ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Θέατρο της Έρευνας – Fabrica Lab

theater of research, θεατρο της έρευνας, τεχνοχώρος φάμπρικα, fabrica artspace, fabrica athens
Εβδομαδιαία μαθήματα Θέατρο της Έρευνας – Theater of Research στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα.

Ο Φάνης Κατέχος, ιδρυτικό μέλος της Fabrica Athens, εμπνευστής και κύριος εισηγητής της σύγχρονης θεατρικής μεθόδου «Θέατρο της Έρευνας», μοιράζεται για ακόμη μια χρονιά εντατικά τα ευρήματα της προσωπικής τού θεατρικής έρευνας , στο πλαίσιο του ετήσιου Fabrica Lab. Οι συμμετέχοντες εκγυμνάζονται και γνωρίζουν τις τεχνικές που έχει αναπτύξει ο ίδιος και μεθόδους που συμπεριλαμβάνει στην πρακτική, όπως των Grotowski, Eugenio Barba, Peter Brook, Suzuki και Suzan Batson.

Το «Theater of Research» αποτελεί μία ιδέα που βασίζεται στην πράξη, η οποία λαμβάνει χώρα στο εδώ και τώρα. Ενεργοποίηση του σώματος, διερεύνηση και διεύρυνση των ορίων του, χαλάρωση της σκέψης, αλλά και εξερεύνηση των αυθεντικών ηχητικών τοπίων που παράγει. Στόχος η αναγνώριση και η απελευθέρωση των ορατών και αόρατων μασκών του ανθρώπου – ηθοποιού, η εξόρυξη των διαμαντιών που κρύβονται στον καθένα και η δημιουργία προσωπικής (σωματικής – πνευματικής) και ομαδικής ενότητας. Σημαντική επίσης είναι η εμφύτευση του σπόρου της αυτονομίας του ηθοποιού, μέσα από τη προσπάθεια δημιουργίας της προσωπικής του μεθόδου, ενώ η συνολική εκπαίδευση μέσα από τα μαθήματα – συναντήσεις έχει σκοπό να διαμορφώσει ανθρώπους – καλλιτέχνες «πλαστελίνη» που να αποτελούν «πολυ-εργαλεία», «διάφανους» που θα αφήνουν τους άλλους να δουν μέσα από αυτούς την κρυμμένη αλήθεια και «ανήσυχους» που να διαχειρίζονται τους ρόλους τους σαν σχοινοβάτες.

Οι μέρες και ώρες των εβδομαδιαίων εργαστηρίων για την καλλιτεχνική περίοδο 2019 – 2020 θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο.

Τα τμήματα διαμορφώνονται στην αρχή της καλλιτεχνικής περιόδου. Για όσους όμως ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα μαθήματα και επιθυμούν να γνωρίσουν την μέθοδο, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους εκπαιδευτές της Fabrica Athens στο παρακάτω email για περισσότερες πληροφορίες και περαιτέρω συνεννόηση για την ένταξή τους στα τμήματα: researchtheater@gmail.com (Θέμα: Εβδομαδιαία Μαθήματα)

Facebooktwittermail