Summer Theatre Immersion in Greece: Οpen Call

Summer Theatre Immersion in Greece: Οpen Call
Θεατρικές Συνδέσεις 4, η καλοκαιρινή θεατρική κατάδυση της Fabrica Athens επιστρέφει στη Μεθώνη Μεσσηνίας και προσκαλεί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Η Πολυ-δραστική ομάδα τέχνης Fabrica Athens απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε μια θεατρική κατάδυση 12 ημερών, 1-12 Αυγούστου 2024, υπό την καθοδήγηση των μελών της, Φάνη Κατέχου και Τζοβάννας Μιχαλιάδη Σάρτι.

Μια ομάδα Ελλήνων και διεθνών συμμετεχόντων θα ενωθούν και θα ξεκινήσουν ένα κοινό ταξίδι αλληλεπίδρασης με το τόπο και τους ανθρώπους του μέσω της θεατρικής διαδικασίας. Οι συμμετέχοντες θα εμπνευστούν και θα δημιουργήσουν εκ του μηδενός μια παράσταση που θα μοιραστούν με τους ντόπιους και τους επισκέπτες της Μεθώνης.

Video Links:
https://www.youtube.com/watch?v=wp_m1oa1AEs
https://www.youtube.com/watch?v=NjGo8ysAEqg&t=118s

Η 12ήμερη θεατρική εμπειρία περιλαμβάνει:
Τo Θεατρικό Σεμινάριο – Μέθοδος & Στόχοι

Η δομή του Theatre Connections έχει σχεδιαστεί με σκοπό τη σύνδεση των συμμετεχόντων με τη Μεθώνη και τους ανθρώπους της μέσα από την εξερεύνηση του θεάτρου, του εαυτού τους και της φύσης. Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε ενδιαφερόμενα άτομα όλων των επιπέδων εμπειρίας και απαιτεί την πλήρη δέσμευση σώματος και ψυχής. Αναζητούμε συμμετέχοντες με την επιθυμία και τη προθυμία να διασκεδάσουν προκαλώντας τα δικά τους μοναδικά όρια.

Το Θέατρο της Έρευνας είναι η θεατρική πρακτική που έχει αναπτυχθεί από την Fabrica Athens και λειτουργεί ως θεμελιώδης βάση για το σεμινάριο. Βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2012 και χρησιμοποιεί πρωτότυπες τεχνικές που βασίζονται στις μεθόδους των Jerzy Grotowski, Konstantin Stanislavski, Eugenio Barba, Giles Foreman, Suzan Batson, Augusto Boal, Kitt Johnson και Tadashi Suzuki. Η πρακτική χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση ηθοποιών και ερμηνευτών, αλλά και ως εργαλείο Εφαρμοσμένου Θεάτρου σε σωφρονιστικά ιδρύματα, προγράμματα ανταλλαγής νέων, camp μεταναστών και άλλα. Προσαρμόζει τις τεχνικές του στην εκάστοτε ομάδα προκειμένου να επιτυγχάνεται κάθε φορά μια απελευθερωτική και μεταμορφωτική εμπειρία.

Πολιτιστική Εβδομάδα

Παράλληλα με το σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν διαφορετικούς ρόλους, συμβάλλοντας ως καλλιτέχνες/-ιδες, εμψυχωτές/-τριες και κοινό, σε μια εορταστική εβδομάδα με δωρεάν πολιτιστικές δραστηριότητες στη Μεθώνη υπό την επιμέλεια της Fabrica Athens. Δραστηριότητες όπως γιόγκα, παραστάσεις με φωτιά (fire show), εργαστήρια τσίρκο και προβολές αποτελούν μέρος αυτής της οργανωμένης πολιτιστικής εβδομάδας. Όλες αυτές οι δραστηριότητες θα συνδέσουν τους συμμετέχοντες πιο βαθιά με τη Μεθώνη όσο και με τους κατοίκους της, προσδίδοντας στους συμμετέχοντες εμπειρία σε γνωστά και άγνωστα πεδία ενός θεατράνθρωπου.

Ξεναγήσεις, Εκδρομές & Special moments

Ακόμη, πέρα από τη θεατρική εκπαίδευση και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι συμμετέχοντες μπορούν να απολαύσουν πρωινές βουτιές μετά τη γιόγκα στην ακροθαλασσιά (ή ακόμα και νυχτερινό μπάνιο αν θέλουν να κλείσουν την ημέρα τους και με αυτόν τον τρόπο). Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε όμορφα νησιά της ακτής της Μεθώνης, να επισκεφθούν το μεσαιωνικό κάστρο της (το οποίο περιβάλλεται από τις τρεις πλευρές από νερό) και ένα από τα πρώτα αλληλοδιδακτικά σχολεία της Ελλάδας. Θα ακούσουν από ντόπιους δασκάλους και κοινότητες για την ιστορία της Μεθώνης, θα απολαύσουν όλοι μαζί νόστιμα καλοκαιρινά γεύματα, ενώ δε θα λείψει ο καφές και η ανταλλαγή ιστοριών με κάποιον γείτονα ή γειτόνισσα.

Διαμονή

Οι συμμετέχοντες θα μένουν όλοι μαζί στο οργανωμένο Camping Methoni. Το κάμπινγκ είναι εξοπλισμένο με τουαλέτες, ντους, πλυντήρια ρούχων, κουζίνες mini market και εστιατόριο. Οι συμμετέχοντες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τη δική τους σκηνή ή μπορεί να τους παρέχει η διοργάνωση.

Διατροφή

Το σεμινάριο προσφέρει ένα γεύμα την ημέρα (είτε μεσημεριανό είτε βραδινό) στο παραθαλάσσιο εστιατόριο του κάμπινγκ. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες μπορούν να απολαύσουν εστιατόρια και ταβέρνες υψηλής ποιότητας (δεν λείπουν και οι βραδιές με ζωντανή μουσική) σε κοντινή απόσταση με τα πόδια, με εξαιρετικές επιλογές για όσους έχουν απαιτητικό διατροφικό τρόπο ζωής και περιορισμούς κάθε είδους. Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να επιλέξουν να μαγειρέψουν μερικά από τα γεύματά τους στις κοινόχρηστες κουζίνες του κάμπινγκ. Υπάρχουν παντοπωλεία και μικρές αγορές με φρέσκα προϊόντα καθημερινά.

Διεθνής διάσταση του σεμιναρίου
  • Πρώτον, η πρόσκλησή μας για συμμετοχή είναι ανοιχτή σε αιτούντες από όλο τον κόσμο.
  • Δεύτερον, φέτος οι Θεατρικές Συνδέσεις θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με το ελληνογερμανικό πρόγραμμα Inside OUT, μια πολιτιστική, δημιουργική ανταλλαγή και συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών νέων καλλιτεχνών. Οι συμμετέχοντες και των δύο προγραμμάτων θα συναντιόνται κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων καθημερινά και θα συνεργαστούν για τη δημιουργία της τελικής δημόσιας παράστασης.
Δηλώσεις Συμμετοχής

Δηλώσεις Συμμετοχής έως και την Κυριακή 10 Ιουνίου μέσω email στο schoolofmixedperformingarts@gmail.com
Θέμα: Theatre Connections
Τηλέφωνο πληροφοριών (+30)6949409474

Κόστος συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν για τη συμμετοχή τους τη προσφορά που τους ταιριάζει:

  • 220 ευρώ – Περιλαμβάνει τη συμμετοχή στο σεμινάριο και τις συνδεδεμένες σε αυτό δραστηριότητες (πολιτιστική εβδομάδα, ξεναγήσεις, εκδρομές)
  • 300 ευρώ – Περιλαμβάνει τη συμμετοχή στο σεμινάριο και στις συνδεδεμένες σε αυτό δραστηριότητες (πολιτιστική εβδομάδα, ξεναγήσεις, εκδρομές) και τη διαμονή στο Camping Methoni σε σκηνή για δύο άτομα
  • 420 ευρώ – Περιλαμβάνει τη συμμετοχή στο σεμινάριο και στις συνδεδεμένες σε αυτό δραστηριότητες (πολιτιστική εβδομάδα, ξεναγήσεις, εκδρομές), τη διαμονή στο Camping Methoni σε σκηνή για δύο άτομα και 1 γεύμα την ημέρα (είτε μεσημεριανό είτε βραδινό)
  • 560 ευρώ – Περιλαμβάνει τη συμμετοχή στο σεμινάριο και στις συνδεδεμένες σε αυτό δραστηριότητες (πολιτιστική εβδομάδα, ξεναγήσεις, εκδρομές), τη διαμονή στο Camping Methoni σε μονή σκηνή και 1 γεύμα την ημέρα (είτε μεσημεριανό είτε βραδινό)
Facebooktwittermail