Φάμπρικα – Ένας Χώρος Πολιτισμού στο Κέντρο της Αθήνας

Τεχνοχώρος Φάμπρικα
Cinema Fabrica

Στην καρδιά του Κεραμεικού, στο κέντρο της Αθήνας, ένας νέος χώρος σας υποδέχεται καθημερινά από τις 11.00 το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ. Οι εμπνευστές του όλου εγχειρήματος δημιούργησαν από την αρχή έναν χώρο βασισμένο κατά αποκλειστικότητα στην ιδέα του χειροποίητου και ανακυκλώσιμου, τα έπιπλα του οποίου θυμίζουν σύγχρονα έργα τέχνης.

O Τεχνοχώρος Φάμπρικα αποτελείται από τρία επίπεδα. Στο υπόγειο στεγάζεται το χειροποίητο θέατρο της ομάδας όπου παρουσιάζονται τόσο παραγωγές της Fabrica Athens, όσο και άλλων φιλοξενούμενων θιάσων. Θεσμός εδώ και τέσσερα χρόνια αποτελεί και το Handmade & Recycled Festival, που έχει αγκαλιαστεί από καλλιτέχνες όλων των τεχνών και από τη γειτονιά.

Στο ισόγειο σας περιμένει ένας φιλόξενος χώρος, επίσης φτιαγμένος από τα χέρια της ομάδας, με ανακυκλώσιμα υλικά. Μαδέρια και γρανάζια που μετατράπηκαν σε τραπέζια, πολύχρωμα βαρέλια που μεταμορφώθηκαν σε καναπέδες, καρούλια από καλώδια της ΔΕΗ που μετασχηματίστηκαν σε αναπαυτικές κουνιστές καρέκλες, είναι λίγες μόνο από τις μεταμορφώσεις του ισογείου. Ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται ως καφέ-μπαρ, φουαγιέ, ενώ ταυτόχρονα φιλοξενεί θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, δρώμενα εμπνευσμένα από την τέχνη των ακροβατών και του τσίρκο, εκθέσεις εικαστικές και φωτογραφίας, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ. Περιβάλλον φιλικό, πολύχρωμο και κυρίως καλλιτεχνικό, είναι το ιδανικό μέρος για να αναζητήσει κανείς τον Μικρό Πρίγκιπα, την Τζεσολμίνα, τον Τσάρλι.. και όλους εκείνους τους μικρούς και αφανείς ήρωες που ψάχνουν ακόμα να βρουν το χαμένο Κόκκινο Μπαλόνι.

Το πατάρι, όντας πιο απομονωμένο, χρησιμοποιείται ως αναγνωστήριο και ως εκθεσιακός χώρος, καθώς και για προβολές video art. Κόκκινα καθίσματα θεάτρου, κόκκινες καρέκλες και ένα άσπρο πανί μεταμορφώνουν το πατάρι της Φάμπρικας σε mini-cinema, ιδανικό για τους λάτρεις ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους.

Και για τους ξέγνοιαστους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, δημιουργήσαμε ακριβώς απέναντι την αυλή μας, όπου φιλοξενούνται μουσικά και θεατρικά δρώμενα αλλά και παιδικά πάρτυ!

Η πρόσβαση στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα είναι ανοιχτή σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ποδηλάτες και κατοικίδια (υπάρχουν ειδικά stands για τα ποδήλατα και μπισκοτάκια για τους μικρούς σας φίλους).

Μικρή προειδοποίηση! Στον χώρο περιτριγυρίζουν πανύψηλοι ξυλοπόδαροι και σερβίρουν ένα μαγικό φίλτρο . Αν τους βρείτε ζητήστε το και έπειτα ρωτήστε να σας πουν την Ιστορία για το Τσίρκο της Αγάπης. Πού ξέρετε; Ίσως τότε να μεταμορφωθείτε και εσείς στον προσωπικό Ήρωα που πραγματικά επιθυμείτε… και ίσως τον αγαπήσετε πολύ περισσότερο από όσο νομίζετε.