Θέατρο της Έρευνας – Φάνης Κατέχος / Εβδομαδιαία Μαθήματα

θέατρο της έρευνας, θεατρικά εργαστήρια, αθήνα, τεχνοχώρος φάμπρικα, εκπαιδευτικά, ευρωπαικά, προγράμματα, research theater, athens, fabrica, theater

Η ομάδα της Fabrica Athens και ο Τεχνοχώρος Φάμπρικα σας προσκαλούν στην 6η συνεχόμενη χρονιά διεξαγωγής των εβδομαδιαίων μαθημάτων “Θέατρο της Έρευνας – Theater of Research”.

Ο Φάνης Κατέχος, ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας, εμπνευστής και κύριος εισηγητής της σύγχρονης θεατρικής μεθόδου “Θέατρο της Έρευνας”, μοιράζεται για ακόμη μια χρονιά εντατικά τα ευρήματα της προσωπικής τού θεατρικής έρευνας, μέσα από τεχνικές που έχει αναπτύξει ο ίδιος και μεθόδους που ακολουθεί, όπως των Grotowski, Eugenio Barbaba, Peter Brook, Suzuki και Suzan Batson.

Το “Theater of Research” αποτελεί μία ιδέα που βασίζεται στην πράξη, η οποία λαμβάνει χώρα στο εδώ και τώρα. Ενεργοποίηση του σώματος, διερεύνηση και διεύρυνση των ορίων του, χαλάρωση της σκέψης, αλλά και εξερεύνηση των αυθεντικών ηχητικών τοπίων που παράγει. Στόχος η αναγνώριση και η απελευθέρωση των ορατών και αόρατων μασκών του ανθρώπου – ηθοποιού, η εξόρυξη των διαμαντιών που κρύβονται στον καθένα και η δημιουργία προσωπικής (σωματικής – πνευματικής) και ομαδικής ενότητας. Σημαντική επίσης είναι η εμφύτευση του σπόρου της αυτονομίας του ηθοποιού, μέσα από τη προσπάθεια δημιουργίας της προσωπικής του μεθόδου, ενώ η συνολική εκπαίδευση μέσα από τα μαθήματα – συναντήσεις έχει σκοπό να διαμορφώσει ανθρώπους – καλλιτέχνες “πλαστελίνη” που να αποτελούν “πολυ-εργαλεία”, “διάφανους” που θα αφήνουν τους άλλους να δουν μέσα από αυτούς την κρυμμένη αλήθεια και “ανήσυχους” που να διαχειρίζονται τους ρόλους τους σαν σχοινοβάτες.

Τα εργαστήρια για την καλλιτεχνική περίοδο 2018 – 2019 θα πραγματοποιούνται τις ακόλουθες μέρες και ώρες εβδομαδιαία:
– Τετάρτη, 12:00 – 14:00
– Παρασκευή, 17:00 – 19:00

Τα τμήματα διαμορφώνονται στην αρχή της καλλιτεχνικής περιόδου. Για όσους όμως ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα μαθήματα και επιθυμούν να γνωρίσουν την μέθοδο, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους εκπαιδευτές της Fabrica Athens στο παρακάτω email για περισσότερες πληροφορίες και περαιτέρω συνεννόηση για την ένταξή τους στα τμήματα: researchtheater@gmail.com (Θέμα: Εβδομαδιαία Μαθήματα)