Νέος κύκλος μουσικοκινητικής αγωγής

Σύστημα Orff- Ρουμπίνη Μεντζελοπούλου- Τεχνοχώρος Φάμπρικα

Ένας καινούργιος κύκλος μαθημάτων μουσικοκινητικής αγωγής ξεκινάει στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα στις 21 Γενάρη 2017 !

Τα μαθήματα θα διαρκούν ένα δίωρο 16:00-18:00 και θα αφορούν μια συγκεκριμένη ιστορία μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αυτοσχεδιάσουν, να παίξουν με τα μουσικά όργανα Orff , να χρησιμοποιήσουν το bodypercussion σε συνδυασμό με το τραγούδι και τέλος θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ιστορία ως μία μουσικοθεατρική παράσταση για το τέλος μια σχολικής χρονιάς με παιδιά είτε σε σχολεία είτε σε παιδικούς σταθμούς.

Με τα μουσικά ζεστάματα (Kodaly method),τα τραγούδια ,το bodypercussion ,τα ρυθμικά παιχνίδια, τον αυτοσχεδιασμό, και τα μουσικά όργανα στο τέλος των μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα έχουν ένα ολοκληρωμένο υλικό για παιδιά (αλλά και  για τους ίδιους) καθώς και  μια ολοκληρωμένη μουσικοθεατρική παράσταση την οποία θα μάθουν πώς να την εφαρμόζουν στα παιδιά και πώς να αυτοσχεδιάζουν .

Το υλικό θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν  όπως θέλουν (είτε τα μουσικά παιχνίδια μόνα τους, είτε σε συνδυασμό με την μουσικοθεατρική ιστορία).

Σύστημα Orff- Ρουμπίνη Μεντζελοπούλου- Τεχνοχώρος Φάμπρικα

Πληροφορίες:

Ημερομηνίες για τον κύκλο μαθημάτων : από 21/1/2017 κάθε Σάββατο μέχρι και 18/3/2017 Ημερομηνίες: 21/1, 28/1 , 4/2 , 11/2 , 18/2 , 25/2 , 4/3 , 11/3 18/3

Σύνολο ωρών : 18

Ημέρα : Σάββατο . Ώρα : 16:00 – 18 :00

Χώρος: Τεχνοχώρος Φάμπρικα (Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 και Ευρυμέδοντος)

Περιορισμένος  αριθμός θέσεων

Για δηλώσεις και κόστος συμμετοχής : 6943066864

Στο τέλος των μαθημάτων θα δοθούν σημειώσεις και υλικό . Για την καλύτερη διεξαγωγή του να φοράτε άνετα ρούχα.


Τα σεμινάρια απευθύνονται σε μουσικούς, χορευτές, παιδαγωγούς (δασκάλους, νηπιαγωγούς και όσους ασχολούνται με την εκπαίδευση) οι οποίοι επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τις σύγχρονες παιδαγωγικές τάσεις για παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. 

Λίγα λόγια για την συντονίστρια:
Η Μεντζελοπούλου Ρουμπίνη είναι πτυχιούχος πιάνου, ανωτέρων θεωρητικών (φυγή) , και σύγχρονου τραγουδιού. Σε μικρή ηλικία παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου και ακορντεόν καθώς και μουσικοκινητικής αγωγής Οrff στο Σύγχρονο Κέντρο Μουσικής και Ρυθμού. Eχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια Orff στο Orff – Institut, Mozarteum του Salzburg στην Αυστρία και στην Ουγγαρία(Κodaly), καθώς και πλήθος σεμιναρίων μουσικοκινητικής, θεατρικού παιχνιδιού και μουσικοθεραπείας σε παιδιά με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα, έχει σπουδάσει σωματικό θέατρο και χορό (κλασικό, σύγχρονο και tango), Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε δημοτικά σχολεία, παιδικούς σταθμούς, κατασκηνώσεις. Έχει παρουσιάσει την εργασία της με τα παιδιά σε πλήθος συναυλιών και παραστάσεων.