[Κοινωνικές Δράσεις]: Μέσα Στην Ελευθέρια του Έξω… Εκ των Έσω!

fabrica athens, prisons, theater, social theater, inmates, greece, athens, fanis katechos, stathis grapsas, θέατρο, φυλακές, κοινωνικές δράσεις
[Κοινωνικές Δράσεις]
Μέσα Στην Ελευθέρια του Έξω… Εκ των Έσω!
Η Fabrica Athens σε συνεργασία με τον Στάθη Γράψα, σκηνοθέτη και εμπνευστή του προγράμματος “Εργαστήρι Προσωπικής Ανάπτυξης Κρατουμένων” (ΕΠΑΚ), διοργανώνουν παρουσίαση της παράστασης “Μέσα στην Ελευθερία του Έξω” στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών κρατουμένων Ελεώνα – Θηβών (Κ.Α.Τ.Κ.).

Η παρουσίαση θα γίνει στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης της Fabrica Athens το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 στις 13:00 στο Κ.Α.Τ.Κ.. Η παρουσίαση θα γίνει σε μικρό κύκλο και η παρακολούθηση της θα είναι δυνατή μόνο κατόπιν πρόσκλησης από τους διοργανωτές.

Το Εργαστήρι Προσωπικής Ανάπτυξης Κρατουμένων στα καταστήματα κράτησης της Θήβας, πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Πύλη Ελευθερίας (Freedom Gate Greece).

Λίγα λόγια για την παράσταση

Εννέα κρατούμενοι – θεραπευόμενοι είχαν δουλέψει και ετοιμάσει την παράσταση της ζωής τους, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας όμως, ματαίωσαν την παρουσίαση δύο φορές. Τώρα ο Βασίλης, ο τελευταίος απομείναντας της τότε ομάδας, ολοκληρώνει μόνος του αυτό το έργο που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια. Θα αναμετρηθεί με το σκοτεινό τοπίο μιας σκληρής ζωής στη χρήση και στον εγκλεισμό όσο επίπονο και να είναι.

Η παράσταση αυτή θα μπορούσε να είναι και μελέτη πάνω στον έλεγχο του χρόνου και του εσωτερικού κόσμου του καθενός. Ο Βασίλης εκφράζει έναν ολόκληρο κόσμο, άγνωστο για πολλούς από εμάς, και καταφέρνει να το κάνει με ελάχιστα λόγια.

Χρειάζεται αρκετό θάρρος να αναλάβει ένας να ολοκληρώσει την  δουλειά μιας ομάδας, γνωρίζοντας ότι αν δεν το κάνει αυτός, η ευκαιρία να παρουσιαστεί μέσα στο ΚΑΤΚΕΘ θα χαθεί. Σε λίγο καιρό ο Βασίλης θα αποφυλακιστεί. Συζητώντας μαζί του κατάλαβα ότι η ανάγκη να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε ήταν έντονη και επέμενε ότι όποια δυσκολία και να προκύψει, εκείνος θα το φτάσει μέχρι το τέλος.

 

Συντελεστές

Τίτλος παράστασης: Μέσα Στην Ελευθερία Του Έξω

Σκηνοθεσία : Στάθης Γράψας

Πρωτότυπη μουσική: Σάββας Τσιλιγκιρίδης

Επί σκηνής: Ο Βασίλης και ο Kaiser

 

Πληροφορίες

Που: Κ.Α.Τ.Κ Ελαιώνα Θηβών – Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων

Πότε: 29 Απριλίου 2023

Ώρα έναρξης: 13:00

Κρατήσεις: Η παρακολούθηση γίνεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης

 

Facebooktwittermail