“Ο Λόγος του Τένεσι Ουίλιαμς ως Θρησκευτικό Δράμα” με συνακόλουθη προβολή της παράστασης “Ο Άγγελος στην Εσοχή” – 15/09/2014

Ο Άγγελος στην Εσοχή εξιστορεί την εμπειρία του Τένεσι Ουίλιαμς ως ενοικιαστή σε μία πανσιόν και το συμβάν που τον βοήθησε να αποδεχτεί τη σεξουαλικότητά του. Ένας νεαρός συγγραφέας νοικιάζει μία σοφίτα σε μία πανσιόν στη Γαλλική συνοικία της Νέας Ορλεάνης. Σιχαίνεται την απαίσια και σκληρή σπιτονοικοκυρά του καθώς και τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει. Μοναδική του παρηγοριά μία όμορφη οπτασία ενός αγγέλου, που εμφανίζεται τα βράδια στη σοφίτα του. Μία νύχτα όμως, ένας πιο υπαρκτός επισκέπτης φτάνει στο δωμάτιό του.

Ανθούλλης Δημοσθένους / Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Ανθούλλης Δημοσθένους είναι κάτοχος Master’s του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θέμα διπλωματικής: Ρεαλισμός και μαγεία. Αντιπαραβάλλοντας όψεις της ερωτικής επιθυμίας σε τρεις θεατρικές ηρωίδες [Μπλανς Ντυμπουά «Λεωφορείο ο Πόθος», Ελισέα «…με τη Σιωπή», Χρυσούλα «Πέρα’π’το Καλό και το Κακό»]). Έχει ανεβάσει τις παραστάσεις DELLA ROBBIA (Συρραφή θεατρικών κειμένων, σύνθεση μονολόγου και σκηνοθετική καθοδήγηση. Παρουσιάστηκε σε ερμηνεία της ηθοποιού Ιωάννας Σιαφκάλη) και O ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΙΒΑΛΟΣ (Συρραφή θεατρικών κειμένων του Τ. Ουίλιαμς και του Α. Μίλλερ. Σκηνογραφία και σκηνοθετική καθοδήγηση. Παρουσιάστηκε σειρά παραστάσεων σε ερμηνεία του ηθοποιού Μάριου Μεττή).