ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Fantasy Choir – Χορωδία – Εβδομαδιαίο Τμήμα

χορωδία, τεχνοχώρος φάμπρικα, fabrica athens, αθήνα, τραγούδι
Η Χορωδία Fantsy Choir υπό την διεύθυνση του Χαράλαμπου Στεργιόπουλου-Ρούμπα στο Θέατρο του Τεχνοχώρος Φάμπρικα.
Η ομάδα της Fabrica Athens με χαρά φιλοξενεί τις εβδομαδιαίες συναντήσεις της πρωτότυπης χορωδίας Fantasy Choir.

Περί Χορωδίας:

Η Fantasy choir είναι ένα νέο project και αποτελεί την πρώτη και μοναδική χορωδία στην Ελλάδα με ρεπερτόριο εμπνευσμένο αποκλειστικά από τον κόσμο του φανταστικού (ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, βιντεοπαιχνίδια κλπ.). Ιδρύθηκε το 2015 και έκτοτε έχει σταθερή συμμετοχή σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις στην Ελλάδα που αφορούν τον κόσμο του φανταστικού. Αποτελείται από νέους άνδρες και γυναίκες. Το ρεπερτόριο της έχει φανατικό κοινό και η απήχησή της είναι μεγάλη στα νεανικά ακροατήρια.

Τη χορωδία αποτελούν νέοι κυρίως άνθρωποι (φοιτητές και επιστήμονες, μεταξύ 20 και 40 ετών), που με πάθος και συνέπεια υπηρετούν εθελοντικά ένα μοναδικής αξίας μουσικό ρεπερτόριο που πλαισιώνει τηλεοπτικές σειρές κινηματογραφικά έργα και βιντεοπαιχνίδια. Η χορωδία χρησιμοποιεί την πολυφωνική μουσική με ή χωρίς οργανική συνοδεία  για τέσσερις (δύο ανδρικές και δύο γυναικείες φωνές, SATB). Η δράση της χορωδίας είναι διαρκής, ώστε κάθε χρόνο συμμετέχει σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Fantasy Choir είναι ανοικτή σε νέους άνδρες και γυναίκες οποιουδήποτε μουσικού επιπέδου, ακόμα και μηδενικού, να μάθουν μουσική μέσα από οργανωμένα μαθήματα σολφέζ, θεωρίας, φωνητικής καθώς και πρακτικής εξάσκησης σε εβδομαδιαία βάση, αλλά και σε εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η χορωδία από την ίδρυσή της το 2015, εστίασε συνειδητά σε αυτό που μιλά κυρίως στους νέους ανθρώπους : Στην προσφορά με όχημα την τέχνη και το όραμα για βελτίωση της καθημερινότητας μας μέσα από τη συνεργασία για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Πιο συγκεκριμένα: Μέσα από την μουσική παιδεία -και όχι μόνο- που προσφέρεται, γρήγορα αντιλαμβάνεται κάποιος πως αυτό γίνεται με ειλικρινή τρόπο και σαφή στόχο όλης της ομάδας η διάδοση της μουσικής μας που υπηρετεί τον κόσμο του φανταστικού.

Αυτή η σχέση σύντομα έφερε κοντά μας πολλούς νέους ανθρώπους που φυσικό είναι εκτός από την μουσική και το τραγούδι να έχουν μια σειρά από αλληλοσυμπληρούμενα ενδιαφέροντα όπως ο χορός, το θέατρο, τα εικαστικά, ο αθλητισμός, ειδικές επιστήμες και πολλά άλλα. Τι φυσικότερο λοιπόν από το να δημιουργηθούν αμέσως μικρότερες ομάδες με σημεία επαφής αυτά ακριβώς τα ενδιαφέροντα. Αυτό είχε ως συνέπεια την ολοένα μεγαλύτερη εξωστρέφεια της ευρύτερης ομάδας.

Έτσι γεννήθηκε η ανάγκη δημιουργίας μιας «ομπρέλας» κάτω από την οποία όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι δυνατή η λειτουργία αυτών των ομάδων. Ιδρύσαμε τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΝΕΩΝ «VIVA VOCE ».

Η αμφίδρομη αυτή σχέση για κάθε ένα από την χορωδία ξεχωριστά βοήθησε να εμπνευστούν όλοι από το όραμα αυτό και να συμμετέχουν όχι σαν απλά μέλη, αλλά σαν συν-κάτοχοι του ίδιου οράματος. Αποτέλεσμα δε ήταν να μεγαλώσουν οι κύκλοι και να πολλαπλασιαστούν τα ενδιαφέροντα.

Προφίλ διευθύνοντος:

Ο Χαράλαμπος Στεργιόπουλος Ρούμπας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1974. Είναι καθηγητής μουσικής και ασχολείται με την χορωδιακή και εκκλησιαστική μουσική. Είναι ιδρυτικό μέλος της χορωδίας “Fantasy Choir” την οποία διευθύνει από το 2017. Έχει σπουδάσει Ανώτερα θεωρητικά, Βυζαντινή μουσική, πιάνο και ακκορντεόν. Είναι επίσης ηλεκτρονικός μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές, επιχειρηματίας και επιστημονικός ερευνητής με δημοσιευμένο έργο στον τομέα της ηλεκτρονικής, των τηλεπικοινωνιών και της εκπαίδευσης με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Σύνδεσμοι στο διαδίκτυο και τηλέφωνα:

Website: www.fantasychoir.gr

Facebook page: https://www.facebook.com/fantasychoir/

Τηλέφωνο χορωδίας: 697-202-77-89

Mail διευθύνοντος: cstergio@gmail.com

Τηλέφωνο διευθύνοντος: 6934806675