Κάλεσμα Συμμετοχής – Make Art, not Walls

πρακτική άσκηση, τεχνοχώρος φάμπρικά, ανοιχτό κάλεσμα, fabrica athens,make art not walls, erasmus plus, greek team, fabrica athens, theater education and training, theater of research, θέατρο της έρευνας, θέατρο
Make Art, not Walls – Οικοδομούμε Τέχνη, Όχι Τοίχους
Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens προσκαλεί νέους και νέες από όλη την χώρα να συμμετάσχουν στο δεύτερο μέρος του προγράμματος Make Art, Not walls.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους του προγράμματος ανταλλαγής Make Art, Not walls  στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη η Fabrica Athens συνεργάζεται για ακόμη μια φορά με τον Γερμανικό Οργανισμό Mostar Friedensprojekt και προσκαλεί νέους από όλη την χώρα, να συμμετάσχουν στο δεύτερο μέρος του προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί στην Γερμανία.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων “Make Art, not Walls” είναι χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Erasmus+ Youth in Action. Θα πραγματοποιηθεί 14 – 23 Απριλίου στο Osterholz-Sharmbek, 25 χιλιόμετρα από τη Βρέμη της Γερμανίας, σε εγκαταστάσεις του διοργανωτή οργανισμού. Θεματικός άξονας του προγράμματος το ερώτημα “Μήπως μπορεί ένα μικρό βήμα να ενθαρρύνει μια ομάδα νέων ανθρώπων να βρει λύσεις και να κάνουν την κίνηση “ντόμινο” προς την αλλαγή για έναν καλύτερο κόσμο;”

Μέσα σε 10 μέρες, συμμετέχοντες από 7 ευρωπαϊκές χώρες  θα προσεγγίσουν την θεματική μαζί με τους συντονιστές του προγράμματος. Με την χρήση θεατρικών τεχνικών, δημιουργικών δραστηριοτήτων, καθώς και μέσα από καθοδηγούμενες συζητήσεις θα δημιουργηθεί ένα προστατευμένο και ομαδικό περιβάλλον, όπου οι νέοι θα μπορέσουν να εκφραστούν ελεύθερα και δημιουργικά. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με μια παράσταση θεάτρου δρόμου και με μια έκθεση φωτογραφίας από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους μεταξύ 18 και 30 ετών. Η συμμετοχή στην Ανταλλαγή  Νέων, τα έξοδα διαμονής, διατροφής και μεταφοράς προς και από την Βρέμη είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες καλούνται να αγοράσουν τα αεροπορικά τους εισιτήρια, των οποίων το ποσό θα τους επιστραφεί από τον γερμανικό διοργανωτή οργανισμό.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να αποστείλουν email με θέμα «Make Art, not Walls» στο researchtheater@gmail.com. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπεριλάβουν στο email τα ακόλουθα στοιχεία:

 1. Βιογραφικό / Βιογραφικό Σημείωμα
 2. Μια πρόσφατη φωτογραφία
 3. Το λόγο που επιθυμείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα
 4. Στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση).

Αιτήσεις που δεν περιλαμβάνουν όλα τα παραπάνω, θα θεωρούνται άκυρες. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από 5 έως 25  Φεβρουαρίου.

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα Ανταλλαγής

Σκοπός:

 • Η κατανόηση των όρων ριζοσπαστικοποίηση, διάκριση, ρατσισμός, εθνικισμός κ.α.
 • Η προσέγγιση των παραπάνω εννοιών μέσα από τις τέχνες.
 • Η κατάθεση εμπειριών, σκέψεων και ιδεών από τους συμμετέχοντες, προς την ανάπτυξη  της ανοχής, της κατανόησης και την εύρεση δημιουργικών λύσεων.

Συγκεκριμένοι Στόχοι:

 • Η συμβολή της μονάδας και της μοναδικότητα τής στο σύνολο, αλλά και οι τρόποι που η ομάδα στηρίζει το άτομο.
 • Η ενθάρρυνση των νέων να λειτουργούν ομαδικά, να βρίσκουν λύσεις και να παίρνουν πρωτοβουλίες.
 • Καλλιέργεια της εύρεσης δημιουργικών οδών για την επίλυση κοινωνικών θεμάτων και ενθάρρυνση της εφαρμογής τους.
 • Κατανόηση της σημαντικότητας των μικρών βημάτων και του αντίκτυπου που έχουν στο σύνολο και στον χρόνο.

Αναμενόμενα αποτελέσματα:

 • Η βελτιστοποίηση των κοινωνικών συνθηκών.
 • Η δημιουργία μιας κίνησης “ντόμινο” για την αλλαγή του κόσμου προς το καλύτερο.
 • Η κατανόηση ότι κανένας δεν είναι μόνος του.
 • Η δημιουργία μιας παράστασης που θα φέρει κοντά τους συμμετέχοντες.
 • Η κατανόηση ότι ο φανατισμός και οι ακραίες συμπεριφορές έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στο σύνολο και στην μονάδα.
Facebooktwittermail