[Κοινωνικές Δράσεις]: All Hands on Stage – Παράσταση στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Γυναικών Ελεώνα Θηβών – ΧΡΥΣΑΛΗΘΕΙΕΣ

Στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 16.00μμ

Το Εργαστήρι Προσωπικής Ανάπτυξης Κρατουμένων (ΕΠΑΚ) υλοποιείται για πρώτη φορά στις γυναικείες φυλακές της Θήβας σε συνεργασία με το σχολείο των φυλακών. Ο υπεύθυνος του σχολείου κος Νίκος Αρμένης και ο Στάθης Γράψας, υπεύθυνος του εργαστηρίου, συνεργάζονται πάλι μετά από δέκα χρόνια, όπου ξεκίνησε το εργαστήρι στις φυλακές νέων του Αυλώνα ενώ η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens, στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης τους στηρίζει έμπρακτα, ανεβάζοντας αυτήν την παράσταση.

Οι κρατούμενες – μαθήτριες θα κάνουν ένα τολμηρό βήμα και θα μοιραστούν με το κοινό προσωπικές αλήθειες από τη ζωή τους, τις οποίες κατέγραψαν, επεξεργάστηκαν και θα μοιραστούν σε ένα θεατρικό δρώμενο με τίτλο ‘ΧΡΥΣΑΛΗΘΕΙΕΣ’, την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Η παράσταση βασίζεται σε ένα κοινό στοιχείο που είχαν τα μέλη της θεατρικής ομάδας στα παιδικά τους χρόνια. Οι περισσότερες είχαν μια κούκλα, την οποία έχασαν, ή παράτησαν κάπου και χάθηκε. ¨Όλες αυτές οι κούκλες τώρα βρίσκονται σε μια αποθήκη ‘πεταμένες και ξεχασμένες’ όπως θα ακούσουμε να λένε. Τα διάφορα πρόσωπα που βλέπουμε να μπαίνουν στην αποθήκη αποκτούν σχέσεις με τις κούκλες, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Θα αλλάξει κάτι μέσα στην αποθήκη; Θα νιώσουν κάποτε οι γυναίκες της ομάδας ότι ανήκουν πάλι κάπου…

Το ΕΠΑΚ τους δίνει την δυνατότητα να εκφράσουν όλα αυτά τα συναισθήματα και να μοιραστούν τις σκέψεις τους με έναν δημιουργικό τρόπο. Μαθαίνουν να χειρίζονται τον χρόνο που έχουν, καλλιεργούν καινούργιες δεξιότητες, θα ενταχθούν σε μια ομάδα να αποδείξουν ότι είναι ικανές να δουλέψουν σκληρά και αρκετά γενναιόδωρες να μοιραστούν τις προσωπικές αλήθειες τους με τον κόσμο.

Υπεύθυνος: Στάθης Γράψας, Εμψυχωτής – Σκηνοθέτης

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΩΝΑ
1ο ΣΔΕ ΕΛΕΩΝΑ

Facebooktwittermail