Κατερίνα Μαρκεζίνη

Κατερίνα Μαρκεζίνη

Η Κατερίνα Μαρκεζίνη είναι πτυχιούχος “Αρμονίας”, ανώτερων θεωρητικών, από το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, με καθηγητή τον Ν. Ντρέλα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Βυζαντινής μουσικής στον ”Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού”, με καθηγητή τον Ν. Κλέντο και έχει υπάρξει μέλος μεικτής χορωδίας, υπό την διδασκαλία και διεύθυνση του Γ. Σερελέα, με ρεπερτόριο Αναγεννησιακής και Κλασικής μουσικής.

Το 2007 αποφοίτησε από την Δραματική σχολή του Ι. Καμπανέλλη. Έκτοτε έχει παρακολουθήσει σεμινάρια – με τον Τ. Λιατζιβίρη ”Η έννοια του θεάτρου”, το 2008 και με τον Γ. Σταματίου ”Το αφηγηματικό θέατρο”, το 2010. Επίσης, έχει συμμετάσχει ως βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση ”Δούλες”, του Ζενέ, το 2010.

Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε διάφορες παραστάσεις, όπως ”Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα”, με την ομάδα Γκαράζ, το 2008, ”Οι Ριζοσπάστες”, με την ομάδα Δίδελφυς, το 2013 και η πρόσφατη ” 7 θανάσιμα αμαρτήματα” με την ομάδα Fabrica Athens, το 2016. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές και στον κινηματογράφο.

Το 2011, εκδίδει την πρώτη της ποιητική συλλογή, με τίτλο ”Στην τροχιά του ανέμου”.

Από τον Φλεβάρη του 2016 είναι στην ομάδα Fabrica Athens.

Facebooktwittermail