Πρόγραμμα δράσεων – Fabrica Athens – Καλοκαίρι 2021

Πρόγραμμα Δράσεων της Πολυδραστικής Ομάδας Τέχνης Fabrica Athens Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2021

Πρόγραμμα Δράσεων της Πολυδραστικής Ομάδας Τέχνης Fabrica Athens Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2021

Πολυθεματικό Σεμινάριο με τους Eugenio Barba και Julia Varley «Theatre as a Dialogue with the Dead – Keeping Alive a Personal Tradition»

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών της δράσεων, υποδέχεται τον διεθνούς φήμης θεατρικό σκηνοθέτη Eugenio Barba, ιδρυτή της πρωτοποριακής ομάδας Odin Teatret και του ISTA – International School of Theater Anthropology. Μαζί του, η ηθοποιός και σκηνοθέτης, Julia Varley.

Το Πολυθεματικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, στο Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού. Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει ποικιλία εκπαιδευτικών δράσεων και θα έχει συνολική διάρκεια 7 ώρες. Θα διεξαχθεί στα αγγλικά, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

Απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς του θεάτρου και της τέχνης, σε επαγγελματίες ηθοποιούς και performer, όπως και σε σπουδαστές δραματικών σχολών και άλλων παραστατικών τεχνών, θεατροπαιδαγωγούς και μυημένους θεατές.

Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, επικυρωμένη από τους εισηγητές του σεμιναρίου και τον θεατρικό οργανισμό της Fabrica Athens.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδω.

Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων – Open Your Eyes, See the Colors.

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens και ο γερμανικός Οργανισμός Mostar Friedensprojekt σας προσκαλούν στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων – Open Your Eyes, See the Colors. Το project “Open Your Eyes, See the Colors” διοργανώνει ο οργανισμός Mostar Friedensprojekt και είναι χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Erasmus+, Youth in Action. Θα διεξαχθεί στην Κω, 25 Ιουνίου με 04 Ιουλίου 2021.

Σε αυτό θα συμμετάσχουν νέοι από 6 διαφορετικές Ευρωπαϊκές Χώρες, οι οποίοι μέσα σε 10 ημέρες θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, αλλά και να γνωρίσουν εκ νέου τους ίδιους τους τους εαυτούς.

Η ομάδα της Fabrica Athens, στενή συνεργάτης του διοργανωτή οργανισμού, χρησιμοποιεί τις θεατρικές τεχνικές ως άτυπο εργαλείο εκπαίδευσης. Έτσι λοιπόν, στο παρόν πρόγραμμα θα αναλάβει την θεατρική προσέγγιση της θεματικής του προγράμματος. Παράλληλα, μέσα από μια σειρά θεατρικών συναντήσεων, οι εκπαιδευτές της Fabrica Athens θα καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες στην δημιουργία μιας παρουσίασης, από τις δικές τους εμπνεύσεις.

Work demonstration – Research Theater Laboratory

Οι συμμετέχοντες του 1ου έτους του εργαστηρίου Θεάτρου της Έρευνας σας προσκαλούν σε μία θεατρική παρουσίαση – work demonstration. Μετά από ένα χρόνο φυσικής αλλά και διαδικτυακής εκπαίδευσης μοιράζονται τα ευρήματα της έρευνάς τους με το κοινό.

Την Δευτέρα 05 Ιουλίου στις 20:30.

Τόπος διεξαγωγής: Fabrica Theater Stage (Μ. Αλεξάνδρου 125, Κεραμεικός)
Είσοδος ελεύθερη
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6986879782

Disconnect – Reconnect: Ανταλλαγή Νέων Βασισμένη στην Ποδηλατική Περιοδεία μιας perfromance

Το project «Disconnect – Reconnect» αποτελεί μια ανταλλαγή νέων με βάση το εφαρμοσμένο θέατρο, κατά τη διάρκεια της οποίας 24 συμμετέχοντες από Ελλάδα και Γερμανία συναντούν τον εαυτό τους και ο ένας τον άλλον στην μαγευτική ύπαιθρο της δυτικής Πομερανίας. Μέσα σε 12 μέρες βρίσκει ο καθένας τον ρόλο του στο σύνολο και παρέα σχηματίζουν τη δική τους θεατρική ομάδα προς τη δημιουργία μιας δημόσιας performance, την οποία περιοδεύουν με ποδήλατα σε 3 γερμανικές πόλεις.

Το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων θα πραγματοποιηθεί 6 με 17 Ιουλίου 2021 στο νησί Liepnitzee της Γερμανίας. Εκεί οι συμμετέχοντες θα γνωριστούν μέσα από μια κοινή εμπειρία που θα περιλαμβάνει:

 • Διαμονή σε τοπικό camping, σε σκηνές των δύο ατόμων
 • Συλλογική κουζίνα (και συλλογική λάντζα)
 • Αυτό-οργάνωση: ανάληψη δημιουργικών δραστηριοτήτων και ευθυνών
 • Δημιουργικές δραστηριότητες
 • Θεατρικά εργαστήρια
 • Δημιουργία θεατρικής ομάδας και
 • Δημιουργία δημόσιας performance

Από εκεί, θα συνεχίσουν σε μια πενταήμερη ποδηλατική περιοδεία της performance στις πόλεις – στάσεις Rheinsberg και Neustrelitz. Παράλληλα με τις παραστάσεις θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να περιηγηθούν σε αυτές μέσα από δράσεις του προγράμματος. Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι η διαδρομή της ποδηλατοδρομίας θα εξαρτηθεί από το επίπεδο εξάντλησης των συμμετεχόντων, οπότε και θα τους δοθούν διάφορες εναλλακτικές.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Καλοκαιρινό Θεατρικό Σεμινάριο «Θεατρικές Συνδέσεις 2»

Η Πολύ-δραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens διοργανώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά το καλοκαιρινό, θεατρικό σεμινάριο «Θεατρικές Συνδέσεις» στη παραθαλάσσια πόλη Μεθώνη της Μεσσηνίας. Από 1 έως 8 Αυγούστου, εκπαιδευτές της Fabrica Athens, βασισμένοι στη θεατρική πρακτική που έχουν αναπτύξει «Θέατρο της Έρευνας», θα πραγματοποιήσουν ένα σεμινάριο θεατρικής έρευνας και δημιουργίας κοντά στην φύση, στους κατοίκους και τους παραθεριστές του μεσσηνιακού θέρετρου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:

 • Να συνδυάσουν την θεατρική έρευνα και δημιουργία στην φύση με τις καλοκαιρινές τους διακοπές
 • Να συνδεθούν με τον τόπο και τους κατοίκους της Μεθώνης μέσα από την τέχνη του θεάτρου
 • Να γνωρίσουν την πρακτική της ομάδας «Θέατρο της Έρευνας»

Κύριος στόχος του θεατρικού σεμιναρίου είναι η ανταλλαγή και η δημιουργία συνδέσεων μεταξύ του τόπου της Μεθώνης, των συμμετεχόντων και των διοργανωτών. Αυτό θα επιτευχθεί με την δημιουργία και την πραγματοποίηση δράσεων και δρώμενων για το κοινό της επαρχιακής πόλης, που θα έχουν σημείο αναφοράς το θεατρικό σεμινάριο. Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να μοιραστούν στιγμές δημιουργίας και αναψυχής 24/7, καθώς η εμπειρία του σεμιναρίου στη φύση, περιλαμβάνει τη διαμονή τους στο Camping Methoni (10 βήματα, κυριολεκτικά, από την αμμώδη παραλία) και επισκέψεις σε σημεία και μνημεία ιστορικής σημασίας και φυσικής ομορφιάς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν email με θέμα «Θεατρικές Συνδέσεις» στην ηλεκτρονική διεύθυνση researchtheater@gmail.com. Στο email χρειάζεται να επισυνάπτονται τα ακόλουθα στοιχεία:
 1. Βιογραφικό Σημείωμα
 2. Πρόσφατη Φωτογραφία (Πορτραίτο)

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και τις 19 Ιουλίου. Όσες αιτήσεις δεν περιλαμβάνουν τα παραπάνω στοιχεία ή/και είναι ληξιπρόθεσμες, θα θεωρούνται άκυρες. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν απάντηση για τη συμμετοχή τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

In & Out – Θεατρικό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων Καλλιτεχνών

Η Πολύ-δραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens και ο γερμανικός οργανισμός Mostar Friedensprojekt e.V. σας προσκαλούν για 6η χρονιά στο Θεατρικό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων «In and Out».

Από το 2016, κάθε φθινόπωρο 20 νέοι, ανερχόμενοι καλλιτέχνες από Ελλάδα και Γερμανία συναντιούνται σε Αθήνα και Βερολίνο για δύο οκταήμερα θεατρικά εργαστήρια. Μέσα σε λιγότερο από 15 μέρες οι συμμετέχοντες των δύο χωρών, με αφορμή και οδηγό την τέχνη του θεάτρου, γνωρίζονται μεταξύ τους και συνεργάζονται για την δημιουργία μιας performance.

Αίτηση μπορούν να κάνουν νέοι ενήλικες μέχρι και 30 ετών, με ενδιαφέρον στις παραστατικές τέχνες, επαγγελματίες ή μη.

Το «In and Out» υποστηρίζεται από το γερμανικό κράτος και αποτελεί θεμέλιο κρίκο του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας. Το πρόγραμμα καλύπτει την παρακολούθηση του δεκαπενθήμερου θεατρικού training, τα έξοδα μετακίνησης προς την χώρα φιλοξενίας, καθώς και τα έξοδα διαμονής, διατροφής και μετακίνησης σε αυτήν.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και οι ημερομηνίες διεξαγωγής θα ανακοινωθούν σύντομα!

Καλοκαιρινή Περιοδεία Mr & Mrs Bubble

Και αυτό το καλοκαίρι το αγαπημένο καλλιτεχνικό ζευγάρι της Πολυδραστικής Ομάδας Τέχνης – Fabrica Athens ξεχύνεται για να σκορπίσει σαπουνόφουσκες σε όλη την Ελλάδα.

Οι Mr and Mrs Bubble και η Fabrica Athens σας προσκαλούν σε ένα ταξίδι αυτό το καλοκαίρι μαζί με όλους τους ονειροπόλους σαπουνοφουσκο-ποιητές, λάτρεις των φυσαλιδένιων υπάρξεων! Παρέα θα ανταμώσουμε σε όλη την Ελλάδα για να ομορφύνουμε το καλοκαίρι του 2021 με θεαματικές δράσεις θεάτρου, τσίρκο και σαπουνόφουσκας!

Ανυπομονούμε οι δρόμοι μας να συναντηθούν και να μοιραστούμε με μικρούς και ακόμα πιο μικρούς – μεγάλους στιγμές με χαμόγελα, βλέμματα και ιριδίζοντα χρώματα σαπουνάδας!

Καθώς το πρόγραμμα αναδιαμορφώνεται συνεχώς και προστίθενται επιπλέον μπουρμπουληθρο-περιπέτειες, ρωτήσετε μας περισσότερες λεπτομέρειες για τις παραστάσεις με σαπουνόφουσκες εδώ

Facebooktwittermail