Πρώτη Απόπειρα – Έκθεση, Ποιητική Συλλογή – 07-20/03/2020

έκθεση, εικαστικά, ποιητική συλλογή, αθήνα, τεχνοχώρος φάμπρικα, fabrica athens, ψυχιατρείο κρατουμένων κορυδαλλού, στάθης γράψας, φάνης κατέχος, exhibition, art, poetry, athens, fabrica artspace
Πρώτη Απόπειρα
Μια καλλιτεχνική εκδήλωση αφιερωμένη σε δύο ξεχωριστούς ανθρώπους.

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens, στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης, στηρίζει έμπρακτα τις διαδικασίες επανένταξης και την προσωπική έκφραση των εγκλείστων σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Μαζί με την Κοινωνική Υπηρεσία του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού παρουσιάζουν την Πρώτη Απόπειρα, μία δράση –  κατάθεση ψυχής από δυο μέλη της θεατρικής ομάδας και της ομάδας εικαστικής έκφρασης του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού.

Η Πρώτη Απόπειρα περιλαμβάνει
  • την έκθεση ζωγραφικής του πρόσφατα αποφυλακισμένου Σωτήρη Λαλιώτη, με πορτραίτα και αυτοπροσωπογραφίες
  • την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αλέξανδρου Β., με ποιήματα που γράφτηκαν κατά τον εγκλεισμό του στην ψυχιατρική μονάδα.

Στις 7 Μαρτίου, στις 18:00 στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα (Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, Κεραμεικός), θα παρουσιαστούν τα ζωγραφικά έργα και η ποιητική συλλογή, σε μία εκδήλωση συνεργασίας με το Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στο «μέσα» και το «έξω» στηρίζοντας μέσω της έκφρασης την επανένταξη.

Υπεύθυνοι της εκδήλωσης είναι ο Στάθης Γράψας, σκηνοθέτης  και εμψυχωτής με μακροχρόνια δράση θεατρικών εργαστηρίων σε σωφρονιστικά ιδρύματα, και ο Φάνης Κατέχος, μέλος της Fabrica Athens, που συμμετέχει εθελοντικά στα θεατρικά προγράμματα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΨΚΚ, τα δύο τελευταία χρόνια.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
  • Δήμητρα Σταύρου, επιμελήτρια της έκδοσης της ποιητικής συλλογής του Αλέξανδρου Β.,
  • Δέσποινα Μεϊμάρογλου, εικαστικός με εμπειρία σε σωφρονιστικά καταστήματα νέων,
  • ­Άλκηστις Μπούρα, κοινωνική λειτουργός,  εικαστική ψυχοθεραπεύτρια,  συντονίστρια ομάδας εικαστικής θεραπείας του Ψ.Ψ.Κ.
  • Εκπρόσωπος του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού

Ποιήματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί  Έκτορας Λιάτσος, Λουκία Πιστιόλα, Στάθης Γράψας, Φάνης Κατέχος και άλλοι που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στην εκδήλωση θα ακουστούν μελοποιημένα  ποιήματα από τους Αλέξανδρο Καζάκο και Στρατή Λιάτσο.

Πληροφορίες

Εγκαίνια: 7 Μαρτίου, 18:00
Διάρκεια έκθεσης: 07 – 20 Μαρτίου 2020
Που: Τεχνοχώρος Φάμπρικα (Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, Κεραμεικός)
Υπεύθυνοι εκδήλωσης: Φάνης Κατέχος και Στάθης Γράψας

Με την στήριξη του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού.
Facebooktwittermail