«Αυτά και …άλλα πολλά» από τη θεατρική ομάδα του «φάρου τυφλών της Ελλάδος»

Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 21:00

H Θεατρική Ομάδα του «ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» παρουσιάζει το σπονδυλωτό έργο «Αυτά και …… άλλα πολλά»

Ο Βαγγέλης Μουρούκος ανέλαβε την έναρξη και το φινάλε της παράστασης που σατιρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Στη συνέχεια, η Γωγώ Ρουκουτάκη μαζί με τη Βιβή Χριστοδούλου και την Μαρία Κοτρώτσου μας μεταφέρουν σε πιο παλιά εποχή με το μονόπρακτο του Τένεσση Ουίλιαμς «Χαιρετίσματα από τη Μπέρθα».

Ακολουθεί το σκετς «Ένα τηλεφώνημα είναι η ζωή μας» όπου παρακολουθούμε 3 τηλεφωνήματα από 3 διαφορετικά άτομα που είναι η Εύη Ασλάνογλου, η Μαρία Κοτρώτσου και η Αργυρώ Τεντόμα και φαίνεται πόσο χρόνο χαραμίζουμε για θέματα που θα μπορούσαν να ειπωθούν μέσα σε ελάχιστο χρόνο και αντ’ αυτού μιλάμε περί ανέμων και υδάτων και στο τέλος μπορεί και να έχουμε ξεχάσει για πιο λόγο καλέσαμε τον συνομιλητή μας.

Η Βιβή Χριστοδούλου μαζί με την Ελένη Γκουβάτσου μας μεταφέρουν στην Αμερική της δεκαετίας του ’30 με το μονόπρακτο του Τένεσση Ουίλιαμς «Το σκοτεινό δωμάτιο» όπου δείχνει την άγνοια των μεταναστών και τη δυσκολία να αντιμετωπίσουν την αλήθεια αφού δεν γνωρίζουν τη γλώσσα της χώρας που τους φιλοξενεί, με αποτέλεσμα η όλη ιστορία να σε κάνει να γελάς και να κλαις μαζί.

Η παράσταση τελειώνει με τη Γωγώ Ρουκουτάκη όπου παρουσιάζει τη ζωή μιας παλιάς τραγουδίστριας του λαϊκού πάλκου που είναι πλέον άρρωστη , δεν τραγουδάει και αναπολεί τις παλιές δόξες που έζησε πάνω στη σκηνή. Μαζί της ο Βαγγέλης Μουρούκος που θα κλείσει και την παράσταση με ένα ποίημα του Γιώργου Σουρή, για να θυμηθούμε ακόμα μια φορά ότι από το 1886 μέχρι σήμερα σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει. Την όλη επιμέλεια της παράστασης έχει ο Περικλής Ματαράγκας.

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα
Είσοδος δωρεάν.

Τεχνοχώρος Φάμπρικα
Μεγ. Αλεξάνδρου 125, Κεραμεικός