ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συναντήσεις Suzuki Training – Fabrica Lab

suzuki training, fabrica lab, greece, fabrica athens, τεχνοχώρος φάμπρικα, εκπαίδευση, θέατρο, giovanna michaliadi sarti
Συναντήσεις Suzuki Training
Στο πλαίσιο των ετήσιων εργαστηρίων Fabrica Lab ξεκινάει νέος κύκλος εβδομαδιαίων ανοιχτών συναντήσεων Suzuki Training.

Η πρώτη ανοιχτή και δωρεάν συνάντησή θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 7th Handmade and Recycled Theater Festival. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν κράτηση θέσης στα στοιχεία που αναγράφονται στο τέλος.

Σκοπός των συναντήσεων είναι η δημιουργία ενός κοινού τόπου και χρόνου, όπου καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν παρέα, να γνωριστούν μέσω της θεατρική εκγύμνασης και να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τη μέθοδο Suzuki. Η ανάγκη πραγματοποίησης των συναντήσεων και διάδοσής της μεθόδου εκγύμνασης Suzuki, γεννήθηκε ύστερα από συμμετοχή στο καλοκαιρινό πρόγραμμα Suzuki Training στην Ιαπωνία με τους Tadashi Suzuki, Kameron H. Steele και την Aki Sato – Johnson. Με την παρότρυνση αυτών να μοιραστούμε τη μέθοδο και να συνεχίσουμε να προπονούμαστε με μια ομάδα, οι συναντήσεις δεν έχουν τόσο την μορφή μαθήματος, αλλά τη διάθεση να χτιστεί ένα ομαδικό περιβάλλον θεατρικής εκγύμνασης βασισμένο στις αξίες της μεθόδου Suzuki.

Λίγα λόγια για την μέθοδο Suzuki:

Ένας μαγνητικός τομογράφος αποκαλύπτει στον ασθενή που εντοπίζονται και ποια είναι τα εν τω βάθει προβλήματα του οργανισμού του. Κατά τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και η θεατρική εκγύμναση – μέθοδος του Tadashi Suzuki για τον ηθοποιό – performer.

Ο ασκούμενος της Μεθόδου Suzuki έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει που ασθενεί, όπως ακριβώς κάνει και ο μαγνητικός τομογράφος. Μόνη διαφορά μεταξύ της θεατρικής μεθόδου Suzuki και του τομογράφου είναι η εξής: η πρώτη πέρα του ότι σου δείχνει που βρίσκεται η ασθένεια, προσδίδει στον ηθοποιό – performer τη δυνατότητα να ιαθεί.

Έτσι λοιπόν, η Μέθοδος Suzuki αποτελεί μια παγκόσμια αναγνωρισμένη θεατρική εκγύμναση που:

  • Αναδεικνύει στον ηθοποιό – performer άλυτους κόμπους και εμπόδια.
  • Μέσα από την πρακτική λύνει και υπερπηδάει τα εμπόδια που εμφανίζονται.
  • Δίνει την ευκαιρία στον ηθοποιό – performer να διατηρεί το επίπεδο της ενέργειάς του και τον καθιστά σε ετοιμότητα.
  • Ενθαρρύνει τους ασκούμενους να ζουν στην “ερώτηση” αντί στην “απάντηση”.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις συναντήσεις παρακαλούνται να φορούν άνετα, αθλητικά ρούχα μαύρου χρώματος με εφαρμοστή γραμμή και να έχουν μαζί τους λευκές, αθλητικές κάλτσες.

Για κρατήσεις θέσεων ζητείται οι ενδιαφερόμενοι να καλέσουν στο τηλέφωνο κρατήσεων ή να αποστείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο researchtheater@gmail.com με θέμα “Suzuki Training” και να αναγράψουν:

  • Ονοματεπώνυμο
  • Βιογραφικό Σημείωμα
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας
  • Εάν έχετε κάποια προηγούμενη εμπειρία στην μέθοδο Suzuki
Πληροφορίες

Που: Θέατρο Τεχνοχώρου Φάμπρικα – Fabrica Theater Stage
Πότε: Τετάρτη 02/10, 17:30 – 19:00
Εισηγήτρια: Giòvanna Michaliadi Sarti
Πληροφορίες/Κρατήσεις: researchtheater@gmail.com, +30 6949409474

Facebooktwittermail