Παρατηρητές της Σαπουνόφουσκας

παραστάσεις με σαπουνόφουσκες, τεχνοχώρος φάμπρικα, εργαστήρια, χειροποίητες κατασκεύες, παιδιά και γονείς, bubbles bubbleshows, fabrica ahens, greece, handmade, workshops, christmas, leroy merlin,
Let’s Observe BubBLes – Ημερολόγιο ενός Παρατηρητή Σαπουνόφουσκας

Ελεύθερη Καταγραφή των ευρημάτων παρατήρησης μιας Φυσαλίδας από Σαπούνι ή αλλιώς Μαθήματα Πρακτικής Φιλοσοφίας από μια Σαπουνόφουσκα

Ας κάνουμε μια μικρή διακοπή μέσα στην πολύβουη καθημερινότητα. Ας δώσουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας και για μια στιγμή μονάχα ας γίνουμε Παρατηρητές της Σαπουνόφουσκας!
Μια βουτιά των χεριών μας σε λίγο Νερό με Σαπούνι και η ευγενική Πνοή μας, είναι αρκετά για να ζωντανέψει μια Σαπουνόφουσκα. Πριν, όμως αρχίσουμε το αγαπημένο μας παιχνίδι “Ποιος θα σκάσει τις περισσότερες Σαπουνόφουσκες” ας παρατηρήσουμε πως περνάνε την εφήμερη ζωή τους:
 1. Διάφανης Μπάλα Αέρα
  Με μια πρώτη ματιά, όταν αντικρίσει κανείς μια Σαπουνόφουσκα, δεν βλέπει τίποτα περισσότερο, παρά μόνο μια διαφανή μπάλα αέρα.
 2. Ταξιδιάρικος Πλανήτης Μεταβαλλόμενων Χρωμάτων
  Όταν ο περιπλανώμενος, διαφανής σάκος συναντήσει μια φωτεινή δέσμη φωτός και αυτή διαθλαστεί ως την άκρη των ματιών μας, τότε αποκαλύπτεται στην επιφάνεια του μια αέναη αλλαγή χρωμάτων και σχημάτων.
 3. Η Κακοδιάθετη Φούσκα
  Η Σαπουνόφουσκα χωρίς αντιστάσεις ακολουθεί πάντα τον Άνεμο. Σε αυτό της το ταξίδι, φοράει όλα τα γιορτινά χρώματα της ίριδας και με φυσικότητα αντανακλά τα μέρη και τα πλάσματα που συναντά. Παρ’όλα αυτά, αν την εξετάσουμε προσεκτικά, έρχεται κάποια στιγμή, που ακόμα και μια Φυσαλίδα από Σαπούνι αποφασίζει να φορέσει τα ασπρόμαυρα της.
 4. Το Ένα με τον Τόπο
  Εκείνη την στιγμή, λοιπόν, που η ασπρόμαυρη Σαπουνόφουσκα μοιάζει σαν αδιάθετη λεμονόκουπα, παίρνει μια μεγάλη απόφαση. Αφήνει στην άκρη τα μούτρα, σκάει και όλο της το είναι – όλος της ο Αέρας – γίνεται ένα με τον Άνεμο που την συντρόφευε τόσο καιρό.
 5. Αόρατος Φίλος
  Και τι περίεργο… Ενώ, η Σαπουνόφουσκα έχει γίνει Ένα με τον Τόπο και τον Χρόνο που την φιλοξενούσε, ενώ δεν έχει αφήσει ορατά σημάδια, το ταξίδι της καταγράφεται στη μνήμη και παραμένει ανεξίτηλο στην καρδιά μας.
Τελικά όμως, τι από όλα αυτά είναι μια Σαπουνόφουσκα;
Αν κάποιος βλέπει μια Σαπουνόφουσκα σαν μια Διαφανή Μπάλα Αέρα και ένας άλλος σαν Ταξιδιάρικο Πλανήτη Μεταβαλλόμενων Χρωμάτων;
Τότε, ποιος από τους δύο έχει δίκιο;

Πολύ ωραία ερωτήματα! Βλέπω πως απορροφηθήκατε από το νέο παιχνίδι “Παρατηρητές της Σαπουνόφουσκας”!

Αγαπητοί Εξερευνητές του Φυσαλιδένιου Κόσμου,

Μια Σαπουνόφουσκα είναι όλα αυτά! Η μια της μορφή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άλλη. Είναι όπως ένας Σπόρος και το Λουλούδι που με υπομονή ξεφυτρώνει από αυτόν. Η κάθε έκφανσή της Φυσαλίδας εμπεριέχει όλες τις υπόλοιπες. Εμείς, όμως μπορούμε να παρατηρήσουμε μόνο αυτήν που το φως μας επιτρέπει να δούμε.

Ποιο φως;
Το έξω φως. Αυτό που ακτινοβολεί την ημέρα, ο ήλιος και την νύχτα, η σελήνη. Αλλά και το φως που βρίσκεται μέσα μας και που οι ακτίνες του φέγγουν κάθε φορά που κοιτάμε κάτι με καρδιά και νου μαζί.

Αλλαγές και αντικρούσεις προκύπτουν συνεχώς μέσα μας ή με τους άλλους. Αλλά τις απαιτητικές αυτές στιγμές να θυμάστε, αυτό που μοιράστηκε μαζί μας η Σαπουνόφουσκα:

Τίποτα δεν είναι πιο μόνιμο από την αέναη αλλαγή και κάθε κρούση ή έκρηξη είναι μια ευκαιρία για να έρθουμε πιο κοντά στον αληθινό μας εαυτό και τον κόσμο.

Και τώρα, ας συνεχίσουμε το παιχνίδι μας!

Facebookmail