Ο Επόμενος Ηγέτης – Παρουσίαση Βιβλίου – 02/12/14

Τεχνοχώρος Φάμπρικα
Η Fabrica Athens, οι Εκδόσεις iWrite.gr και η συγγραφέας Έλενα Καρανάτση σας προσκαλούν στη μεγάλη παρουσίαση του βιβλίου «Ο Επόμενος Ηγέτης».

«Ο επόμενος ηγέτης»

Για το βιβλίο εκτός από την συγγραφέα θα μιλήσουν οι:
Αντώνης Μακρυδημήτρης (καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Σταύρος Λυγερός (δημοσιογράφος)
και η Αναστασία Τσιβγούλη (δημοσιογράφος).
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Χαρά Ζησιμάτου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Αθήνα, Σεπτέμβριος 2012: Ένα τηλεοπτικό κανάλι λανσάρει τη δική του εκδοχή για τη διάσωση της Ελλάδας προβάλλοντας τον «Επόμενο ηγέτη», ένα νέο ριάλιτι που μοιάζει να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς ο νικητής θα χρηματοδοτηθεί για την προεκλογική του εκστρατεία.
Την ίδια περίοδο μια ομάδα πέντε ανθρώπων, ενας ψυχίατρος, μια υποψήφια διδάκτωρ Φιλοσοφίας, ένας καθηγητής σκάκι, ένας πρώην περιπτεράς και μία άνεργη διευθύντρια λογιστηρίου παρουσιάζουν μια πολιτική μελέτη ως πρόταση διακυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την ύφεση.
Δυο παράλληλοι κόσμοι, η τηλεοπτική δημοκρατία με ελαφρώς σουρεαλιστική φορεσιά και η κοινωνική δημοκρατία που επιχειρεί τη δική της υπέρβαση. Θα συγκρουστούν ή θα συνεργαστούν; Θα συναντηθούν ή θα διανύσουν αυτόνομη πορεία;
Μία δημοσιογράφος παρακολουθεί τα νεότευκτα φαινόμενα αυξομειώνοντας τις αποστάσεις της από τους ήρωες.
Το γκρίζο τοπίο της δημόσιας ζωής διανθίζεται με νέα σχήματα που υπόσχονται αν μη τι άλλο εκπλήξεις, αναταράξεις αλλά και γέλιο. Υπάρχει χώρος και χρόνος για μια επόμενη αρχή;
 
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα, Μεγ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, την
Τρίτη 2 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00.