Ακροβατικός Χορός / Acrobatic Dance

Το μάθημα του Ακροβατικού χορού αποτελεί μια διαφορετική κινητική προσέγγιση στα βασικά ακροβατικά κόλπα, προσθέτοντας ροή στο συνδυασμό των κινήσεων.
Στη διάρκεια των μαθημάτων θα ερευνήσουμε το κινητικό λεξιλόγιο του σύγχρονου χορού και θα δουλέψουμε τόσο τις σωματικές δυνατότητες (τεχνική, δυναμική, ροή, ισορροπία και ακροβασία) όσο και τη διεύρυνση της χορευτικής μας μνήμης.Ο κύριος σκοπός είναι να εξοικειωθούμε με τις διαφορετικές κινητικές προσεγγίσεις ακροβασίας και χορού, μαθαίνοντας τις τεχνικές μία προς μία.
Στόχος του μαθήματος είναι να βρούμε τη μηχανική κάθε κίνησης και τις πιθανές εναλλαγές της, να παίξουμε τα όρια μιας τρισδιάστατης κίνησης στο χώρο και να αναπτύξουμε ενα χορογραφικά πολύπλοκο αποτέλεσμα από απλούστερα ακροβατικά και κινητικά υλικά. Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν την προετοιμασία ολόκληρου του σώματος και την καθοδήγηση των ακροβατικών θεμελίων.
Το μάθημα απευθύνεται σε άτομα όλων των επιπέδων.
Νατάσσα Αραμπατζή

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή, όπου ξεκίνησε κλασικό χορό το 1991. Σπούδασε στην Επαγγελματική σχολή χορού Δ.Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Φιλολογία (ειδίκευση Γλωσσολογίας) στο Α.Π.Θ. Παρακολούθησε το εργαστήρι των Vis Motrix (Κων/νος Γεράρδος) 2006-2009. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας Aniline Dancetheatre (Θεσσαλονίκη) από το 2009 ως σήμερα με παραστάσεις και συμμετοχές σε φεστιβάλ χορού. Έχει μαθητεύσει σε Contact Improvisation & Partnering (Daelik & Delia Brett, Kirstie Simson & Christian Burns, Eckhard Muller & Daniela  Schwarz, Yuya Fujinami & Emmanouela Dolianiti), Σύγχρονο χορό (Αλέξης Τσιάμογλου, David Zambrano, Ann Cooper Albright, Γιάννης Καρούνης, Έντυ Λάμε, Ερμής Μαλκότσης, Jorge Crecis, Τάσος Καραχάλιος, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Diego De la Rosa, Horacio Macuacua, Julyen Hamilton), static trapeze και ακροβατικά εδάφους (Χριστίνα Σουγιουλτζή, Αντιγόνη Λινάρδου, Camilo Bentancor, Hana Kristlova), Butoh (Gregor Webber), σωματικό θέατρο (Eugenio Barba & Julia Varley) και ξυλοπόδαρα (Φάνης Κατέχος). Έχει συνδιοργανώσει με την χορεύτρια και χορογράφο Ειρήνη Καλογηρά το “δικό μου FEΣΤΙVAΛ ΧΟΡΟΥ” το 2016, 2017 και 2018, και με την Βίκυ Αγγελίδου το Pocket Dance Festival 2019. Ως ηθοποιός έχει βραβευτεί (βραβείο Β’ γυναικείου ρόλου) στην παράσταση «Ο Υπολοχαγός του Ίνισμορ» του Martin McDonough, (στο ρόλο της Married), σε σκηνοθεσία Σπύρου Αθηναίου (2017). Ως χορεύτρια και χορογράφος έχει βραβευτεί μαζί με τον Αλέξανδρο Γκουντινάκη το 2017 για το ντουέτο “XXXY” στο Φεστιβάλ του πολυχώρου Φάμπρικα.

Πληροφορίες

Μάθημα: Ακροβατικός Χορός / Acrobatic Dance
Που: Τεχνοχώρος Φάμπρικα
Πότε: Από Τετάρτη 12/1/2022 και κάθε Τετάρτη 18:30-20:00
Κρατήσεις/πληροφορίες:
Τ. (+30) 6983188790
Ε. naspell.aniline@gmail.com
Κόστος: 25€/μήνα, drop in: 8€

Facebooktwittermail