Μέσα σε Μια Φούσκα – Ρειχέα

μέσα σε μια φούσκα, σαπουνόφουσκες, παραστάσεις για παιδιά, οικογένειες, μπουρμπουλήθρες, τεχνοχώρος φάμπρικα, τσίρκο, θεάματα, mr and mrs bubble, bubble shows, greece, athens (3)
Η Ρειχέα μέσα σε μια Φούσκα.
Ο Oικογενειακός Τουριστικός Οδηγός “Βουνοκορφές και Θάλασσες – Η Ελλάδα Μέσα σε Μια Φούσκα” αποτελεί ένα διαδικτυακό ημερολόγιο των περιπλανήσεων του καλλιτεχνικού ζευγαριού “Mr and Mrs Bubble”.
Μια καταγραφή των εγχώριων και παγκόσμιων ταξιδιών που κάνει η Παράσταση με Σαπουνόφουσκες “Mr and Mrs Bubble – The Show” για να τιμήσει τους τόπους και τους ανθρώπους που την αγκαλιάζουν.

Ρειχέα
Λακωνία, Πελοπόννησος

“Αφιερωμένο στην Έλλη”

Ακροβατώντας στις βουνοκορφές της ανατολικής Λακωνίας, έρχεσαι αντιμέτωπος με ένα περιπετειώδες, εναλλασσόμενο τοπίο. Βράχοι, ουρανός και θάλασσα συνθέτουν έναν τρισδιάστατο καμβά που ανυψώνεται στα σύννεφα, βουτάει στο βυθό και ύστερα ξανά-χάνεσαι στις στροφές. Μια μοναδική βόλτα την ώρα που βασιλεύει ο ήλιος, όπου αν την ακολουθήσεις ως το τέλος της θα σε βγάλει στη μικρή, αλλά πλούσια σε ομορφιά Ρειχέα. Ένα μικρό ορεινό χωριό του Δήμου Μονεμβάσιας, το οποίο χωράει τα καλά όλου του κόσμου, αλλά και το ίδιο μέσα σε μια φούσκα!

Σε αυτή την παραδοσιακή και ταυτόχρονα σύγχρονη πλευρά της Ελλάδας, μας κάλεσε μια νέα μανούλα για τη βάπτιση του νέου μέλους της οικογένειας. Αρχικά, οι οικοδεσπότες μας καλοδέχτηκαν στο μαγαζί τους «Αγάπης Έδεσμα». Εκεί μας κέρασαν τα νόστιμα, σπιτικά γλυκά τους που φτιάχνουν οι ίδιοι καθημερινά. Στη πλατεία όπου βρίσκεται το γλυκοπωλείο, υπάρχουν και δύο περιποιημένες ταβέρνες, που αν μη τι άλλο ομορφαίνουν το υπαίθριο με τις κληματαριές τους και κολάζουν τους περαστικούς με τις μυρωδιές τους. Αφού μας καλωσόρισαν, μας οδήγησαν στο σπίτι, οπού διαμείναμε.

Εκεί μας περίμεναν κάποιες εκπλήξεις. Ένα σπίτι ανεκτίμητης παραδοσιακής αξίας σε αρχιτεκτονική, δομή και διακόσμηση, αλλά και ένα ψυγείο γεμάτο φρέσκα σύκα και σταφύλια της οικογένειας. Και σαν να μη φτάνανε αυτά, είχαμε τη τύχη και την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ζωντανά τη διαδικασία του πατήματος του σταφυλιού και της παραγωγής κρασιού. Απρόσμενα δώρα της φθινοπωρινής Πελοποννήσου.

Αν λοιπόν βρεθείτε εκεί, στον τόπο αυτό όπου οι άνθρωποι γνωρίζουν με το παραπάνω τι θα πει φιλοξενία, ρωτήστε τους «Πού θα μπορούσαμε να πάμε για μπάνιο;» και εκείνοι θα σας απαντήσουν στη Βλυχάδα! Η παραλία της Βλυχάδας είναι ένας κολπίσκος, όπου το βότσαλο τής ακολουθείται από γαλάζια, κρυστάλλινα νερά. Ιδανικός τόπος για όσους λουόμενους αναζητούν μερικές ήρεμες στιγμές δροσιάς στη φύση και να αποδεσμευτούν από τους ηλεκτρονικούς ήχους των κινητών τηλεφώνων.

Ασυνήθιστα όμορφα με το άγριο τοπίο έρχεται και δένει μια μικρή καντίνα, στην οποία μπορείτε ήσυχα να απολαύσετε τους λίγους και ποιοτικούς μεζέδες τής. Σε αυτόν τον απομονωμένο τόπο μας βρήκε η πρώτη μπόρα του Σεπτεμβρίου, μετατρέποντάς μας σε θεατές μιας φυσικής, ζωντανής τέχνης.

Γρήγορα φύγαμε για να βρεθούμε ανάμεσα σε όμορφους ανθρώπους και να γιορτάσουμε όλη παρέα τη βάπτιση του μικρού μας φίλου. Ξυλοπόδαρα, Gentleman Bicycle και Bubble Show γοήτευσαν και εξέπληξαν τους κατοίκους του χωριού, δίνοντας μας αναμνήσεις λαμπερών χαμόγελων και ανθρώπων για το δρόμο της επιστροφής.

Facebookmail