές, ηθοποιούς και άτομα όλων των επιπέδων στην κίνηση.

Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή

16:00-18:00

Για την συμμετοχή στο διαδικτυακό μάθημα είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης στο email: naspell.aniline@gmail.com

Εισηγήτρια: Νατάσσα Αραμπατζή

QiGong–ShenDao

Το Qigong-ShenDao βασίζεται στις φυσιολογικές και βασικές αρχές της κίνησης. Μέσω αυτού, ανακαλύπτουμε ότι κάθε κίνηση του σώματός μας είναι η συνέπεια μιας εσωτερικής κίνησης ενέργειας. Η εξάσκησή του οδηγεί σε μια καλύτερη λειτουργία του νευρικού και μυοσκελετικού συστήματος, όπως και των εσωτερικών οργάνων. Μας προσφέρει υγεία και ευεξία και μας επιτρέπει να επανασυνδεθούμε με τη χαρά και τη Ζωή. Για όσους ασχολούνται με μια μορφή σωματικής/καλλιτεχνικής έκφρασης, το ShenDao αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο καθώς ενισχύει τη ζωτικότητα και την παρουσία, προσδίδοντας ροή και ακρίβεια στην κίνηση. Σε μια πρώτη φάση, μας επιτρέπει να είμαστε αγωγός της ενέργειας, να την καθοδηγούμε και να την αποθηκεύουμε.

Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Κάθε Τετάρτη

19:30 – 21:00

Για την συμμετοχή στο διαδικτυακό μάθημα είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης στο email: iaimilios8@gmail.com

Εισηγητής: Αιμίλιος Ιτάλικος

Pilates

Η μέθοδος pilates αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους άσκησης στον δυτικό κόσμο, είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα των ασκούμενων, καθώς οι ασκήσεις είναι χωρισμένες σε επίπεδα, ανάλογα με την φυσική κατάσταση του ατόμου που γυμνάζεται. Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται πάνω στο ειδικό στρωματάκι (mat) με ειδικά αξεσουάρ (props) όπως μεγάλες και μικρές μπάλες, δαχτυλίδια, λάστιχα, κυλίνδρους.

Τα οφέλη που θα αποκομίσει κάποιος από το pilates είναι πολλά όπως, ανακούφιση από τους πόνους, ισορροπία, ευλυγισία, δύναμη και μυϊκή αντοχή, αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης, βελτίωση της ορθοσωμίας. Έτσι μπορούν να βελτιωθούν μυοσκελετικά προβλήματα όπως σκολίωση, κύφωση, λόρδωση και πόνοι στην μέση.

Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Κάθε Τετάρτη & Παρασκευή 19:30-20:30 και Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη & Κυριακή 12:00 – 13:00

Για την συμμετοχή στο διαδικτυακό μάθημα είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης στο email: fankey83@yahoo.gr

Εισηγήτρια: Φανή Καραντώνη

Movement Medicine

Κινητικός Διαλογισμός  • Χορός και Σωματική Έκφραση

Τα online sessions του Movement Medicine Greece ξεκίνησαν αυθόρμητα λόγω των ιδιαίτερων περιστάσεων της περασμένης άνοιξης. Πολύ σύντομα αποδείχτηκε ότι η διαδικτυακή εμπειρία ήταν εξαιρετικά ωφέλιμη για πολύ κόσμο, με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας και σχέση με την κίνηση και το διαλογισμό. Κι έτσι συνεχίστηκαν και από την αρχή αυτής της σαιζόν, πριν μας έρθουν τα νέα για τους καινούργιους περιορισμούς, φέρνοντας μαζί ανθρώπους από πολλά διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ο σκοπός είναι να συνεχίσουμε να κινούμαστε μαζί, με ό,τι έχουμε αυτή τη στιγμή κι ό,τι έρχεται, και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να παραμένουμε ενεργές/οι, δημιουργικές/οι και σε επαφή!

Τι είναι; Το Movement Medicine είναι μια σωματική πρακτική κινητικού διαλογισμού / επίγνωσης μέσω της κίνησης που συνδυάζει την ευχαρίστηση του δικού μας χορού με την εστίαση του mindfulnessin motion! Μαζί, φέρνει και τη σοφία της σαμάνικης κατανόησης για την πολύτιμη σχέση μας με τη φύση και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Mας προσκαλεί να αναπνεύσουμε, να επιστρέψουμε στο σώμα μας, να το ακούσουμε και να το αφήσουμε να «μεταφράσει» την εμπειρία μας σε κίνηση.

Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Κάθε Δευτέρα

20:30-21:45

Για την συμμετοχή στο διαδικτυακό μάθημα είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης στο email: movement.medicine.greece@gmail.com

Εισηγήτρια: Μαρία Βαρελά

Σύγχρονος Aκροβατικός Xορός

Τα online μάθηματά μας περιλαμβάνουν ζέσταμα, ενδυνάμωση, ευλυγισία και σύντομες χορογραφίες. Ξεκινάμε με ενδυνάμωση κορμού για να ζεσταθούμε, συνεχίζουμε με διατάσεις σε μυς και τένοντες για να διατηρήσουμε την έκταση των κινήσεων τους και τη σωστή αιμάτωσή τους προς αποφυγή τραυματισμών.

Στη συνέχεια, με απλούς κινησιολογικούς συνδυασμούς προχωράμε σε μια σύντομη και πιο σύνθετη χορογραφία, η οποία μπορεί να εκτελεστεί σε περιορισμένο χώρο. Στα μαθήματά μας, ενδέχεται να χρησιμοποιούμε κι αντικείμενα που έχουμε όλοι στο σπίτι μας, όπως μαξιλάρι, σεντόνι κ.α.

Μένουμε Σπίτι. Παραμένουμε σε κίνηση.

Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη

17:00 – 18:30

Για την συμμετοχή στο διαδικτυακό μάθημα είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης στο email: georgiakotokou@gmail.com

Εισηγήτρια: Γεωργία Κοτόκου

Facebooktwittermail