Ο παλλόμενος ηθοποιός – Αλεξάνδρα Καζάζου – 17-20/09/2020

σεμινάριο, Αλεξανδρα Καζάζου, τεχνοχώρος φάμπρικα, θέατρο, Fabrica athens, workhop, alexandra kazazou, 2020
Η Πολυδραστική ομάδα τέχνης – Fabrica Athens συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τη διακεκριμένη ηθοποιό και σκηνοθέτη Αλεξάνδρα Καζάζου.
Νέο εργαστήριο με την Αλεξάνδρα Καζάζου στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα, για μικρό αριθμό νέων ηθοποιών και περφόρμερ, από 17 έως και 20 Σεπτεμβρίου.
Το εργαστήριο

Δουλεύοντας με ακρίβεια στην ανατομική προσέγγιση των ορίων του σώματος και των ηχητικών του δοχείων μπορεί να απογυμνωθεί κάθε είδους αισθητική γλώσσα. Το σεμινάριο αυτό στοχεύει στην επανένωση της σωματικότητας του παλλόμενου περφόρμερ, της μουσικότητας του σώματος και της σωματικότητας του ήχου, έτσι όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από την ενέργεια του συνόλου( Ensemble Energie).

Θα γίνει εισήγηση:

  1. Στην καλλιέργεια της συνειδητοποίησης των μελών του σώματος και των δοχείων του, καθώς και στις εκφραστικές του δυνατότητες
  2. Στην ενδυνάμωση των αναπνευστικών δοχείων
  3. Στη σωματοποίηση του ήχου–κειμένου–τραγουδιού και στην δημιουργία σωματικών δράσεων
  4. Στη μελοποίηση του σώματος
  5. Στις ρυθμικές παρτιτούρες του σώματος και της φωνής
  6. Στην εναρμόνιση του οριζόντιου με τον κάθετο άξονα του σώματος και της φωνής
  7. Στην εμβάθυνση της τεχνικής συντονισμού (Coordination)

Το παρόν σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, σπουδαστές κ αποφοίτους δραματικών σχολών. Είναι σημαντικό οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα .

Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας email researchtheater@gmail.com, γράφοντας στο θέμα “The Radiant Performer” και επισυνάπτοντας:

  1. Πλήρες Βιογραφικό
  2. Πρόσφατη Φωτογραφία

Εφόσον επιλεγούν στο εργαστήριο, οι συμμετέχοντες  θα πρέπει να μάθουν ένα κοινό κείμενο που θα τους σταλεί από την εισηγήτρια.

Εκπρόθεσμες αιτήσεις ή/και που δεν περιλαμβάνουν όλα τα παραπάνω θα θεωρούνται άκυρες.

Αλεξάνδρα Καζάζου

Αλεξάνδρα Καζάζου Ελληνοπολωνέζα, γεννημένη στο Wroclaw της Πολωνίας. Έχει κάνει σπουδές στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ και έπειτα μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην υποκριτική MΑ in Acting, υπό την αιγίδα του Manchester Metropolitan University. Από το 2010 είναι στενή συνεργάτης με το Ινστιτούτο Γκροτόφσκι στη Πολωνία, ενώ στην Ελλάδα εργάζεται σαν ηθοποιός, χορογράφος και παιδαγωγός. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στην Ανώτερη Ιδιωτική Δραματική Σχολή “Δήλος” και στη σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με καταξιωμένους σκηνοθέτες, χορογράφους και συνθέτες μεταξύ των οποίων ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, Γιάννης Μανταφούνης, Ιω Βουλγαράκη, Γιάννης Λεοντάρης, Πέτρος Σεβαστίκογλου, Φίλιππος Τσαλαχούρης, κ.α. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος και σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας Teatr Andra, που έχει τη βάση της στην Κωνσταντινούπολη και αποτελείται από Έλληνες, Τούρκους και Πολωνούς καλλιτέχνες. Έχει διδάξει πολλά σεμινάρια στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι, ως μέλος του Studio Matejka Physical Theater Group (2010-2015). Έχει επίσης διδάξει ως professor in residency στο πανεπιστήμιο St. Lawrence της Νεας Υόρκης (2014) καθώς και στο πανεπιστημιο Gonzaga στη Wasinghton State (2015), ενώ έχει εισηγηθεί masterclasses στο Πανεπιστήμιο Calarts στο Los Angeles, California (2018). Από το 2015 διδάσκει στην Θερινή Ακαδημία Παραστατικών Τεχνών “Tiyatro Medresesi” που βρίσκεται στο χωριό Sirince της Τουρκίας. Το 2017 ήταν υποψήφια για το Θεατρικό βραβείο Ελευθερία Σαπουτζή και το 2018 για το Θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη. Είναι ιδρυτικό μέλος της νεοσύστατης καλλιτεχνικής ομάδας TRANSATLANTIC GROUP που έχει την βάση της στην Ελλάδα και επικεντρώνεται στην θεατρική έρευνα και στην εξερεύνηση καινούργιων εργαλείων εκπαιδευτικής καλλιτεχνικής και παραστατικής έκφρασης.

Πληροφορίες

Τίτλος Σεμιναρίου: Ο Παλλόμενος Ηθοποιός – Studium towards Punctum
Εισηγήτρια:
 Αλεξάνδρα Καζάζου
Πότε: 17, 18, 19, 20/09/2020
Σύνολο ωρών: 20 ώρες
Κόστος: 100 ευρώ (η κράτηση της θέσης γίνεται με την κατάθεση προκαταβολής 50%)
Που: Θέατρο Τεχνοχώρου Φάμπρικα – Fabrica Theater Stage
Πληροφορίες – Αιτήσεις: researchtheater@gmail.com