[Κάλεσμα Συμμετοχής]: Inside OUT– Θεατρική Εκπαίδευση Νέων

fabrica athens, theater, youth exchange, mostar, germany, greece, berlin, athens, free, theater of research, θέατρο
[Κάλεσμα Συμμετοχής]: Inside OUT– Θεατρική Εκπαίδευση Νέων ǀ Youth Theater Training
Κάλεσμα συμμετοχής στο πρόγραμμα Θεατρικής Εκπαίδευσης Νέων (Youth Theater Training) Insie OUT στη Πύλο Μεσσηνίας από την Fabrica Athens μέχρι τις 03 Νοεμβρίου 2023.

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens σε συνεργασία με τον Γερμανικό οργανισμό Mostar Friedensprojekt προσκαλεί νέους και νέες από όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν στην Θεατρική Εκπαίδευση Νέων «Inside OUT» στη Πύλο Μεσσηνίας από 15 έως 26 Νοεμβρίου 2023.

Ιστορική αναδρομή της Θεατρικής Εκπαίδευσης Νέων «Outside IN»

Το πρόγραμμα Θεατρικής Εκπαίδευσης Νέων «Inside OUT» αποτελεί συνέχεια και εξέλιξη της Θεατρικής Ανταλλαγής Νέων «In and Out» που υλοποιούν οι δύο οργανισμοί από το 2016 με συναντήσεις – ανταλλαγές νέων σε δύο από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά κέντρα της Ευρώπης, το Βερολίνο και την Αθήνα. Στα επτά συνεχόμενα χρόνια διεξαγωγής του το «In and Out» έφερε πάνω από 192 νέους και νέες από την Ελλάδα και την Γερμανία σε δημιουργικό διάλογο διαμέσου του θεάτρου. Ενδεικτικά στο πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει μετανάστες/-στριες «δεύτερης γενιάς» των δύο χωρών, νέοι/-ες καλλιτέχνες/-ιδες από 18 έως 29 ετών, σπουδαστές/-στριες παραστατικών τεχνών, νεολαία με λιγότερες ευκαιρίες λόγω οικονομικών/κοινωνικών/θρησκευτικών/πολιτισμικών εμποδίων, μέλη νεανικών συμμοριών κ.α.. Στόχος του «In and Out» υπήρξε πάντοτε η προσωπική και συλλογική ανάπτυξη των συμμετεχόντων, αλλά και η απόκτηση πρακτικών εργαλείων για τη περαιτέρω μορφωτική και καλλιτεχνική τους κατάρτιση. Για τους σκοπούς του προγράμματος πραγματοποιούνταν θεατρικά εργαστήρια ακολουθώντας τις τεχνικές και τη φιλοσοφία του θεατρικού μονοπατιού «Θέατρο της Έρευνας» που έχει χαράξει η Fabrica Athens από το 2012, με ιδρυτικό εισηγητή του τον Φάνη Κατέχο. Κάθε συνάντηση – ανταλλαγή ολοκληρώνονταν με τη δημιουργία μιας παράστασης συνόλου από την ομάδα ανοιχτή προς το ευρύ κοινό.

Στην καινούργια εκδοχή του προγράμματος «Inside OUT»
Θεατρική Εκπαίδευση & Δραστηριότητες του Προγράμματος Νέων

30 νέοι από Ελλάδα και Γερμανία θα συμμετάσχουν σε μια 12ήμερη θεατρική εκπαίδευση και εμπειρία, η οποία με την καθοδήγησή των εκπαιδευτών της Fabrica Athens θα αποτυπωθεί στην δημιουργία μιας ensemble performance (παράσταση συνόλου) από τους ίδιους. Όπως κάθε χρόνο, τα εργαστήρια θα βασιστούν στο θεατρικό μονοπάτι «Θέατρο της Έρευνας» με εισηγήτες τον Φάνη Κατέχο και την Τζοβάννα Μιχαλιάδη Σάρτι. Βαδίζοντας σε αυτό οι συμμετέχοντες θα εργαστούν μεταξύ άλλων στα παρακάτω:

 • Σύνθεση αδιάσπαστων δεσμών μεταξύ των ατόμων ενός συνόλου
 • Επέκταση των ορίων της σωματικής και νοητικής αντοχής
 • Διεύρυνση της σωματικής συνειδητότητας (σώμα, ήχος, μουσικότητα) και της αμφίδρομης συγκέντρωσης, επαναπροσδιορίζοντας την σχέση με το περιβάλλον και τα αντικείμενα του.
 • Διαχείριση της ενέργειάς μέσα σε ποικίλες σωματικές πράξεις
 • Εξάσκηση της μνημονικής ικανότητας μέσα από σωματικές δράσεις και ανάκληση της σωματικής, αρχέγονης μνήμης.
 • Γνωριμία της συγγένειας της αναπνοής με τον ήχο που παράγει το σώμα και τη χρήση του λόγου.
 • Εύρεση του προσωπικού ρόλου εντός μιας ομάδας, λήψη ευθυνών και περάτωση των ανάλογων δράσεων
 • Πρακτική και θεωρητική έρευνα και πειραματισμοί, που οδηγούν στην λήψη αποφάσεων και τη δημιουργία πρωτότυπων δράσεων και κατ’ επέκταση έργων.

Δίπλα τους θα είναι και ο Γερμανός  χορευτής Mangue Cisse, ο οποίος θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες χορευτικούς συνδυασμούς και τεχνικές του hip hop σε συνάρτηση με τη θεατρική τέχνη.

Συμπληρωματικά, οι νέοι/νέες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε προγραμματισμένες δραστηριότητες, αλλά και να αξιοποιήσουν τον εναπομείναντα ελεύθερο τους χρόνο κατά βούληση ή σε αυτο-οργανώμενες δραστηριότητες που θα προσφέρουν ο τόπος που θα μας φιλοξενήσει.

Σε ποιους απευθύνεται η Θεατρική Εκπαίδευση Νέων

Το πρόγραμμα «Inside OUT» απευθύνεται σε νέους και νέες από 18 έως και 29 ετών που διαμένουν εντός της ελληνικής και γερμανικής επικράτειας. Επιπλέον απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους στο εν λόγω πρόγραμμα είναι:

 • Να δραστηριοποιούνται στις παραστατικές τέχνες (θέατρο, χορός, τσίρκο κ.α.) ή να τρέφουν ενδιαφέρον για αυτές.
 • Να έχουν την επιθυμία και τη προθυμία να διασκεδάσουν προκαλώντας τα δικά τους μοναδικά όρια μέσα από τη θεατρική διαδικασία.
Σημαντικές Λεπτομέρειες

Η Θεατρική Εκπαίδευση Νέων «Outside IN» χρηματοδοτείται από το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας (ΕΓΙΝ ǀ DGJW). Το πρόγραμμα καλύπτει την παρακολούθηση των θεατρικών εργαστηρίων, τη συμμετοχή στις προγραμματισμένες από τους διοργανωτές συμπληρωματικές δραστηριότητες, τα έξοδα μετακίνησης προς τον τόπο διεξαγωγής, καθώς και τα έξοδα διαμονής, διατροφής. Το κόστος συμβολής των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα ανέρχεται στα 40 ευρώ. Εξαιρούνται της χρέωσης όσοι διαμένουν στη Πύλο και τις γύρω περιοχές.

Αιτήσεις συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια μπορούν να αποστείλουν αίτηση συμμετοχής μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση artspace@fabricaathens.gr η οποία να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

 • Θέμα: Inside OUT 2023
 • Βιογραφικό Σημείωμα σε pdf
 • Λόγο που επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα σε pdf
 • Φωτογραφία Πορτρέτο
 • Στοιχεία Επικοινωνίας: τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση

Δεκτές θα γίνονται μόνο οι αιτήσεις που θα περιλαμβάνουν όλα τα παραπάνω και θα αποσταλούν εντός της καταλυτικής ημερομηνίας των αιτήσεων (Προθεσμία – Deadline για την αποστολή των αιτήσεων: μέχρι και τις 3 Νοεμβρίου 2023)

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι/-ες που θα αποστείλουν αίτηση θα λάβουν απάντηση μεταξύ 4 και 5 Νοεμβρίου 2023 σχετικά με τη συμμετοχή τους, ανεξαρτήτου συνεργασίας ή όχι στο παρόν πρόγραμμα.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Τίτλος προγράμματος: Inside OUT
Είδος προγράμματος:
Θεατρική Εκπαίδευση Νέων
Διοργανωτές: Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens, Mostar Friedensprojekt
Πότε: 1
5/11/2023 – 26/11/2023
Που:
Πύλος (Μεσσηνία, Ελλάδα)
Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ
Προθεσμία αποστολής αιτήσεων: 03/11/2023
Πληροφορίες: 0030 694 940 94 74 (μόνο τηλεφωνικά, Δευτέρα με Παρασκευή 12:00 – 18:00)
Με την ευγενική υποστήριξη:

Facebooktwittermail