Αφιέρωμα στην Fabrica Athens Theater Group από την ιστοσελίδα Δήμος και Πολιτεία

fabrica_athens_fabrica_artspace_afieroma
Ένα εκτενές αφιέρωμα στην Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens, στις δράσεις και στους ανθρώπους της, φιλοξενείται στην ιστοσελίδα Δήμος και Πολιτεία.

Στην ιστοσελίδα Δήμος και Πολιτεία μπορείτε να βρείτε το αφιέρωμα στην Fabrica Athens που αποτελείται από αποσπάσματα συνεντεύξεων μελών και συνεργατών της ομάδας, μαθητών στα εκπαιδευτικά της εργαστήρια καθώς και ανθρώπων που γνωρίζουν και συμμετέχουν στο πολύμορφο έργο της.

«Τι σημαίνει για σένα η Fabrica; Τι ακριβώς είναι; Μια ομάδα; Μια κοινότητα;»

«Ποιος είναι ο στόχος σου μέσα σε αυτήν την ομάδα;»

«Τι είναι αυτό που σε κάνει να βρίσκεσαι στη Fabrica;»

Αυτά είναι, ανάμεσα σε άλλα, κάποια από τα ερωτήματα που τίθενται στα μέλη της ομάδας.

«Ανήκω σε μια ομάδα καλλιτεχνών που από τα γεννοφάσκια της δεν ήξερε τι σημαίνει θέατρο. Που γεννήθηκε μέσα στην κρίση και δεν έλαβε βοήθεια από πουθενά. Που οι άνθρωποί της θυσίασαν την προσωπική τους ζωή για να αφιερωθούν στην τέχνη.

Σε μια ομάδα καλλιτεχνών που ζει χωρίς τυμπανοκρουσίες. Που συσπειρώνει και που προσπαθεί να δημιουργεί ευκαιρίες! Που έχει αλλεργία στη τοξικότητα.

Μία ομάδα που δεν υπέκυψε σε πειρασμούς και είναι ανοιχτή σε όλους. Που δε φιμώνεται, που αγωνιά, που είναι έτοιμη να θυσιάσει τα πάντα για το κοινό καλό. […] »

«Fabrica σημαίνει εστία. Είναι πυρήνας που είναι αδιάκοπα ενεργός και αφορά τόσο την υλική διάσταση της ομάδας (ενεργά μέλη, θεατρική μεθοδολογία, εκπαιδευτική προσέγγιση), όσο και την αόρατη υπόσταση (ιδέα, όραμα, φιλοσοφία περί τέχνης – θεάτρου). Σημαίνει έρωτας. […] »

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το αφιέρωμα στην Fabrica Athens μαζί με φωτογραφικό υλικό εδώ

Να ευχαριστήσουμε θερμά τον Νεκτάριο Θεοδώρου, για το αφιέρωμα καθώς και για ενδιαφέρον του για την ομάδα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στην Κατερίνα Μαρκεζίνη για την συνεισφορά της στην επιμέλεια των κειμένων.

Facebooktwittermail