Βαν Γκονγκ – Γράμματα στον Αδερφό μου Τεό – 11,12,18,19/01/2020

παράσταση Βαν Γκονγκ, τεχνοχώρος φάμπρικα, 2020, fabrica athens, fabrica artspace, το σπίτι του ηθοποιού, αθήνα, θέατρο, performance, theater
Βαν Γκονγκ – Γράμματα στον Αδερφό μου Τεό
Η Fabrica Athens φιλοξενεί στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα το έργο “Βαν Γκονγκ – Γράμματα στον Αδερφό μου Τεό”. Ένα καλλιτεχνικό μανιφέστο, που απευθύνεται σε όλους τους καλλιτέχνες και σε όλο το κόσμο.
Λίγα λόγια για το έργο

Είναι ένα ντοκουμέντο βασισμένο σε μια ανθρώπινη ιστορία, που αποκαλύπτει ένα γιγάντιο καλλιτεχνικό έργο και ένα πραγματικό φιλολογικό μνημείο. Πρόκειται για ένα διάλογο, όχι μόνο με τον αδερφό του, αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό, τον Θεό και τον κόσμο. Μια αδιάκοπη συνομιλία, που θα κρατήσει μέχρι το θάνατο του. Μέσα από τα γράμματα και τη μουσική, η παράσταση έρχεται να αναδείξει τον πλούσιο εσωτερικό κόσμο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ και το πνευματικό περιεχόμενο που υπάρχει στους πίνακες του. Ο σπουδαίος ζωγράφος δεν αναγνωρίζεται εν ζωή – ωστόσο περνάει στην αθανασία, αποκαλύπτοντας μας τελικά το θριαμβευτικό κίτρινο χρώμα. Βασμ, Ιούνιος 1879 «Τέχνη είναι ο άνθρωπος που προστίθεται στη φύση», τη φύση, την πραγματικότητα, την αλήθεια, μα με μια σημασία, με μια σύλληψη, μ’ ένα χαρακτήρα, που φανερώνει ο καλλιτέχνης, και που σ’ αυτά δίνει έκφραση, τα «αποδεσμεύει», τα ξεδιαλύνει, τα λυτρώνει, τα φωτίζει.

Συντελεστές

Ηθοποιός: Μπάμπης (Babs) Λουκόπουλος
Σκηνοθεσία: Παύλος Μελικίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Παπαδοπούλου
Φωτισμοί: Kamel Abdi

Υπό την αιγίδα του Ιδρύματος “Το Σπίτι του Ηθοποιού“.

Πληροφορίες

Πότε: Σάββατο 11/01, Κυριακή 12/01 & Σάββατο 18/01, Κυριακή 19/01
Ώρα: 20:00
Διάρκεια: 100 λεπτά (μαζί με διάλειμμα)
Εισιτήριο: Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά
Χώρος: Fabrica Theater Stage – Θέατρο Τεχνοχώρου Φάμπρικα (Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός)