Σεμινάριο του Odin Teatret στην Αθήνα – 30/06 έως 03/07

odin teatret, fabrica athens, workshop, athens, greece, θέατρο οντίν, τεχνοχώρος φάμπρικα, 2019
Τετραήμερο Σεμινάριο του Odin Teatret στην Αθήνα, με τον Donald Kitt
Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens διοργανώνει τετραήμερο, εντατικό σεμινάριο του Odin Teatret στην Αθήνα, με τον Master Donald Kitt. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου ο Φάνης Κατέχος, συν-ιδρυτής της Fabrica Athens και εισηγητή του «Θέατρου της Έρευνας – Theater of Research» θα συνεργαστεί με τον Καναδό Master – Performer.

Το σεμινάριο του Odin Teatret «Sticks and Stones – a process in Search of Hidden Meanings» εστιάζει σε διάφορες πτυχές:

  • τη σωματική εκπαίδευση του ηθοποιού – performer
  • την εξέλιξη δράσεων εμπνευσμένων από τη χρήση ενός αντικειμένου
  • την φωνητική εξερεύνηση: ανακάλυψη του προσωπικού ρυθμού, της χωροταξικής αντίληψης – συναίσθησης και του δυναμισμού.

Η εργασία των ηθοποιών – performer στο σεμινάριο εξελίσσεται από τη δημιουργία ενός προσωπικού υλικού με τη συνεργατική χρήση κονταριών και ολοκληρώνεται με ένα μοντάζ. Καθ’ όλη τη διάρκεια εξέλιξης αυτού του υλικού οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα το συνδυάσουν με κείμενα, τραγούδια και τη χρήση του χώρου. Το σεμινάριο στοχεύει στην ενθάρρυνση μιας προσωπικής διαδικασίας που ξεκλειδώνει κρυφές έννοιες – hidden meanings.

Το σεμινάριο του Odin Teatret που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα απευθύνεται σε ηθοποιούς, performer, αλλά και σε θεωρητικούς που επιθυμούν να είναι ακροατές του σεμιναρίου.

Οι συμμετέχοντες οφείλουν να παρευρίσκονται και τις 4 ημέρες του σεμιναρίου. Να είναι συνεπείς στην ώρα έναρξης και λήξης του. Επιπλέον, χρειάζεται γνωρίζουν ένα κείμενο και ένα τραγούδι απ’ έξω, καθώς και μια φράση από κάποια έκφραση ή ένα παιδικό τραγούδι. Τέλος, για τη συμμετοχή τους θα χρειαστούν να φοράνε άνετο, αθλητικό ρουχισμό.

Για τη δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη η αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος με Θέμα «Hidden Meanings – Ονοματεπώνυμο» και την επισύναψη βιογραφικού σημειώματος στο παρακάτω email. Οι δηλώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουνίου. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα λάβουν απαντητικό email για τη συμμετοχή τους έως την Τετάρτη 5 Ιουνίου

Πληροφορίες
Εισηγητές: Donald Kitt – Odin Teatret, Φάνης Κατέχος – Fabrica Athens
Ημερομηνίες: Κυριακή 30/06 έως Τετάρτη 03/07 (4 ημέρες)
Ώρες Διεξαγωγής:
Κυριακή 30/06, 10:30 – 15:30
Δευτέρα 01/07, Τρίτη 02/07 και Τετάρτη 03/07, 17:30 – 22:30
Σύνολο Ωρών: 20 ώρες
Κόστος Συμμετοχής: 180 ευρώ
Πληροφορίες, Δηλώσεις Συμμετοχής: +30 6949409474, researchtheater@gmail.com
Αριθμός Συμμετεχόντων: 16
Αριθμός Συμμετεχόντων Ακροατών: 4
Χώροι διεξαγωγής:
Rhythm Hoppers Studio, Ευρυμέδοντος 8, Κεραμεικός
Fabrica Theater Stage – Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός

Βιογραφικό Σημείωμα Donald Kitt:
https://odinteatret.dk/about-us/actors/donald-kitt/

O Donald Kitt γεννήθηκε στον Καναδά το 1964, αμέσως μετά τη δημιουργία του Odin Teatret. Μετά από τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Winnipeg, έπαιξε σε πολλές παραστάσεις μέχρι το 1989. Την χρονιά αυτή, αποτέλεσε συν-ιδρυτής του Primus Theatre στον Καναδά, μια εταιρεία ειδικευμένη σε πρωτότυπες, διεπιστημονικές παραστάσεις. Η εταιρεία αυτή πραγματοποίησε περιοδείες σε ολόκληρο τον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Το 1998, η εταιρεία διέκοψε τις δραστηριότητές και ο Donald Kitt μετακόμισε στην Ιταλία. Εκεί εργάστηκε ως performer, δάσκαλος και εκπαιδευτής ξυλοπόδαρων.

Ο Donald σπούδασε και υπήρξε performer ινδονησιακού χορού «Topeng» στο Μπαλί (1996).  υπό την καθοδήγηση του Μπαλινέζου Δασκάλου I Made Djimat. Το 2006 ο Donald έγινε μέλος του Odin Teatret. Παράλληλα με το ερμηνευτικό του έργο, σκηνοθετεί και διδάσκει σε εργαστήρια. Είναι performer ξυλοπόδαρων και εκπαιδεύει νέους ξυλοπόδαρους και ερμηνευτές που ασχολούνται με ανταλλαγές και μετασχηματισμούς στο κοινωνικό περιβάλλον (θεατρικό-ποίηση ενός συγκεκριμένου κοινωνικού περιβάλλοντος) στη Δανία.

Βιογραφικό Σημείωμα Φάνης Κατέχος:
http://www.fabricaathens.gr/teamwork/fanis-katechos/