Μαθαίνω μέσα από την κίνηση και την συν-κίνηση- Ευγενία Παπαγεωργίου

Μαθαίνω μέσα από την κίνηση και την συν-κίνηση- Ευγενία Παπαγεωργίου- Τεχνοχώρος Φάμπρικα

‘Ενα νέο σεμινάριο υποκριτικής ξεκινάει από 10/1/17 με την Ευγενία Παπαγεωργίου

Ο καλύτερος τρόπος να κατανοήσει κάποιος ένα κείμενο και να πετύχει μια κινησιολογική και συναισθηματική σύνδεση με αυτό είναι να το επικοινωνήσει εκτός και εντός συγκεκριμένου πλαισίου ή κατάστασης. Κάπως έτσι αναδύεται το νόημα και φωτίζεται αυτό που κρύβεται ανάμεσα στις λέξεις.

Με βασικό πεδίο έρευνας το έργο Μάκμπεθ του Σαίξπηρ ακολουθούμε μια σειρά πρακτικών ασκήσεων (ατομικών, σε ζεύγη και ομάδες, από διάφορες τεχνικές και μεθόδους υποκριτικής) που έχουν σα βάση την στοχευμένη απεύθυνση του λόγου και τον κινησιολογικό αυτοσχεδιασμό. Οι ασκήσεις αυτές ενισχύουν την συγκέντρωση και την καθαρή επικοινωνία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον ηθοποιό όταν δουλεύει ένα ρόλο, ενεργοποιώντας αισθήσεις και μέλη του σώματος, ώστε να αναδειχτούν πτυχές ενός σκηνικού χαρακτήρα. Περαιτέρω, βοηθούν στην ενδυνάμωση του ομαδικού πνεύματος και συνεργασίας. Πρόκειται για μια εξερεύνηση που δεν αναζητά οριστικές απαντήσεις. Άλλωστε υπάρχουν περισσότεροι του ενός τρόποι να βλέπουμε το ίδιο αντικείμενο.

Απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο !

Μαθαίνω μέσα από την κίνηση και την συν-κίνηση- Ευγενία Παπαγεωργίου- Τεχνοχώρος Φάμπρικα

Πληροφορίες :

Κόστος μαθήματος: 10ευρώ

Διάρκεια: 3 μήνες/ 2 ώρες την εβδομάδα

Έναρξη μαθημάτων: Τρίτη 10.01.2017 και κάθε Τρίτη 5-7μμ

Δηλώσεις Συμμετοχής στο:  yakinthe@hotmail.com μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 10 ατόμων (γι’αυτό σπεύσατε!)

Λίγα λόγια για εμένα:

Είμαι ηθοποιός και acting coach/trainer (MA Actor Training and Coaching, Royal Central School of Speech and Drama, Un.of London). Έχω συμμετάσχει σε διάφορα σεμινάρια και workshops στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όσον αφορά τις διαφορετικές μεθόδους και υποκριτικές προσεγγίσεις. Έχω παρακολουθήσει εντατικά μαθήματα χορού (μπαλέτο, graham) και κινησιολογίας του ηθοποιού. Επίσης, από το 2013, ασχολούμαι με τη δημιουργική απασχόληση και το θεατρικό παιχνίδι με παιδιά με πιο πρόσφατη τη συνεργασία μου με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας.