Κάλεσμα Συμμετοχής – “Growing Up is Hard to Do”

Land Without Man- Fabrica Athens- Mostar Organisation
Κάλεσμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα Erasmus+ “Growing Up is Hard to Do”.
Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens καλεί νέους από όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων “Growing Up is Hard to Do”. To Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα οργανώνει ο Γερμανικός οργανισμός Monstar Friedensprojekt και χρηματοδοτείται από το Erasmus+ “Youth in Action”.

Από τις 25 Ιουλίου έως και τις 03 Αυγούστου 2019 νέοι από όλη την Ευρώπη θα συναντηθούν στην επαρχία Osterholz-Scharmbek στο Niedersachsen της Γερμανίας για να εξερευνήσουν τη διαδικασία της ενηλικίωσης. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τις σκέψεις τους σχετικά με το θέμα της εφηβείας. Επιπλέον, θα έρθουν σε επαφή με διάφορες επιστημονικές θεωρίες που προσεγγίζουν την ενηλικίωση και θα μάθουν να διαχειρίζονται προκαταλήψεις και κοινωνικές έννοιες που όλοι έρχονται αντιμέτωποι. Ακόμα, θα συζητηθούν τα μειονεκτήματα της διαδικασίας της ενηλικίωσης, που άλλοτε προκαλούν ασήμαντες ενοχλήσεις και άλλοτε αφήνουν σημαντικά τραύματα.

Μέσα σε 15 μέρες, οι συμμετέχοντες θα εκπληρώσουν τους παρακάτω στόχους:
  • Κατανόηση και εύρεση του τρόπου διατύπωσης της προσωπικής αντίληψης του κάθε συμμετέχοντα σχετικά με την ενηλικίωση και τις δυσκολίες της ωρίμανσης κατανοητά και με σαφήνεια.
  • Καταγραφή της αποκτηθείσας γνώσης κατά τη διάρκεια του προγράμματος και των συζητήσεων με τους προσκεκλημένους ειδικούς.
  • Καταγραφή των προσωπικών και ομαδικών στρατηγικών που θα αναπτύξουν οι νέοι σχετικά με το θέμα διαχείρισης της ενηλικίωσης.
  • Δημιουργία ενός daily blog που θα περιέχει τις παραπάνω καταγραφές.
  • Δημιουργία ενός διαδικτυακού εγχειριδίου που θα περιέχει ότι έχουν μάθει και βιώσει τις ημέρες του προγράμματος.
  • Οργάνωση δημόσιας εκδήλωσης, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της Ανταλλαγής Νέων σε μορφή έκθεσης και ανοιχτής συζήτησης με το προσκεκλημένο κοινό και τους επισκέπτες.

Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι οι νέοι θα έρθουν σε επαφή με έννοιες που προέρχονται από τις επιστήμες της ψυχολογίας, την ιατρική, την βιολογία, τις τέχνες, τις ανθρωπιστικές σπουδές, την κοινωνιολογία και την εθνολογία. Μέσω αυτών, θα καταφέρουν να μιλήσουν ανοιχτά για τις δικές τους εμπειρίες απομόνωσης, απογοήτευσης και αποκλεισμού κατά την διάρκεια της ενηλικίωσης, ενώ θα μπορέσουν να διακρίνουν την διαφορά ανάμεσα στις εναλλαγές της διάθεσης, την κατάθλιψη και τις ψυχικές ασθένειες.

Μέσα από αυτές τις διαδικασίες οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν νέες δεξιότητες, όπως είναι:
  • Εξοικείωση με την δημιουργία διαδικτυακού εγχειριδίου.
  • Βελτίωση των συγγραφικών δεξιοτήτων, την λήψη φωτογραφιών και την επεξεργασία τους.
  • Δημιουργία video-blog και εκμάθηση πρακτικών τρόπων για την επέκταση της επιρροής τους στην κοινωνία.
  • Παρουσίαση των αποτελεσμάτων μίας ανταλλαγής νέων καθώς και η μετάδοση τις αποκτηθείσας γνώσης και σε άλλους νέους.

Η Ανταλλαγή Νέων “Growing Up is Hard to Do” απευθύνεται σε νέους από 17 έως 25 ετών. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από 10 μέχρι και 30 Ιουνίου. Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να αποστείλουν email με θέμα “Growing Up” στο researchtheater@gmail.com. Δεκτές θα γίνουν οι δηλώσεις που θα περιλαμβάνουν όλα τα κάτωθι στοιχεία: Βιογραφικό, Φωτογραφία, το Λόγο Συμμετοχής καθώς και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο και email επικοινωνίας).

Facebooktwittermail