Η Στεύη Θεοδοσίου είναι μέλος της Πολυδραστικής Ομάδας Τέχνης Fabrica Athens Theater Group από τον Σεπτέμβριο του 2018. Από τον Οκτώβριο του 2019 εργάζεται στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα στους τομείς της γραμματειακής υποστήριξης και του cultural managment. Είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακό πάνω στην Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη λειτουργίας καλοκαιρινού προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στην Κοινωνική Μέριμνα Δήμου Κηφισιάς και, στα πλαίσια πρακτικής άσκησης, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.
Η ενασχόλησή της με τις παραστατικές τέχνες ξεκίνησε το 2013 με τη συμμετοχή της στην ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Μιμίδια». Από τότε έως σήμερα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δραματοθεραπείας, αφήγησης παραμυθιών (με τον Δ. Προύσαλη) και Θεάτρου της Έρευνας και Ξυλοπόδαρων(με τον Φ. Κατέχο στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα). Συμμετείχε στην πολυπολιτισμική θεατρική ομάδα τέχνης Πολυ-Alwan που παρουσίασε παράσταση με θέμα την καθημερινή ζωή των μεταναστών και στο Πολιτιστικό Εργαστήριο Θεάτρου με την ομάδα Λωτοφάγοι, στα πλαίσια της δράσης «Σταυροδρόμια Τέχνης». Τέλος έχει συντελέσει βοηθός σκηνοθέτη στην ομάδα «Μιμόζες». Ασχολείται ερασιτεχνικά με τον κινηματογράφο, έχοντας συμμετάσχει στις ταινίες «Αλκιβιάδης ο ατίθασος μαθητής του Σωκράτη» του Μακρή Δ. ως βοηθητικός ηθοποιός και στην μικρού μήκους ταινία του Σακκά Θ. «Μέρες σαν και αυτή». Η πρώτη δική της ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Θύ-ρα-μα» παρουσιάστηκε στα πλαίσια του μεταπτυχιακού της ως εργασία.
Έχει συμμετάσχει στα ευρωπαϊκά θεατρικά εκπαιδευτικά προγράμματα «Roots and wings» και «Change», στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων Erasmus+ «Growing up is hard to do» ως leader της ελληνικής ομάδας και στο training course κουκλοθεάτρου για επαγγελματίες στον τομέα της Νεολαίας «And Now…puppet theater».
Ως εμψυχώτρια έχει συντονίσει σε παιδιά σχολικής ηλικίας θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο στο Ναύπλιο με θέμα τη ζωή των προσφύγων, καθώς και σειρά Θεατροπαιδαγωγικών εργαστηρίων στην ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» με θέμα «Η χρήση λαϊκών παραμυθιών με στόχο την καλλιέργεια της συνεργασίας». Αναφορικά με την εκπαίδευση ενηλίκων έχει συμμετάσχει ως επιστημονική σύμβουλος σε θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για ενήλικες στο σχολείο των φυλακών Κορυδαλλού, και έχει πραγματοποιήσει βιωματικά εργαστήρια ενηλίκων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Growing up is hard to do» και στο 7th Handmade and Recycled Theater Festival.
Από τον Μάιο του 2019 αποτελεί μέλος της ομάδας Τιραντέλες, που έχει δημιουργήσει και παρουσιάζει σε διάφορους χώρους την παιδική διαδραστική παράσταση «Ιστορίες της Ποντικότρυπας» και ασχολείται επίσης με την δημιουργική απασχόληση παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας.