“Εμείς” παρουσιάζουμε την καινούρια μας παράσταση. Βαδίζοντας στο μονοπάτι που χάραξε το Interview, αλλά ακολουθώντας την αντίθετη πορεία αυτή τη φορά , επιδιώκουμε να φωτίσουμε την άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος.
Είναι μία συνηθισμένη βραδιά στην έπαυλη των Κράουζερ. Ο εφοπλιστής Παύλος Κράουζερ, η σύζυγός του και φιλάνθρωπος, Γκόλντι, ο θετός της γιος, και σύγχρονος καταραμένος ποιητής, Αλέξανδρος, η οικογενειακή τους φίλη και εκπρόσωπος του Ο.Η.Ε. Μόνικα Κομνηνού και ο ναρκομανής αδελφός της, Μιχαήλ, έχουν μαζευτεί για να παίξουν, στο διαδραστικό δωμάτιο προσομοίωσης του Κράουζερ. Στην υπηρεσία τους είναι ο Αφγανός μετανάστης Μιράβα.
Η βραδιά παίρνει απρόσμενη τροπή, όταν η παρέα αποφασίζει να εντάξει στο παιχνίδι τον Μιράβα. Μία μοιραία απόφαση, που οδηγεί σε μία κωμικοτραγική σύγκρουση ανάμεσα σε δύο εξαθλιωμένους κόσμους. Και ο κύκλος του αίματος καλά κρατεί. Ποιος θα είναι όμως αυτή τη φορά ο νικητής του παιχνιδιού;
Συνοπτική περιγραφή
Ένα διαδραστικό δωμάτιο, μία παρέα βαθύπλουτων και ένας Αφγανός υπηρέτης.
Μία κωμικοτραγική σύγκρουση ανάμεσα σε δύο εξαθλιωμένους κόσμους. Και ο κύκλος του αίματος καλά κρατεί. Ποιος θα είναι όμως αυτή τη φορά ο νικητής του παιχνιδιού;
Το κείμενο της παράστασης δημιουργήθηκε από τους ηθοποιούς της ομάδας κατά τη διάρκεια των προβών, το καλοκαίρι του 2015.
Η ομάδα
Σκηνοθεσία: Χρήστος Θάνος
Ηθοποιοί: Σοφία Καψαμπέλη, Μαρία Ζερβού, Σωτήρης Δούβρης, Βασίλης Τουρκομένης, Χρίστος Παπαμιχαήλ, Χρήστος Θάνος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Αξιώτης
Φωτισμοί: Κώστας Μπεθάνης
Sound design: Στέφανος Δουβίτσας
Κατασκευή σκηνικού: “Ροκάνι”
Κατασκευή αντικειμένων: Ειρήνη Θεοδοσιάδου, Άννα Κατσικαλάκη, Αναστασία Μπούκα
Επιμέλεια κοστουμιών: Σοφία Καψαμπέλη
Φωτογραφίες: Βασίλης Οικονόμου
Γραφιστικό υλικό: Κατερίνα Τσιλεδάκη
Πληροφορίες
Από 28 Νοεμβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:15
Στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα (Μ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος)
Διάρκεια: 75 λεπτά.
Τηλέφωνo κρατήσεων: 6993921005
www.facebook.com/omadaemeis
http://emeis.net.gr/
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.
Γιατί ελεύθερη συνεισφορά
Γιατί η τέχνη πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Πόσο μάλλον μία τέχνη που διεκδικεί το προνόμιο να εκπροσωπεί τους μη προνομιούχους. Μία τέχνη που απαιτεί να κρίνεται εκ του αποτελέσματος.
Εμείς προσβλέπουμε σε έναν θεατή, που δεν θα είναι καταναλωτής ενός ψυχαγωγικού προϊόντος, αλλά ενεργός χορηγός μίας καλλιτεχνικής διαδικασίας και αναπόσπαστο κομμάτι της.
Η δράση μας, με την πρακτική της ελεύθερης συνεισφοράς, θα παραμένει βιώσιμη μονάχα εάν, μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης, ο θεατής που έχει την οικονομική ευχέρεια, καλύπτει την πιθανή αδυναμία του συνθεατή του.