Σεμινάριο Δημιουργικής Φωτογραφίας – Χρήστος Μαλτέζος

Σεμινάρια φωτογραφίας, τεχνοχώρος φάμπρικα, fabrica athens, artspace, art, culture, alternative, athens, αθήνα κέντρο, θέατρα, χειροποίητο, diy, ditogether, εναλλακτικοι χώροι
Σεμινάριο Δημιουργικής Φωτογραφίας με τον Χρήστο Μαλτέζο.
Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens φιλοξενεί για δεύτερη χρονία στον Τεχνοχώρο Φάμπρικά το Σεμινάριο Δημιουργικής Φωτογραφίας  με τον Χρήστο Μαλτέζο.

Το σεμινάριο είναι εφ’ όλης της ύλης της φωτογραφίας. Αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες μετά το τέλος των μαθημάτων θα έχουν πλήρη κατάρτιση των τεχνικών θεμάτων και πρακτική εμπειρία πάνω στις αρχές της οπτικής αντίληψης, καθώς το σεμινάριο περιλαμβάνει θέματα φωτογράφηση εβδομαδιαία. Όλες οι διαλέξεις περιλαμβάνουν τεχνικά και αισθητικά θέματα με αντικείμενο την δημιουργική φωτογραφία. Μπορούν να συμμετάσχουν αρχάριοι και έμπειροι. Είναι σεμινάριο γνώσεων  με βάρος στην αισθητική και την δημιουργικότητα.

Λήψη και επεξεργασία:

Φωτογραφικές μηχανές. Ορατό φάσμα, ψηφιοποίηση εικόνας. Τύποι αισθητήρων των DSLR φωτογραφικών μηχανών και οι δυνατότητες τους. Ανάλυση εικόνας, αιτίες ψηφιακού θορύβου, εύρος ευαισθησίας. Φακοί και οι δυνατότητες τους, οπτικές γωνίες και οπτικά σφάλματα. Βάθος πεδίου και πως μπορεί ο φωτογράφος να το αξιοποιήσει για καλύτερα αποτελέσματα. Φωτομέτρηση, ISO, θερμοκρασία χρώματος. Τεχνιτός και φυσικός φωτισμός, Φωτογραφικά αρχεία και οι δυνατότητες τους. Δυναμική περιοχή, βάθος χρώματος. Επεξεργασία φωτογραφίας στο Lightroom ασπρόμαυρης και έγχρωμης εικόνας. Ευκρίνεια, βάθος, φωτεινότητα, τονικότητα, αντίθεση, αφαίρεση ψηφιακού θορύβου, βελτίωση χρώματος.

Κάθε εβδομάδα περιλαμβάνει ένα θέμα φωτογράφησης που οι συμμετέχοντες παραδίνουν για αξιολόγηση. Εφαρμογή και ανάλυση τεχνικών και αισθητικών θεμάτων.

Αισθητικά θέματα με παραδείγματα από το έργο σημαντικών φωτογράφων. Camera Obscura, Πικτοριαλισμός, Straight Photography, Σύγχρονη φωτογραφία.

Έκθεση φωτογραφίας των συμμετεχόντων.  Δυνατότητα συμμετοχής στις ομαδικές εκθέσεις της διοργάνωσης.

Εισηγητής: Χρήστος Μαλτέζος
Έναρξη Σεμιναρίου: 26 Ιανουαρίου (Διάρκεια: 2 μήνες)
Πότε: Κάθε Κυριακή
Ώρα: 12:30 – 15:00
Σύνολο ωρών: 20 ώρες (8 διαλέξεις)
Κόστος: 100 ευρώ
Που: Θέατρο Τεχνοχώρου Φάμπρικα – Fabrica Theater Stage
Πληροφορίες – εγγραφές: 6972365622, e-mail: c.maltezosd@gmail.com