Μέσα σε Μια Φούσκα – Λάρισα

μέσα σε μια φούσκα, σαπουνόφουσκες, παραστάσεις για παιδιά, οικογένειες, μπουρμπουλήθρες, τεχνοχώρος φάμπρικα, τσίρκο, θεάματα, mr and mrs bubble, bubble shows, greece, athens (3)
Η Λάρισα μέσα σε μια Φούσκα.
Ο Oικογενειακός Τουριστικός Οδηγός «Βουνοκορφές και Θάλασσες – Η Ελλάδα Μέσα σε Μια Φούσκα» αποτελεί ένα διαδικτυακό ημερολόγιο των περιπλανήσεων του καλλιτεχνικού ζευγαριού «Mr and Mrs Bubble».
Μια καταγραφή των εγχώριων και παγκόσμιων ταξιδιών που κάνει η Παράσταση με Σαπουνόφουσκες «Mr and Mrs Bubble – The Show» για να τιμήσει τους τόπους και τους ανθρώπους που την αγκαλιάζουν.

Λάρισα
Λάρισα, Θεσσαλία 

«Αφιερωμένο στο υπέρθερμο κοινό της Λάρισας»

«Ένας νέος πνεύμονας στην Λάρισα»! Με αυτές τις λέξεις μας περιέγραψαν οι κάτοικοι το ολοκαίνουργιο πάρκο, που βρίσκεται στο σταθμό του ΟΣΕ της θεσσαλικής πόλης. Λοιπόν, βρεθήκαμε και εμείς εκεί καλεσμένοι από τα Mikel Coffee Company, για μια ολοήμερη γιορτή με θεάματα από την ομάδα μας και η αλήθεια είναι πως το πάρκο αυτό είναι ένα στολίδι για τους Λαρισαίους και αξίζει κανείς να μάθει την ιστορία του.

Επόμενος Σταθμός “Λάρισα”

Τα τελευταία, πολλά χρόνια όταν ταξίδευε κανείς με το τραίνο και έφτανε στην Λάρισα συναντούσε ένα παραμελημένο τόπο με παλιά, εγκαταλελειμμένα βαγόνια, τον οποίο επισκέπτες και ντόπιοι από καιρό είχαν διαγράψει ως προορισμό. Αντίθετα μάθαμε, πως δεν ήταν λίγοι αυτοί που ήθελαν να απομακρυνθούν από αυτόν. H αλλαγή στην ιστορία του πάρκου επιδιώχθηκε και επιτεύχθηκε από πρωτοβουλία των πρωτεργατών της εταιρείας Mikel Coffee Company. Ύστερα, από την λειτουργία ακόμη ενός καταστήματος «Mikel» επί του σιδηροδρομικού σταθμού, ξεκίνησε και η ανάπλαση του παράπλευρου πάρκου. Επιπλέον, με πολλή υπομονή, μεράκι και θέληση τα ιστορικά βαγόνια αναπαλαιώθηκαν και μετατράπηκαν σε μοναδικά εκθέματα ενός υπαίθριου, πρωτότυπου μουσείου.

Πάρκο Mikel ΟΣΕ

Μουσειακός χώρος, πάρκο με καθιστικά κήπου, περίτεχνους πάγκους, μεγάλων διαστάσεων σκάκι, υπαίθρια σκηνή και παιδότοπος με ειδικούς παιδαγωγούς είναι κυριολεκτικά το κομμάτι που έλειπε από την νότιο-κεντρική πλευρά της Λάρισας! Όλα τα στοιχεία του πάρκου: το χαλίκι, τα ξύλινα μονοπάτια από τις παλιές ράγες, τις σκιές των θεόρατων δέντρων και τη μυρωδιά του γρασιδιού μαζί με την δυνατότητα να αγοράσει κανείς ένα από τα ξεχωριστά ροφήματα του Mikel δημιουργούν ένα φιλικότατο περιβάλλον. Φιλικό και ακόμα, θα μπορούσαμε να πούμε ανθρώπινο, καθώς έχει βάλει σε προτεραιότητα να φιλοξενεί τον άνθρωπο και πιο συγκεκριμένα το παιδί και την οικογένεια. Έχει καταφέρει να βγάλει τους ανθρώπους έξω από τα σπίτια τους και να έρθουν κοντά άτομα όλων των ηλικιών, από όλες τις άκρες της πόλης.

Υπενθύμιση…

Είναι μαγικό το που μπορεί να οδηγήσει η πρωτοβουλία ενός ανθρώπου. Μια σκέψη, που γίνεται δράση και την ακολουθείς με πίστη και αφοσίωση. Ευχαριστούμε πολύ που αυτός ο χώρος, με τόση αγάπη φτιαγμένος, μας προσκάλεσε και μοιραστήκαμε με το θερμό κοινό της Λάρισας τις δράσεις μας:

  • Mr and Mrs Bubble – The Show
  • Cities Apart – Fire Show
  • Ανάμεσα στον Κόσμο – Ξυλοπόδαρα και
  • κ. Πασπαντού – Vintage Ποδήλατο Gentleman

Και για να μην ξεχνιόμαστε, η ανακαίνιση συνεχίζεται και στο υπόλοιπο πάρκο. Συνεπώς, για όσους εσάς ταξιδεύετε κατά μήκος την Ελλάδα, κάνετε μια στάση στην Λάρισα: πιείτε τον καφέ σας, μάθετε την ιστορία των σιδηροδρομικών οδών και χαλαρώστε μέχρι να έρθει το επόμενο τραίνο για τον προορισμό σας.

Facebookmail