Χρωματιστές Γυναίκες – Bow Theater Group – 30/11 και 1,2,7,9/12/18

Χρωματιστές Γυναίκες, τεχνοχώρος φάμπρικα, fabrica athens, θέατρα, handmade and recycled theater festival, athens, theater
Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens και το Χειροποίητο Θέατρο του Τεχνοχώρος Φάμπρικα φιλοξενούν την Θεατρική Παράσταση “Χρωματιστές Γυναίκες”.
Η Θεατρική Ομάδα Bow Theater Group και η παράσταση “Χρωματιστές Γυναίκες”, νικήτρια του 2ου βραβείου στο 6th Handmade and Recycled Theater Festival, ξεκινάει τις παραστάσεις τής στον χειροποίητο Τεχνοχώρος Φάμπρικα.

Πόσο μπορεί το παρελθόν να μας τσακίσει?
Ένα ποιητικό, βαθιά υπαρξιακό θρίλερ συναισθηματικών συγκρούσεων.

Δύο γυναίκες, δύο αδελφές, η Έλλη και η Άννα, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από αυτό το κάτι, το σκοτεινό “παρελθόν”, κάπου στο πατρικό τους σπίτι – ή και όχι.
Δύο αντίθετοι κόσμοι που βρίσκουν το σημείο συνάντησής τους στην ανάμνηση και την αναπαράσταση της παιδικής τους ηλικίας. Προκαλούν, τσαλακώνονται, απελπίζονται, αναπολούν, θυμώνουν, αγαπιούνται, πεθαίνουν και ξαναγεννιούνται από τις στάχτες τους. Δύο υπάρξεις, δύο αντίρροπες δυνάμεις – το συνειδητό και το ασυνείδητο.
Και μία διαδρομή, αυτή στα σκοτεινά πεδία της φαντασίωσης και της απωθημένης επιθυμίας. Ο φόβος του ανθρώπου προς το άγνωστο, το διαφορετικό, το αβέβαιο. Ένας αγώνας επιβίωσης. Η λύτρωση που έρχεται μέσω του άλλου. Ένα παράθυρο προς την ελευθερία που ανοίγουν μαζί.
“Είναι ένα έργο πρόκληση ως προς το θέμα του και το χειρισμό του, αλλά είναι κι ένα ποιητικό οικοδόμημα σχεδόν γεωμετρικό και μουσικό. Η χρήση της γλώσσας, οι συγκοπές του ρυθμού, ο βιωμένος χρόνος των προσώπων, η ελλειπτική γραφή, οι υπόγειες διασυνδέσεις των μοτίβων, η συνειρμική σύνδεση, συγκροτούν ένα μόρφωμα εντελές.”
Κώστας Γεωργουσόπουλος, “Τα Νέα”, 19-11-1984
Σύντομο Βιογραφικό Ομάδας:
Η νεοσύστατη ομάδα BOW, με ιδρυτικά μέλη την Τίνα Τζάθα και την Κάλλυ Κυριακού, αρχίζει δειλά δειλά αλλά και δυναμικά τα πρώτα χιλιόμετρα στο θεατρικό σανίδι, με πρώτη δουλειά τις «Χρωματιστές Γυναίκες». Tα μέλη και οι συντελεστές έχουν κοινές αφετηρίες και προσλαμβάνουσες. Στην πλειοψηφία τους είναι νέοι ηθοποιοί και καλλιτέχνες που σκοπό έχουν να αναπτύξουν μία κοινή γλώσσα και πορεία.
Πληροφορίες:
Πότε: 30 Νοεμβρίου και 1,2,7,9 Δεκεμβρίου 2018 (Παρασκευή, Σάββατο: 21.00, Κυριακή: 19:00)
Διάρκεια: 60′
Εισιτήριο: Είσοδος με Ελεύθερη Συνεισφορά
Κρατήσεις: 69 78 47 31 41
Χώρος: Fabrica Theater Stage – Θέατρο Τεχνοχώρου Φάμπρικα
Συντελεστές:
Παίζουν: Κάλλυ Κυριακού, Τίνα Τζάθα
Φωτογραφία/Βίντεο: Κωνσταντίνα Μάντζαρη
Φωτογραφίες από παραστάσεις: Ρομίνα Ιωαννίδου, Γιάννης Πουλημένος.
Αφίσα/Πρόγραμμα: Πάνος Γέρος
Επιμέλεια Σκηνικών: Bow Theater
Διασκευή έργου: Βασίλης Ζιώγας