Η Fabrica Athens στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Gephi-ρώνοντας την Τέχνη-Πάντειο Πανεσπιστήμιο

Η ομάδα Fabrica Athens ως δίκτυο γίνεται αντικείμενο έρευνας από μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πάντειου Πανεπιστημίου και στις 23 Φεβρουαρίου παρουσιάζει την παράσταση “7 Θανάσιμα Αμαρτήματα”.

Gephi-ρώνοντας την Τέχνη
To small world effect και οι καλλιτεχνικοί κόσμοι:

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο κτίριο ΔΕΣΚΟΙ του Παντείου Πανεπιστημίου, εγκαινιάζεται έκθεση εικαστικών αποτυπώσεων ελληνικών καλλιτεχνικών δικτύων από τους φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Πολιτιστικής Διαχείρισης του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Τα καλλιτεχνικά δίκτυα που θα παρουσιαστούν είναι: Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος, Νίκος Κούνδουρος, Γιώργος Λάνθιμος, Πρόσβαση ΑΜΕΑ στην Τέχνη, Κατερίνα Στανίση, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Τεχνοχώρος Fabrica Athens. Ο επισκέπτης θα ενημερωθεί για τις ιδιαιτερότητες και τα κοινά χαρακτηριστικά των καλλιτεχνικών συμπράξεων και τα δίκτυα καλλιτεχνών, ενώ θα έχει και την εμπειρία της online διάδρασης.

Στην εκδήλωση συμμετέχει το Hesperia Guitar Ensemble, κιθαριστικό σύνολο 9 κλασικών κιθάρων με πρωτότυπα και διασκευασμένα έργα και θα παρουσιαστεί η performance «7 Θανάσιμα Αμαρτήματα» από την ομάδα Fabrica Athens.

Εκτός της παρουσίασης των δικτύων των σπουδαστών, στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση μεταξύ κοινού και καλλιτεχνών για το δύσκολο παρόν και το θολό μέλλον των καλλιτεχνικών σχημάτων, δράσεων και φορέων, που διαμορφώνουν την Ελληνική Πολιτιστική Βιομηχανία, σε μία προσπάθεια να φωτιστούν πτυχές της καλλιτεχνικής και δημιουργικής οικονομίας μέσα από πραγματικές μαρτυρίες.

Συντονιστής της συζήτησης είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Γιάννης Σκαρπέλος και καλεσμένος ο Λέκτορας του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου Βασίλης Αυδίκος.

:Συμμετέχοντες:

Hesperia Guitar Ensemble

Το μουσικό σύνολο ξεκίνησε την πορεία του το 2007 με μια παρέα παιδιών υπο την καθοδήγηση του Φρ. Καραγιαννόπουλου στο Δημοτικό Ωδειο Υμηττού. Σήμερα αποτελείται από τα περισσότερα από εκείνα τα «πιτσιρίκια» και με την προσθήκη καινούργιων μελών τόσο από το Εθνικό Ωδείο Υμηττού όσο και από το Εθνικό Ωδείο Πειραιά και ευελπιστεί να καθιερωθεί ώς ένα σχήμα που σκοπό έχει την παρουσίαση πρωτότυπων και διασκευασμένων έργων για κιθαριστικό σύνολο.

Το ensemble απαρτίζεται από τους μουσικούς: Κωστή Δάναλη, Σοφία Ορσοπούλου, Γιώργο Περράκη, Κλαίρη Αρκουμάνη, Πάνο Τσιαρέα, Θοδωρή Μούσχουρο, Μυρτώ Τσιαρέα, Διονυσία Μούγια, Ωρίωνα Πασιάκο και Γρηγόρη Αναγνώστου.

Info | https://www.facebook.com/HesperiaGuitarEnsemble

 

Ομάδα Fabrica | 7 Θανάσιμα Αμαρτήματα

Είναι πραγματικά αμαρτωλές οι πράξεις μας ή μήπως οι σκέψεις μας μπορεί να είναι και λυτρωτικές; Πού θα σε οδηγήσει η λαγνεία σου και πού θα φτάσεις με την οργή; Τι σημαίνει φθόνος, πώς νιώθεις για την αλαζονεία σου και πώς είναι η οκνηρία; Πόσο λαίμαργος μπορείς να είσαι και πού θα καταλήξεις με την απληστία σου;

Το σώμα μιλά. Το σώμα πάλεται. Το σώμα αντιδράει. Και η φωνή σας καλεί σε μια παράσταση που δεν υπάρχουν πρέπει, μη και αντιστάσεις!

Η ανοιχτή, πολυδραστική ομάδα Fabrica Athens αποτελείται από νέους καλλιτέχνες που αντιμετωπίζουν το θέατρο ως «φάμπρικα», ως ένα εργοστάσιο ιδεών και τεχνών. Μέσα από τη διαδικασία εργαστηρίων που επίκεντρο έχουν το θέατρο της έρευνας, έξι μέλη της ομάδας οδηγηθήκαμε στη συνδημιουργία μιας παράστασης, βασισμένης από την αρχή στις δικές μας ανάγκες και τους προσωπικούς μας δρόμους έκφρασης.

Info | https://www.fabricaathens.gr/teamwork/7-θανάσιμα-αμαρτήματα-fabrica-athens-theater-group-από-141116

Πληροφορίες της εκδήλωσης
Gephi-ρώνοντας την Τέχνη
To small world effect και οι καλλιτεχνικοί κόσμοι

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, ώρα 18:00
Κτίριο ΔΕΣΚΟΙ Παντείου Πανεπιστημίου
Λαγουμιτζή 1 και Χαριλάου Τρικούπη 22
Με δωρεάν είσοδο
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6976 66 49 16

Facebooktwittermail