Μινώταυρος – Εγγονόπουλος: Εργαστήριο ουδέτερης μάσκας και σωματικού αυτοσχεδιασμού.

Τεχνοχώρος Φάμπρικα

Μινώταυρος – Εγγονόπουλος

Εργαστήριο ουδέτερης μάσκας και σωματικού αυτοσχεδιασμού, στον Τεχνοχώρο Φάμπρικά από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Λύσανδρο Σπετσιέρη. Bασισμένο στον μύθο του Μινώταυρου και στη διαχρονικότητα που του δίνει το έργο του Έλληνα υπερρεαλιστή Νίκου Εγγονόπουλου.

Οι βασικές αρχές της ουδέτερης μάσκας, μέσα στα αυστηρά πλαίσια του αυτοσχεδιασμού, η σημασία της ιδιαιτερότητας του σώματος και του ερμηνευτή μέσα στο σύνολο, αλλά και η απαραίτητη λειτουργία της φαντασίας και του humour, θα είναι το αντικείμενο του οκταήμερου εργαστηρίου που θα λάβει χώρα στον τεχνοχώρο Φάμπρικα από 12 Μαίου.

Ο μύθος του Μινώταυρου, του τέρατος της διαστροφής ,της αγριότητας και του άλογου, αφηγείται την προσπάθεια του σύγχρονου πολιτισμού να ανακαλύψει και να σκοτώσει τη ζωώδη φύση του, που αντιλαμβάνεται ως ψεγάδι και εμπόδιο για την εξέλιξη και την εδραίωση της λογικής.
Ο Νίκος Εγγονόπουλος καταγράφει την προβολή του μύθου στην εποχή του, αποκαλύπτωντας την ονειρική του διάσταση.

Απευθύνεται σε όλους

Α κύκλος 12/5 έως 9/6
Β κύκλος 16/6 έως 30/6

Μετά την ολοκλήρωση του Β κύκλου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή παρουσίαση

Διάρκεια: Από 12/5 έως 30/6
Κάθε Πέμπτη 18:00 με 20:30
Τόπος: Τεχνοχώρος Φάμπρικα
Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 6948718991
email: asterionproject@gmail.com

Ο Λύσανδρος Σπετσιέρης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο στη δραματική σχολή Αγ.Βαρβάρας Ιάκωβου Καμπανέλλη και στη δραματική σχολή Μοντέρνοι Καιροί. Με την αποφοίτηση του συνέχισε να εκπαιδεύεται παίζοντας ως ηθοποιός στην Ομάδα Άσκηση υπο τη σκηνοθεσία και καθοδήγηση του Περικλή Μουστάκη. Το 2010 ίδρυσε την ομάδα τεχνών Θέατρο του Πανικού, παρέα με καλλιτέχνες των εικαστικών και των παραστατικών τεχνών και την πολύτιμη ηθική υποστήριξη και βοήθεια του Ισπανού θεατρικού συγγραφέα Fernando Arrabal . Με το Θέατρο του Πανικού σκηνοθέτησε τις θεατρικές παραστάσεις Fando y Lis του F. Arrabal, ο Θάνατος του Αντονέλο της Β.Πηνιώτη, Hamlet οι νεκροθάφτες, Μία τριλογία για το παρελθόν και Villa Utopia της Β.Πηνιώτη, σε συνεργασία με την ομάδα Fabrica. Έχει σκηνοθετήσει δράσεις σε δημόσιους χώρους όπως η φάρμα των ζώων, Fando y Lis η πορεία μετανάστευσης, Infernale. Έχει συνεργαστεί με τους καλλιτεχνικούς χώρους, beton 7, Βυρσοδεψείο, επι Κολωνώ, Θέατρο Εμπρός, Θέατρο 104, Nosotros, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Μουσείο Μπενάκη, Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη. Έχει επίσης συνεργαστεί και συνεχίζει να συνεργάζεται ως ηθοποιός σε αρκετες παραστάσεις. Από το 2015 ειναι εισηγητής στα σεμινάρια μάσκας και αυτοσχεδιασμού του εργαστηρίου Ασκαρδαμυκτί. Συνεχίζει την εκπαίδευση του με σπουδή πάνω στη ζωγραφική κ το ελεύθερο σχέδιο.