Αυτός ο τόπος, ο πιο ασφαλής – Έκθεση ζωγραφικής – 13/11/2014

Τεχνοχώρος Φάμπρικα
Ο Τεχνοχώρος Φάμπρικα φιλοξενεί τα ζωγραφικά έργα του Ηρακλή Φοβάκη από τις 13 Νοεμβρίου.

“Πολλές φορές κρατιέμαι. Συγκρατούμαι όπως λένε. Δεν ενδίδω! Άλλες πάλι φτάνω στο σημείο να προσφύγω στη φαντασία μου. Αυτός ο τόπος, ο πιο ασφαλής, το μόνο που με ενώνει με το ένστικτο, απελευθερώνεται και με απελευθερώνει.”

Η προσωπική δύναμη συναρτημένη με τον πόνο και η αδυναμία συνήθως με την ευτυχία, κάπως έτσι φαντάζουν τα ζωγραφικά έργα του Ηρακλή Φοβάκη που φιλοξενούνται στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα (Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός). Με μία απρόσμενη εξέθεση, παρουσιάζονται και παρουσιάζουν ό,τι καλό και δεινό που μπορεί να λογοκριθεί στον κόσμο μας αλλά στον κόσμο των χρωμάτων πλέει ελεύθερο.

Ηρακλής Φοβάκης

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Ηρακλής Φοβάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1968. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία του Βελιγραδίου το 1989 ,το 1996 αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου και το 2011 αποφοίτησε από το Δ΄ Εργαστήριο ζωγραφικής των Γιάννη Βαλαβανίδη και μετέπειτα Παναγιώτη Χαραλάμπους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει εργαστεί ως ειδικός παιδαγωγός σε διάφορα ιδιωτικά και δημόσια ειδικά σχολεία και ιδιωτεύει ως ψυχολόγος από το 1996 μέχρι και σήμερα στο διαγνωστικό και θεραπευτικό κέντρο ψυχολογίας και λογοθεραπείας « ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» σε Ηράκλειο και Αθήνα προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε ευπαθείς ομάδες.